Οι συνέπειες είναι καλύτερες από τα απωθημένα

Δέσποινα Καμπούρη
Οι συνέπειες είναι καλύτερες από τα απωθημένα

Γι’ αυτό κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου! 

Και ναι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έλεγα εγώ αυτό. Εγώ που πίστευα ότι είμαι τέρας λογικής. Που πάντα σκέφτομαι διπλά και τριπλά το κόστος μιας απόφασης που μπορεί να μου στοιχίσει πρακτικά και συναισθηματικά και πάντα βασικός γνώμονας μιας απόφασής μου είναι το «αν πρέπει ή δεν πρέπει». Εγώ που ζυγίζω πολύ προσεκτικά τα συν και τα πλην. Κι όμως…

Τώρα πια πιστεύω ότι έχασα πολύτιμο χρόνο σπαταλώντας απίστευτη φαιά ουσία σκεπτόμενη αν μια απόφασή μου θα επηρέαζε εμένα αλλά κυρίως τους γύρω μου. Όχι ότι πήγαν άσχημα τα πράγματα μέχρι τώρα γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «του φοβισμένου -και του σκεπτόμενου θα προσθέσω εγώ- η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». Όμως αν το καλοσκεφτείς τελικά, το να έρθεις αντιμέτωπος με τις συνέπειες της επιθυμίας σου είναι πολύ προτιμότερο από το να μείνεις με απωθημένα στη ζωή σου. Πάντα σε μια αδύναμη στιγμή θα σκέφτεσαι «Κι αν τότε είχα κάνει αυτό; Μήπως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για εμένα τώρα;». Και τότε ξεχνάς και το παρόν, ξεχνάς και το παρελθόν και ξεκινάς να κάνεις λάθος επιλογές απανωτά μην τυχόν και συνεχίσεις να αφήνεις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες να φύγουν από τα χέρια σου σαν το νερό ανάμεσα από τα δάχτυλά σου.

Πάντα πίστευα ότι στα πιο σημαντικά διλήμματα, πρέπει να επιλέγει η καρδιά και όχι το μυαλό. Κι αν η καρδιά κάνει λάθος -συνήθως τα μεγαλύτερα- πληρώνεις τον λογαριασμό αλλά το κάνεις χορτασμένος. Ήταν η επιλογή σου και τη στηρίζεις. Κι αν δεν κάτσει πας παρακάτω. Δε μένεις με την απορία…

Κι από την άλλη για πόσο θα απολαμβάνεις τη «λογική κατάσταση» και το ασφαλές μέλλον που αυτή σου προσφέρει και που τους βολεύει όλους αν η καρδιά σου δεν μπορεί να την ακολουθήσει; Τότε φθείρεσαι διπλά. Και άντε μετά η λογική σου να πάρει την ευθύνη.

Κι αυτό πραγματικά το πιστεύω για όλες τις πτυχές της ζωής μας: Τις ερωτικές, τις επαγγελματικές, τις φιλικές… Όλα έχουν ένα κόστος στη ζωή μας αλλά τουλάχιστον να το απολαμβάνουμε κιόλας.

Επίσης οι άνθρωποι με απωθημένα δεν είναι «όμορφοι άνθρωποι». Είναι διψασμένοι για μια ευκαιρία που δεν πήραν την κατάλληλη στιγμή, και αυτή η δίψα φαίνεται από μακριά. Φαίνεται και διώχνει τους γύρω μας μακριά μας. Τα απωθημένα οδηγούν σε λάθη με μαθηματική ακρίβεια. Και σε απώλειες.

Η ζωή είναι μικρή και ό,τι σε κάνει να χαμογελάς, δεν είναι λάθος! Εκεί καταλήγω…

Ξέρω ότι είναι δύσκολο στην εφαρμογή, αλλά ήθελα να στο πω.

Περιμένω τα μηνύματά σου στο Instagram!

Καλή σου μέρα!