Καλοκαιρινές διακοπές στην Ίο

Δέσποινα Καμπούρη
Καλοκαιρινές διακοπές στην Ίο

Η Ίος, αυτό το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί, ήταν η επιλογή μας για τις φετινές μας οικογενειακές διακοπές. Οι χρυσές ακρογιαλιές με τα καταγάλανα νερά που έβλεπα σε φωτογραφίες καθώς σέρφαρα στο ίντερνετ, ήταν αρκετές για να πάρουμε την απόφασή μας.

Γιατί πάνω απ’ όλα καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, καλό φαγητό και πολλά μπάνια. Ειδικά όταν στην οικογένεια υπάρχουν και μικρότερα μέλη, όπως η Έλενα και η Χριστίνα που έκανε τα πρώτα της μπάνια στη θάλασσα.

Η Ίος, μας ξάφνιασε ευχάριστα, αφού συνδυάζει μία ανεμελιά και ένα πιο «χίπικο» τρόπο ζωής αν αυτό θες για τις διακοπές σου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σου προσφέρει και την ασφάλεια των πιο οργανωμένων παραλιών. Το θέμα είναι ότι σε όποια παραλία και να πας, είτε σε κάποια απομονωμένη όπως η Αγία Θεοδότη, είτε σε κάποια πιο οργανωμένη με ντουζιέρες και εξαιρετικά εστιατόρια όπως η Κουμπάρα ή ο Μυλοπότας, το μάτι σου θα χορτάσει γαλάζιο.

dk io17

Αγία Θεοδότη

Πραγματικά, αν έχω κάτι να θυμάμαι από αυτό το νησί, είναι οι χρυσές αμμουδιές και οι πεντακάθαρες θάλασσες που δε θες να αποχωριστείς ούτε λεπτό, αλλά και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα όπως αυτό που ζήσαμε στο «Πάθος». Σχεδόν κρεμασμένο σε έναν βράχο πάνω από την Κουμπάρα με θέα στο Αιγαίο, εκεί όπου σβήνει σιγά σιγά ο πορτοκαλί ήλιος, χαρίζοντας ένα κόκκινο χρώμα στον ουρανό.

dk io19

Φέτος ήταν ουσιαστικά οι πρώτες μας διακοπές με την Χριστίνα που έγινε ενός. Καταλαβαίνετε ότι οι διακοπές με ένα μωρό δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, κυρίως για τις μαμάδες, όμως με μία στοιχειώδη οργάνωση, στην Ίο όλα γίνονται εύκολα, αρκεί να έχεις όμορφη παρέα και καλή διάθεση.

dk io10

Έτσι συνέβη και με εμάς, αφού από τις πρώτες μέρες μας στο νησί, βρέθηκα με την αγαπημένη μου φίλη, Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά την Ίο μια που την επισκέπτεται με την οικογένειά της κάθε καλοκαίρι. Μέσω της Αννίτας, γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους με τις οικογένειές τους, αφού αν είστε γονείς καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κι άλλα παιδιά στις διακοπές. Τα παιδιά θέλουν παιδιά όσο δεμένα κι αν είναι με τους γονείς τους. Κάπως έτσι γίναμε μία μεγάλη παρέα και οι μέρες κύλισαν όμορφα, διασκεδαστικά και ξεκούραστα. Μέσα στους καινούριους μας φίλους, είναι και μία υπέροχη γυναίκα και πολύ αξιόλογη για το έργο της, η Βασιλική Πετρίδου, ή αλλιώς Βάσω για τους Νιώτες, μητέρα πέντε παιδιών παρακαλώ αλλά και μαραθωνοδρόμος, η οποία έχει φτιάξει μία δική της φάρμα με άλογα και γαϊδουράκια πάνω από την παραλία της Κουμπάρας. Ζώα που φροντίζει χειμώνα καλοκαίρι με περισσή αγάπη. Μάλιστα, η Βάσω έχει διασώσει κάποια από αυτά. Ένα μεγάλο σημάδι στο πόδι της θα της θυμίζει πάντα τις θυσίες της για την επιβίωσή τους…

dk io26

Δε θα μπορούσα να παραλείψω από αυτό το κείμενο το Μαγγανάρι, μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη. Για να φτάσεις χρειάζεσαι αρκετή ώρα, όμως πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Μια ατέλειωτη παραλία από άμμο που χωρίζεται σε δύο μέρη, με κρυσταλλένια νερά, ξαπλώστρες και ομπρέλες, περιμένουν τους επισκέπτες. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που να μη την λάτρεψε!

Εξίσου όμορφη αλλά πιο οργανωμένη είναι και η πιο «κοσμική» παραλία του νησιού, ο Μυλοπότας. Πραγματικά, θα μπορούσα να βρίσκομαι όλη μέρα εκεί. Η μέρα μας ξεκινούσε και τελείωνε εκεί. Θυμάστε την αίσθηση που είχαμε παιδιά όταν πηγαίναμε για μπάνιο με τους γονείς μας από το πρωί και φεύγαμε το βράδυ με ανακατωμένα μαλλιά και αλμυρό δέρμα; Που δε μας ένοιαζε τίποτα παρά μόνο να κολυμπήσουμε, να παίξουμε στην άμμο και ξανά από την αρχή; Αυτό ακριβώς έζησα φέτος στις διακοπές μου… Κολύμπι, φαγητό, ύπνος και ξανά τα ίδια!

20901962 1424843727600504 13575498269458432 n

Στις φετινές μου διακοπές, έλαβα πολλά μηνύματα στο Instagram για ένα ρόφημα που ανέβασα κάποια στιγμή στα stories μου. Ένα μοναδικό Nutella milkshake που δε θες να τελειώσει ποτέ. Ειλικρινά, δεν έχω την πρόθεση να κάνω καμία διαφήμιση, όμως πραγματικά οι άνθρωποι που είχαν την ιδέα να φτιάξουν τη «Nutelleria» στην Ίο, είναι πολύ μπροστά! Και σας το αναφέρω για να λύσω τις απορίες σας μια που με ρωτήσαμε δεκάδες φορές από πού το πήρα!

dk io27

Η πιο όμορη μέρα στο νησί, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια, ήταν η εκδρομή στην παραλία του Παπά, την οποία μπορείς να προσεγγίσεις μόνο μέσω θαλάσσης. Άγρια και τελείως φυσική, χωρίς ίχνος ξαπλώστρας και ομπρέλας, σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος… Νομίζω πως δε χρειάζεται να σας γράψω περισσότερα. Ένα ταξίδι σας στην Ίο θα σας πείσει. Και τότε θα με θυμηθείτε!

dk io6

Δείτε στην γκάλερι όλες τις φωτογραφίες που διάλεξα για εσάς!

Καλή σας ημέρα!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον.

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!