Empower queen: 5 φορές που η Jennifer Lopez απάντησε έτσι όπως έπρεπε σε σεξιστικά σχόλια

Μαρία Ροδίτη
Empower queen: 5 φορές που η Jennifer Lopez απάντησε έτσι όπως έπρεπε σε σεξιστικά σχόλια

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Η απάντηση της Jennifer Lopez για τα οπίσθιά της, ο σεξισμός της ηλικίας, η κατηγορία της «diva», ο σκηνοθέτης που της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της και τα στερεότυπα για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα.

Η Jennifer Lopez είναι η φίλη που όλες θα θέλαμε να έχουμε. Είναι το empower icon που αξίζει να παρακολουθούμε και να παίρνουμε δύναμη για κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Η πολυτάλαντη ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια, άλλωστε, μετρά πολλά χρόνια καριέρας και η αλήθεια είναι ότι… πολλά έχουν δει τα μάτια της.

Από τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι και το love story με τον Ben Affleck μέχρι τη σημερινή προσωπική ευτυχία κι επαγγελματική επιτυχία, η JLo έχει βιώσει τα καλά, τα κακά και τα άσχημα που «συνοδεύουν» τη βιομηχανία του θεάματος και – δυστυχώς- για εκείνη έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του έντονου σεξισμού. Την έχουμε παρακολουθήσει να δέχεται ερωτήσεις «μισογυνισμού», να θυμάται αηδιαστικές στιγμές και περιστατικά με σκηνοθέτες, αλλά και χωρίς δισταγμό – με περηφάνια θα λέγαμε- να μιλά για το πόσο της αρέσει που μεγαλώνει.

Γενέθλια για την JLo, τη γυναίκα που διδάσκει ότι η ζωή ξεκινά μετά τα 50

Η Jennifer Lopez, λοιπόν, όχι μόνο έχει ξεπεράσει τον σεξισμό και έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στο Hollywood, αλλά είχε πάντα την τέλεια αντίδραση σε σεξιστικά σχόλια δείχνοντας ότι είναι το πρότυπο και η έμπνευση που πρέπει όλες να αναζητήσουμε.

Όταν ο Billy Bush τη ρώτησε για τα οπίσθιά της

Μια από τις εμφανώς αμήχανες στιγμές της Jennifer Lopez ήταν όταν ερωτήθηκε για το σώμα της -και συγκεκριμένα για τα οπίσθιά της- από τον δημοσιογράφο, Billy Bush. #Cringre

«Ο κόσμος τα λατρεύει εδώ και χρόνια… Πώς νιώθεις για τα οπίσθιά σου;», ρώτησε ο Billy Bush χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού, με την JLo να απαντά… κάπως σοκαρισμένη αλλά και εκνευρισμένη: «Πλάκα μου κάνεις!». Κι αν νομίζεις ότι η συζήτηση τελείωσε εκεί, κάνεις λάθος. Ο Bush είχε το θράσος να συνεχίσει λέγοντας στη superstar: «Το έκανα», με τη Lopez να απαντά: «Νιώθω λες και είμαι τρελή. Αυτό είναι… αχ ονειρεύομαι. Ο Billy Bush μόλις μου έκανε αυτήν την ερώτηση».

Η στιχομυθία συνεχίστηκε με τον δημοσιογράφο να πιέζει την Jennifer Lopez μέχρι που… εκείνη έφερε κοντά της τον 11χρονο συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Main στο Manhattan», Tyler Posey, και ζήτησε από τον Billy να επαναλάβει την ερώτηση. Ε και τότε ήταν που – επιτέλους- ο Bush δεν έβγαλε άχνα. Γιατί; Διότι η JLo αντιμετώπισε όλο αυτό το σουρεάλ και σεξιστικό σκηνικό με τόση ηρεμία, τόση πραότητα και coolness που… τι μπορούσε να πει ο Bush; Πραγματικά, τίποτα.

Όταν μίλησε για τον σεξισμό της ηλικίας

Όταν οι άνδρες ασπρίσουν, όταν κάνουν αρκετές ρυτίδες λέμε αμέσως ότι είναι sexy και πιο γοητευτικοί. Αν, όμως, η γυναίκα ωριμάσει, μεγαλώσει και αποκτήσει τέτοιους είδους χαρακτηριστικά λέμε αμέσως ότι γέρασε. Η JLo, λοιπόν, μίλησε για τον σεξισμό της ηλικίας σε συνέντευξή της στο W Magazine το 2017 εξηγώντας ότι νιώθει υπέροχα που μεγαλώνει.

Η superstar, που πρόσφατα έγινε 53 ετών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι άνδρες στα 20 τους είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πολύ αλαζόνες, ενώ οι γυναίκες είναι υπερβολικά ανασφαλείς. Και μετά αυτό ανατρέπεται – οι άνδρες γίνονται πολύ ανασφαλείς και οι γυναίκες νιώθουν άνετα με την επιδερμίδα τους με τέτοιον τρόπο που τις κάνει ακόμα πιο όμορφες».

MTV Movie &TV Awards-Jennifer Lopez

Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

2019 Invision

Και συνέχισε: «Δεν εκτίμησα ποτέ το σώμα μου ή την εμφάνισή μου όταν ήμουν 20. Τώρα λέω: ''Κοίτα με! Κοίτα τον εαυτό σου!''. Όχι με αλαζονικό τρόπο – απλώς με εκτιμώ με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να το κάνω σε εκείνη την ηλικία. Και δεν έχει να κάνει με την τελειότητα. Μου αρέσουν τα σημάδια που έχω».

Όταν ανταπέδωσε τις κατηγορίες της «diva»

Η Jennifer χαρακτηρίστηκε «diva» στην αρχή της καριέρας της, όχι λόγω του attitude που μπορεί να είχε, αλλά γιατί γρήγορα είδε την ανέλιξη να έρχεται στα επαγγελματικά της. Ήταν, όμως, πολύ συνειδητοποιημένη και ήξερε γιατί συνέβαινε αυτό εξ αρχής.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της το 2016 στο The Hollywood Reporter, η JLo μίλησε για τον σεξιστικό όρο «diva», που χρησιμοποιείται συνεχώς για να «ρίξει» τις δυναμικές γυναίκες. «Ήμουν πάντα σκληρά εργαζόμενη, στην ώρα μου, κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνω. Ένιωσα ανήμπορη να εκφράσω την άποψή μου, ειδικά επειδή ορισμένοι σκηνοθέτες και το boys’ lobby που είχαν δημιουργήσει μπορεί να σε έκαναν να νιώσεις ότι δεν μπορείς να πεις τίποτα. Πάντα με εξέπλησσε όταν έβλεπα [έναν άντρα] να καθυστερεί ή να είναι επιθετικός απέναντι στους εργαζόμενους μιας παραγωγής και αυτό να είναι απολύτως αποδεκτό· εν τω μεταξύ, έφτανα με 15 λεπτά καθυστέρηση και αμέσως μού έκαναν επίπληξη», είχε πει η Jennifer Lopez.

https://www.instagram.com/p/CgsjhVtKfna

Και είχε συμπληρώσει: «Είναι σαν να μη μας επιτρέπεται να έχουμε συγκεκριμένες απόψεις ή ακόμα και να είμαστε παθιασμένες με κάτι. Αλλιώς λένε ''Θεέ μου, είναι πραγματικά δύσκολη''. Είμαι δύσκολη επειδή νοιάζομαι; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας άντρας χαρακτηρίστηκε ''diva'' για τη συμπεριφορά του;».

Όταν «τάπωσε» σκηνοθέτη που της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της κατά τη διάρκεια fitting

Η JLo παραδέχθηκε ότι… σκηνοθέτης τής ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της κατά τη διάρκεια fitting χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη στιγμή αηδιαστική. Μιλώντας υπό το πρίσμα του κινήματος #MeToo το 2019, η Jennifer θυμήθηκε το περιστατικό λέγοντας στο Hollywood Reporter: «Ήθελε να δει το στήθος μου. Και του είπα: "Δεν είμαστε στα γυρίσματα". Είπα όχι, στάθηκα στο ύψος μου. Αλλά ήταν τόσο αστείο, γιατί θυμάμαι ότι ήμουν τόσο πανικόβλητη εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς είπα "δεν χρειάζεται να σου δείξω τα… μου. Όχι. Στο πλατό, τα βλέπεις».

https://www.instagram.com/p/CgIQCz6Pk0U

Η 53χρονη star, βέβαια, παραδέχθηκε ότι βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, επειδή στον χώρο βρισκόταν και μια γυναίκα ενδυματολόγος. Θυμήθηκε, μάλιστα, ότι τη στιγμή που ο σκηνοθέτης αποχώρησε, η ενδυματολόγος της είπε: «Λυπάμαι πολύ, λυπάμαι πολύ για αυτό που μόλις συνέβη».

Όταν κατέρριψε τα στερεότυπα για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι

Όταν δεν αρέσει στην JLo να κάνουν σχόλια εξευτελιστικά και προσβλητικά για το γυναικείο φύλο το φωνάζει. Το λέει και πολύ καλά κάνει! Θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ.

Στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας «The Boy Next Door», στην οποία ένας 19χρονος τη γοητεύει, η Jennifer Lopez βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ellen De Generes. Η παρουσιάστρια, λοιπόν, τη ρώτησε για την τότε φημολογούμενη σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της, Ryan Guzman, με τη star να βάζει τέλος στις φήμες για ειδύλλιο, αλλά και στους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της ως… cougar (aka η γυναίκα που προτιμά νεότερους άνδρες).

LA Premiere of

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

«Μισώ που βάζουν ταμπέλα σε μια γυναίκα που μπορεί να βγήκε ραντεβού με έναν νεότερο άντρα... Αν ένας νεότερος ενδιαφέρεται για σένα, πού είναι το πρόβλημα; Ποια είναι η λέξη για τον άντρα που φλερτάρει νεότερα κορίτσια; Δεν είμαι αυτός ο τύπος. Αν αρέσω σε νεότερους, απλά συμβαίνει. Αλλά υπάρχουν τύποι που απλώς κυνηγούν τη νεότερη γυναίκα. Δεν έχουν όνομα. Χωρίς ετικέτα... Και μπορείς να βγεις ραντεβού με ένα τέτοιο άτομο», δήλωσε χαρακτηριστικά η JLo.