Katie Piper: Η ζωή, το success story και η υπέροχη οικογένειά της 15 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Katie Piper: Η ζωή, το success story και η υπέροχη οικογένειά της 15 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ

H 39χρονη συγγραφέας, ακτιβίστρια, παρουσιάστρια και μοντέλο αποτελεί role model και παράδειγμα θάρρους. Ο γάμος και τα δύο παιδιά. 

Η Katie Piper είδε τη ζωή της να αλλάζει για πάντα τον Μάρτιο του 2008 όταν δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα που είχε βάλει ο πρώην σύντροφός της, Daniel Lynch για να την εκδικηθεί.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν από κοντά και αρχικά η Piper θεώρησε ότι θα μπορούσαν να κάνουν σχέση. Μετά από μία έξοδο για φαγητό και την μετέπειτα επίσκεψή τους σε ξενοδοχείο, εκείνος τη βίασε, την χτύπησε και την απείλησε πως θα την κρεμάσει. Η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για τα τραύματά της ωστόσο δεν αποκάλυψε το περιστατικό από φόβο για τη ζωή της.

Η επίθεση με οξύ

Η 24χρονη τότε κοπέλα έκανε τα πρώτα της βήματα στο modeling και την τηλεόραση όμως αναγκάστηκε να πατήσει ένα μεγάλο pause στη ζωή και τα όνειρά της. Η επίθεση που δέχθηκε ήταν σφοδρή και η νεαρή γυναίκα έχασε το ένα της μάτι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πρόσωπο και στον οισοφάγο. Το 2009 βγήκε από την προστασία της ανωνυμίας και ξεκίνησε να μιλάει για το τραγικό συμβάν με το όνομά της στα βρετανικά μέσα.

«Ήμουν μόλις 24 όταν ο πρώην σύντροφός μου με βίασε, με χτύπησε και με κράτησε όμηρο. Μετά με άφησε ελεύθερη και μου είπε να μην πάω στην αστυνομία. Όταν έβαλε κάποιον να με κάψει με οξύ, ένιωσα την επιδερμίδα μου να λιώνει και το καυτό υγρό να κυλά στο λαιμό μου, τυφλώνοντάς με εν μέρει. Ο πρώην μου, πίστευε πως έτσι εξαφάνισε την παλιά Κatie. Νόμιζα πως κανείς πια δεν θα με αγαπούσε και δεν θα με ήθελε ερωτικά. Κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη, έλεγα πως δεν θα καταφέρω ποτέ να έρθω κοντά με κάποιον έχοντας τέτοιες ουλές. Τα ραντεβού που έβγαινα ήταν αποτυχημένα και οι άντρες με λυπόντουσαν. Ένιωθα ταπεινωμένη», έχει αναφέρει η παρουσιάστρια σε συνέντευξή της.

Μετά από αρκετές επεμβάσεις η 39χρονη πλέον Katie έχει μερική όραση όμως έχει ακόμα πολύ μέλλον για να αποκτήσει μια πιο λειτουργική καθημερινότητα. Ο πρώην σύντροφός της, Daniel Lynch έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και αναμένεται να εκτίσει συνολικά 16 χρόνια, ενώ ο συνεργός του έχει ήδη βγει από τη φυλακή από το 2018.

«Τόσα πολλά ακόμη να κατακτήσω»: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γιορτάζει και κάνει απολογισμό της ζωής της

https://www.instagram.com/p/CqI_uyhIw78

Η υπέροχη οικογένειά της

Δύο χρόνια μετά από συνεχόμενες επεμβάσεις η Piper γνωρίζει το σύζυγό της, Ryan. Τον Ιούλιο του 2013 η γνωστή ακτιβίστρια έμεινε έγκυος για πρώτη φορά και έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Σήμερα η 39χρονη είναι μαμά δύο παιδιών αφού το 2017 γέννησε την κόρη της. Δουλεύει και γυμνάζεται ασταμάτητα και ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τον σύζυγό της, Richard James Sutton.

https://www.instagram.com/p/CpU7nhBIjSR

Αν και θα μπορούσε να παραμείνει ανώνυμη, η Piper αποκάλυψε το πρόσωπό της για να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με την ιστορία της. Ίδρυσε το Katie Piper Foundation, για τα θύματα από επιθέσεις με οξύ και άλλους τραυματισμούς ενώ η επιστροφή της στο Λονδίνο καταγράφηκε στο συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Katie: My Beautiful Face».

Στα άμεσα σχέδιά της είναι μια συνεργασία της σειράς «Coronation Street» με το The Katie Piper Foundation με στόχο να παρουσιάσουν τις σπαραξικάρδιες πτυχές μιας επίθεσης με οξύ.

Πηγή κεντρικής: katiepiper_