H Monica Bellucci στην Αθήνα- Φέρνει Επιστολές κι Αναμνήσεις της Κάλλας! Η ντίβα της όπερα αλλιώς...

H Monica Bellucci στην Αθήνα- Φέρνει Επιστολές κι Αναμνήσεις της Κάλλας! Η ντίβα της όπερα αλλιώς...

«Είμαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ την χώρα σας, το ξέρετε αυτό. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια»! Με αυτά τα λόγια η Monica Bellucci μας έβαλε στη θυελλώδη ατμόσφαιρα που θα ζήσουμε στο Ηρώδειο 21, 22 και 23 του Σεπτέμβρη. 

Η βαθιά, αισθαντική φωνή της Monica Bellucci και οι λέξεις που κρύβονται στις 350 επιστολές που έγραψε η Μαρία Κάλλας σε διάρκεια 30 χρόνων (1946-1977) είναι τα βασικά συστατικά μιας παράστασης που έναν ολόκληρο χρόνο περιμέναμε να έρθει στο Ηρώδειο να μας συνεπάρει.

Μαρία Κάλλας: Τα μυστικά της παγκόσμιας ντίβας που έφυγε πριν 44 χρόνια

Η διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια από την Umbria βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να αναγνώσει στα γαλλικά τις άγνωστες «Eπιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας» (Maria Callas: Lettres & Mémoires), στον εμβληματικό χώρο του Ηρώδειου (21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου) και όπως χαρακτηριστικά η ίδια δηλώνει «Ήμουν φοβισμένη όταν ο Τομ Βολφ μου ζήτησε να ερμηνεύσω τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ»!


https://www.instagram.com/p/CTE1wOgg5E7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Tom Volf, σκηνοθέτης της παράστασης που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019 (επρόκειται να ανέβει στο Ηρώδειο πέρυσι αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας), βασίζει το έργο του στο ομώνυμο βιβλίο του αλλά και στην πρόσφατη ταινία του «Maria by Callas» - στο οποίο συγκέντρωσε από προσωπικούς φίλους της, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές, πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της μεγάλης ντίβας.



Άγνωστες πτυχές μιας μυθιστορηματικής ζωής

Η ανάγνωση των επιστολών θα ακολουθήσει χρονολική σειρά ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά άγνωστες πτυχές της ζωής της Κάλλας, από τα χρόνια της ως παιδί στη Νέα Υόρκη, τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και το ξεκίνημα της μεγάλης καριέρα της ως τον θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον γάμο της της και την γεμάτη εντάσεις προσωπική της ζωή.


https://www.instagram.com/p/B6GdOtyiIEP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Η Μαρία Κάλλας ακολούθησε την καρδιά της»


https://www.instagram.com/p/B5XYxyOiwL5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Είναι τόσο γεμάτα από συναίσθημα, ευθραυστότητα, ειλικρίνεια αυτά τα γράμματα! Πολλοί έχουν πει ότι η Μαρία Κάλλας είχε μια τραγική ζωή, εγώ θα έλεγα είχε μια γενναία ζωή, ακολούθησε την καρδιά της, μια γυναίκα ασυμβίβαστη. Έκανε ό,τι ήθελε και ήξερε τι έκανε, λένε οι άνθρωποι που την γνώρισαν.Θυσίασε όλη τη ζωή της στη μουσική, την καριέρα της - κι όταν γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση θέλησε να ζήσει την ζωή της σαν γυναίκα. Και πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα», εξηγεί η Monica Bellucci και παραδέχεται πως «Είμαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ... Αγαπώ την χώρα σας, το ξέρετε αυτό. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια... Η μουσική εμπλούτισε την δική της ζωή. Οι επιστολές της εμπλούτισαν την δική μου ζωή»!



Ανυπομονούμε!