Η παραολυμπιονίκης Veronica Yoko Plebani γίνεται πηγή έμπνευσης στη νέα καμπάνια του Dior

Μαρία Ροδίτη
Η παραολυμπιονίκης Veronica Yoko Plebani γίνεται πηγή έμπνευσης στη νέα καμπάνια του Dior
@dior

Ο Οίκος Dior καταρρίπτει τα στερεότυπα ομορφιάς επιλέγοντας την παραολυμπιονίκη, Veronica Yoko Plebani, ως ένα από τα πρόσωπα της νέας, athleisure συλλογής του.

Στο παρελθόν οι μεγάλοι Οίκοι Μόδας αλλά και μικρότερα brands επέλεγαν για τις πασαρέλες τους και τις καμπάνιες τα «κλασικά» μοντέλα. Επαγγελματίες με τις ιδανικές αναλογίες, μοντέλα πολύ ψηλά και με τα χαρακτηριστικά εκείνα που από μακριά σε έκαναν να πεις: «να ένα μοντέλο». Τα τελευταία χρόνια αυτή η λογική αλλάζει, τα στερεότυπα σπάνε και σε αυτό το «club» μόλις μπήκε ο Οίκος Dior.

Στη νέα, athleisure συλλογή του ο γαλλικός Οίκος Μόδας έχει επιλέξει αθλήτριες, κάθε μία από τις οποίες είναι εντελώς διαφορετική και μπορεί ν’ αποτελέσει αληθινό πρότυπο για τη σύγχρονη γυναίκα. Μία από τις επιλογές της Maria Grazia Chiuri για τη συγκεκριμένη καμπάνια είναι και η παραολυμπιονίκης, Veronica Yoko Plebani, η συμμετοχή της οποίας αποδεικνύει ότι ο Οίκος Dior οδεύει σε μια νέα εποχή.

Η Μαρία Σάκκαρη πρωταγωνιστεί στην νέα «Dior Vibe» καμπάνια του οίκου

Ο Οίκος Dior «σπάει» τα στερεότυπα

«Η παραολυμπιονίκης Veronica Yoko ''αγκαλιάζει'' το #DiorVibe της Maria Grazia Chiuri αψηφώντας τα όριά της και αποδεικνύοντας ότι η αυτοπεποίθηση είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την επίτευξη των ονείρων σου. Αν και αγωνίζεται στο κανό και στο snowboard, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο για τον αγώνα της στο τρίαθλο», γράφει το post του Οίκου Dior στο οποίο η 26χρονη απεικονίζεται να φορά ένα ασπρόμαυρο σύνολο με αστέρια και ένα μαύρο, ολόσωμο playsuit όλα σε athleisure στυλ.

https://www.instagram.com/p/CcZ5XmejyAW

Όπως βλέπεις, η Veronica Yoko Plebani ποζάρει για τον Οίκο Dior και με τη στάση της δείχνει ότι η αυτοπεποίθηση είναι ό,τι πιο σημαντικό για την επίτευξη των ονείρων. Στις φωτογραφίες, η παραολυμπιονίκης φαίνεται γεμάτη σιγουριά να φορά μερικά από τα νέα athleisure σύνολα του Οίκου. Μοιάζει σαν να μην τη νοιάζει καθόλου το σημάδι που έχει στο πρόσωπό της, αλλά ούτε και τα πρόσθετα μέλη του σώματός της.

Σε αυτό, βέβαια, καθοριστικό ρόλο παίζει και ο Οίκος Dior, ο οποίος με την επιλογή της Veronica διαμηνύει ότι η μόδα καταρρίπτει τα στερεότυπα, «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα, δεν στηρίζεται πια στα κλασικά πρότυπα ομορφιάς και προωθεί ανθρώπους που πραγματικά μπορούν να εμπνεύσουν.

Ποια είναι η Veronica Yoko Plebani

Η Veronica Yoko Plebani είναι Ιταλίδα Παραολυμπιoνίκης, που έχει αγωνιστεί στο snowboard, το paracanoe και το paratriathlon. Η 26χρονη αγωνίστηκε στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Paratriathlon, PTS2 γυναικών, κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 φωτογραφήθηκε και για την ιταλική Vogue κάνοντας ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο.

https://www.instagram.com/p/CYVvKxEtYSI

Η 26χρονη Παραολυμπιονίκης έχει διαφορετική επιδερμίδα λόγω μιας φλεγμονής που της προκάλεσε η μηνιγγίτιδα. Η ασθένεια αυτή της κόστισε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών της, ενώ της προκάλεσε σημάδια τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα της. Όπως βλέπεις, όμως, η Veronica δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Έχει πάντα το κεφάλι ψηλά και εμπνέει!