Φαίη Σκορδά: 4 φορές που απέδειξε πως δεν είναι απλά μία ακόμα παρουσιάστρια πρωϊνού

Κατερίνα Μπούσιου
Φαίη Σκορδά: 4 φορές που απέδειξε πως δεν είναι απλά μία ακόμα παρουσιάστρια πρωϊνού

Η παρουσιάστρια έχει σήμερα τα γενέθλια της και τον τελευταίο χρόνο μας έδειξε πώς, ανάμεσα σε μόδα και μαγειρική, έγινε η τηλεοπτική φωνή του #metoo. 

Θέλει τόλμη στις αλλαγές και υπομονή για να αντέξεις στην τηλεόραση. Και η Φαίη Σκορδά ως γνήσια Υδροχόος, η οποία σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά της, διαθέτει και τα δύο. Και απέδειξε, ειδικά τον τελευταίο χρόνο πως είναι πολλά περισσότερα από μία παρουσιάστρια ενός πρωϊνού ψυχαγωγικού προγράμματος. Δείχνοντας μας, πως είναι αυτό που σκέφτεται και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Και ανάμεσα στα άλλα, είναι μία παρουσιάστρια που «τρυπά» το γυαλί, όπως έλεγε παλαιότερα και η μέντοράς της την εποχή του Alter, Ζήνα Κουτσελίνη.


https://www.instagram.com/p/CGAWkYWBKmh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4 φορές που έκανε τη διαφορά

Η κούρσα του πρωϊνού ψυχαγωγικού προγράμματος για τους καλά γνωρίζοντες εντός της τηλεόρασης, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαντάζει ως αποτέλεσμα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω ανταγωνισμού, είναι η πιο ψυχοφθόρα ζώνη, για όσους δουλεύουν σε παρόμοια προγράμματα. Καμιά μέρα δεν είναι η ίδια με τη χθεσινή. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή όταν τα...νούμερα δεν είναι καλά - πολλές φορές και χωρίς εξήγηση - για να μην πανικοβληθείς αν το παρουσιάζεις ή να οδηγηθείς σε αχρείαστες αλλαγές. Κανείς δεν έχει βρει ακόμη τη μαγική συνταγή της επιτυχίας. Ουδείς έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει την ψυχολογία του τηλεθεατή, που μπορεί ξαφνικά να κολλήσει με κάτι που φαντάζει στους περισσότερους αδιάφορο, απλά γιατί τον ηρεμεί ή δεν τον προβληματίζει και να σνομπάρει, ακόμη και ένα καλοδουλεμένο project. Οι Αμερικανοί που είναι master στον σχεδιασμό τηλεοπτικών προγραμμάτων, λένε συχνά πως κανείς μας δεν ξυπνά με την ίδια διάθεση κάθε μέρα. Γιατί να φέρεται διαφορετικά όταν είναι μπροστά από την μικρή οθόνη;



Η Φαίη Σκορδά πέρασε σε επίπεδο τηλεθεάσης, δύο μέτριες χρονιές στον ΑΝΤ1 με το Πρωϊνό. Η Κατερίνα Καινούργιου στο Open και το δίδυμο Καραβάτου - Κατσούλη στο Star, της ασκούσαν ασφυκτική πίεση τις προηγούμενες σεζόν. Όμως business is business. Αγνόησε τα σχόλια που γράφτηκαν ή ακούστηκαν πως το κανάλι δεν θα της ανανέωνε το συμβόλαιό της, ακόμη και πως τελειώνει η καριέρα της και έκανε αλλαγές. «Χειρουργικές» στην ομάδα πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Όχι απότομες, όχι αναίτιες. Ήταν δική της ιδέα για να ενισχυθεί εκπομπή, με την επιστροφή του πρώην συζύγου της και τηλεοπτικό της ταίρι για πολλά χρόνια, Γιώργου Λιάγκα. Αυτό, άλλες παρουσιάστριες που υποτίθεται θέλουν όλα τα «φώτα» πάνω τους για να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πάνελ ή στον συμπαρουσιαστή τους, δεν θα το έκαναν εύκολα. Ήταν μία εμπορική κίνηση. Δεν το αρνήθηκε ποτέ. Αλλά ήταν ξεκάθαρος ο στόχος της. Η εκπομπή έπρεπε να ενισχυθεί δημοσιογραφικά. Και γιατί όχι με τον πρώην σύζυγό της;


https://www.instagram.com/p/CTcxBtXosOD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η δεύτερη διαφορά της και σημαντικότερη που απέδειξε πως δεν είναι απλά μία παρουσιάστρια ενός πρωϊνού προγράμματος, ήταν οι συνεντεύξεις της την εποχή που ξέσπασε το #metoo. Πήρε την κάμερα, δεν την ένοιαξε αν ήταν άψογα βαμμένη ή χτενισμένη (παρεπιπτόντως δεν το χρειάζεται) και ασχολήθηκε προσωπικά με τις συνεντεύξεις της εκείνη την εποχή. Memorable στιγμές της η προσωπική εξομολόγηση της Κατερίνας Λέχου και του ηθοποιού επίσης Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση και την παρενόχληση που δέχθηκαν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Δεν ήταν καθόλου υπερβολική στις ερωτήσεις της. Ούτε πιεστική, ούτε κουραστικά επεμβατική, για να βγάλει εύκολα το gossip. Άκουγε. Και παρόλο που στο follow up των επόμενων ημερών θα μπορούσε να το «τραβήξει» όσο ήθελε, εκείνη προτίμησε να αφήσει την δημοσιογραφική της επιτυχία στην κανονική της διάσταση. Όσο κρατούσε η εκπομπή της. Ούτε μία φωτογραφία δεν ανέβασε εκείνη την εποχή με τις συνεντεύξεις της στο Instagram και το έκανε συνειδητά.



Παίρνει θέση και λέει αυτό που σκέφτεται

Μία συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν αρκετές παρουσιάστριες, είναι το να προτιμούν να είναι διπλωματικές στην κριτική τους, για να μην δημιουργούν συγκρούσεις με τους επώνυμους, κυρίως με εκείνους που «πουλάνε» περισσότερο και θα τους χρειαστούν στο μέλλον. Η Φαίη είχε πέσει και εκείνη σε αυτή την παγίδα για κάποια χρόνια, αλλά όχι πια. Λέει ευθέως την γνώμη της, χωρίς να προσβάλει τον καλεσμένο της και δεν την νοιάζει πια να είναι αρεστή σε κανένα celebrity. Και αυτό πια, σημαίνει ότι απέκτησε αυτοπεποίθηση. Γνωρίζει τις δυνατότητες και έμαθε να ελέγχει τις αδυναμίες της.



Και τέλος, έκανε κάτι που και η πρώτη διδάξασα του πρωϊνού προγράμματος Ρούλα Κορομηλά, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη στη συνέχεια κατάφεραν. Αποφάσισε πως είναι καιρός η βιολογική της ηλικία να συμβαδίζει με την τηλεοπτική. Δεν μπορεί μία γυναίκα στα 40 της να συμπεριφέρεται με το νάζι μιας 25χρονης, είτε όταν πασάρει το break, είτε όταν διαφημίζει το προϊόν του χορηγού. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα χάσει τη θηλυκότητά της, ή θα αλλάξει το dress code της, ή θα χάσει το χιούμορ και τον αυθορμητισμό της. Γιατί τελικά μία ψυχαγωγική εκπομπή κάνει, όχι το δελτίο ειδήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Total white: Η τάση που αγαπούν οι Ελληνίδες celebrities- Πώς θα την φορέσεις κι εσύ (photos)

Η Φαίη Σκορδά με το απόλυτο wet look - Τα tips του Βασίλη Μπουλούμπαση

Daily beauty inspo - Φαίη Σκορδά: Ήρθε το κρύο, ήρθε και το nude μακιγιάζ