Η διαμονή σου στο ξενοδοχείο αλλάζει με τρόπο που θα σώσει το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
Η διαμονή σου στο ξενοδοχείο αλλάζει με τρόπο που θα σώσει το περιβάλλον

Οι σκέψεις και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναν καλύτερο πλανήτη.

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσοτέρων είναι να μαζεύουμε τα μικροσκοπικά μπουκαλάκια με προϊόντα ομορφιάς που βρίσκουμε στο μπάνιο του δωματίου ενός ξενοδοχείου. Mini σαμπουάν, conditioners και σαπούνια, σε ατομική συσκευασία και μιας χρήσεως, μας ξετρελαίνουν και αποτελούν για πολλές σημαντικό ενθύμιο.

Για λίγο ακόμα, όμως… Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατά νου να απαγορεύσει τη διάθεση mini συσκευασιών μιας χρήσης σε διάφορα προϊόντα σε ξενοδοχεία, με σκοπό τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων. Ο λόγος; Η ΕΕ, στην ουσία, θέλει να ενθαρρύνει τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων και επαναγεμιζόμενων συσκευασιών για την προστασία του πλανήτη.

ksenodoxeio.jpg

10 μπάρες σαπουνιού για πιο «ηθικά» ντους με σεβασμό στον πλανήτη

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα μιας χρήσης

Σε μια πρόταση που υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε μια σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης σε ολόκληρη την ΕΕ της διανομής μικροσκοπικών προϊόντων περιποίησης.

Αυτήν τη στιγμή, η πρόταση βρίσκεται υπό εξέταση, η κίνηση όμως αυτή έρχεται μετά από μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα κατά 15% έως το 2040 ανά κράτος-μέλος, σε σύγκριση με το 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία είτε θα παρέχουν στους επισκέπτες μεγαλύτερες συσκευασίες που θα ξαναγεμίζουν, είτε δεν θα παρέχουν τίποτα και θα πρέπει ο κάθε πελάτης να φέρνει τα δικά του προϊόντα.

hotel.jpg

Η αλλαγή-μαμούθ που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα περιοριστεί μόνο στα δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά θα αφορά και συσκευασίες τροφίμων και ποτών σε εστιατόρια, αλλά και καφετέριες.