H παράκληση της Linda Evangelista και το μήνυμα για τον καρκίνο που αφορά όλες τις γυναίκες

Τσακιρίδου Χριστίνα
H παράκληση της Linda Evangelista και το μήνυμα για τον καρκίνο που αφορά όλες τις γυναίκες

Η Linda Evangelista έκανε μια προσωπική εξομολόγηση για τον καρκίνο του μαστού και προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σωθούν ζωές.

Η Linda Evangelista συγκαταλέγεται στα super models της γενιάς της και έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στον χώρο της μόδας.

Τα τελευταία χρόνια η 58χρονη ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και δεν διστάζει να μιλά δημόσια για την περιπέτεια της υγείας της, προτρέποντας τους fans της να δίνουν προτεραιότητα στον προληπτικό ετήσιο έλεγχο.

Η Linda Evangelista έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα

Πριν από λίγες ώρες το διάσημο μοντέλο έκανε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, θέλοντας να αφυπνίσει τις γυναίκες που αμελούν την μαστογραφία.

Η Evangelista μοιράστηκε μια throwback selfie από τη δική της εξέταση το 2018 και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους followers της.

https://www.instagram.com/p/C0nCBfRAnqq/

«Εκ μέρους του @su2c (Stand Up To Cancer) και κατά τη διάρκεια της #CancerScreeningWeek, ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ανίχνευσης καρκίνου που είναι κατάλληλο για εσάς. Η πρόωρη πρόληψη καρκίνου ή προ καρκίνου μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές», έγραψε η Linda Evangelista στη λεζάντα της ανάρτησής της.

https://www.instagram.com/p/C0o06KOgLK7/

Η Evangelista δεν βγαίνει πια ραντεβού και όλο αυτό έχει και θετική πλευρά (για εκείνη)

Όλα όσα έχει αναφέρει η Linda Evangelista για την περιπέτεια της υγείας της

Καλεσμένη της εκπομπή «The View» με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η 58χρονη είχε μιλήσει για τη διπλή διάγνωση που είχε, τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Ιούλιο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η συμπαρουσιάστρια, Whoopi Goldberg ρώτησε αν οι διαγνώσεις της διέφεραν με το μοντέλο να απαντά: «Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική. Eμένα ξεκίνησε με τη μαστογραφία ρουτίνας μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε μαστογραφίες. Είμαι η πιο αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά πιστή».

Λίγο αργότερα η Evangelista είχε εξομολογηθεί ότι την κάλεσαν στην αίθουσα μετά τη μαστογραφία της και της ανακοίνωσαν ότι έχει καρκίνωμα του πόρου in situ, μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού.

«Έχω μια άλλη ασθένεια που αφορά τους πνεύμονές μου και μια ογκεκτομή που δεν ήταν τόσο μεγάλη κατέληξε να είναι διπλή μαστεκτομή, η οποία ήταν η σωστή απόφαση για μένα. Και σκέφτηκα, ξέρετε, δεν πρόκειται να πεθάνω από καρκίνο του μαστού. Και μετά, ξέρετε, υπάρχει αυτή η μικρή πιθανότητα να επιστρέψει».

«Έχω κάνει τόσα πολλά χειρουργεία και νόμιζα ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χημειοθεραπεία. Είμαι εντάξει με τις ουλές. Νομίζω ότι οι ουλές είναι τρόπαια. Είμαι καλά με τις ουλές».

Η περιπέτειά της δεν σταμάτησε εκεί αφού η ίδια επισκέφθηκε ξανά στον ογκολόγο της όταν εντόπισε ένα εξόγκωμα στον θωρακικό της μυ. Λίγο αργότερα το μοντέλο έμαθε ότι ο καρκίνος του μαστού της είχε χτυπήσει την πόρτα για δεύτερη φορά.

Πηγή κεντρικής: apimages.com