Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν!

Δέσποινα Καμπούρη
Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν!

Γιατί πολύ απλά είσαι αυτό που είσαι και δεν πρόκειται να αλλάξεις για κανέναν, (όπως θα έλεγε και η Άννα στο τραγούδι της «Αγάπη είναι» το οποίο και σου αφιερώνω σήμερα!). 

Το πιο συχνό είδος δυστυχίας ξεκινάει από το άγχος μας για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εμάς αλλά και πώς μπορούμε εμείς να φαινόμαστε -όχι απλά αρκετοί- αλλά τέλειοι στα μάτια τους. Ωστόσο, με μαθηματική ακρίβεια θα σου πω ότι όσο περισσότερο προσπαθείς να αποδείξεις πόσο καλή είσαι, τόσο μεγαλύτερη ανασφάλεια θα νιώθεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να διώξεις από πάνω σου τα περιττά βάρη;

Η διαδικασία του να ξορκίσεις τα αρνητικά σχόλια των άλλων για εσένα δεν είναι απλή υπόθεση. Ξέρεις πότε θα αρχίσει να φαίνεται εύκολη; Όταν θα αρχίσεις να βασίζεις τη ζωή σου σε ό,τι είναι σημαντικό για εσένα. Ξέρεις τι είναι σημαντικό; Να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε νοιάζονται πραγματικά και που δε χρειάζεται να τους πείσεις για τίποτα. Γιατί πολύ απλά σε ξέρουν και τους αρκείς όπως ακριβώς είσαι!

Για ένα unfollow τα έβαψες μαύρα;

Δε χρειάζεται να χαμογελάς όταν δεν αισθάνεσαι καλά. Δε γίνεται να το παίζεις χαρούμενη 24/7. Γιατί πολύ απλά that’s life! Σταμάτα να σε καταπιέζεις και να προσπαθείς να δείξεις σε όλους ότι περνάς τέλεια και έχεις μια υπέροχη ζωή. Στην πραγματικότητα είναι σα να τους φωνάζεις πόσο δυστυχισμένη είσαι. Και μπορεί αυτό να μη διακρίνεται στην πρώτη ανάγνωση αλλά ένα έμπειρο μάτι θα σε ανακαλύψει πολύ εύκολα και γρήγορα. Και πίστεψέ με θα ξενερώσει πολύ μαζί σου.

Δες το αντίθετα.

Πόσο περισσότερο θα σε σεβαστεί κάποιος αν καταλάβει ότι δεν προσποιείσαι; Γιατί πολύ απλά δεν προσποιείσαι όταν είσαι αυθεντική, άρα δεν έχεις ανασφάλειες!

Το να προσπαθείς συνέχεια να αποδεικνύεις στους άλλους ότι είσαι καλή ή καλύτερη σε κάτι, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ανασφάλειας. Αν και κανείς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν ή να ζητήσει την αποδοχή και την κολακεία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη να είναι αρεστοί ή καλύτεροι! Πώς να στο πω; Δε χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι σκληρά εργαζόμενη.

Δε χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι ταλαντούχα. Δε χρειάζεται καν να αποδείξεις ότι είσαι καλός άνθρωπος.

Ξέρεις γιατι; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δε νοιάζονται. Sorry που στο χαλάω αλλά ό,τι κι αν κάνεις, στο τέλος οι άλλοι θα σε κρίνουν σύμφωνα με τα δικά τους βιώματα, τα δικά τους φίλτρα και τις δικές τους προκαταλήψεις.

Θα κάνουν πάντα τις δικές τους υποθέσεις για εσένα, τον χαρακτήρα σου, τις ικανότητές σου και τις προθέσεις σου. Δε θα μπορείς πάντα να ξέρεις ή να ελέγχεις σε ποια συμπεράσματα θα καταλήξουν. Αλλά στο κάτω κάτω δεν πρέπει να σε αφορά αυτό!

Το κλειδί για μία ωραία ζωή με στιγμές ευτυχίας, βρίσκεται στην αυτοεκτίμηση και την αγάπη προς τον εαυτό σου. Πολλοί πιστεύουν ότι η αυτοεκτίμηση είναι συνυφασμένη με τον ναρκισσισμό ή την αλαζονεία. Ε λοιπόν σου έχω νέα! Το αντίθετο ισχύει. Όσο περισσότερη αυτοεκτίμηση έχουμε, τόσο λιγότερο θα πρέπει να καυχηθούμε για το ότι είμαστε οι καλύτεροι και να περιφρονούμε τους άλλους.

Ο εαυτός σου είναι πολύ ακριβός αλλά δεν είναι προς πώληση

Με λίγα λόγια, όσο πιο πολύ αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο πιο λίγο θα σε νοιάζει η άποψη των άλλων. Όσο πιο λίγο θα σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα, τόσο πιο ευτυχισμένη θα είσαι.

Εύχομαι να σου έγινα λίγο χρήσιμη σήμερα!

Αλλά και να μη σου έγινα, δε με ενοχλεί ούτε θα σκάσω τη ζωή μου. Γιατί αυτοί που με αγαπούν ξέρουν ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη όταν με χρειάζονται! Και στο κάτω κάτω, δε μπορούμε να αρέσουμε σε όλους!

Σε φιλώ και εύχομαι να έχεις μια υπέροχη μέρα! Χωρίς να πρέπει να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο Instagram! Μπορείς να με ακολουθήσεις στο Facebook και στο Twitter.