Η γαρνιτούρα στο cocktail του στιλ και ο ρόλος των αξεσουάρ

Ερμιόνη Σαρρή
Η γαρνιτούρα στο cocktail του στιλ και ο ρόλος των αξεσουάρ

Το πιο απολαυστικό cocktail, δεν θα ήταν πλήρες χωρίς το «final touch» μίας φλούδας πορτοκαλιού ή τα έλαια ενός lime. Το ίδιο ισχύει και για την εμφάνισή μας. Αν θέλουμε να κάνουμε την εικόνα μας πιο εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα, τότε μόνο τα σωστά αξεσουάρ έχουν την ισχύ να προσδώσουν αυτό το… κάτι παραπάνω που ψάχνουμε σε ένα τελικό σύνολο.

Αν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που επιθυμούν να συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής, τότε αξίζει να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Πρόκειται για πολύτιμα fashion tips εμπνευσμένα από έναν μοναδικό οδηγό για το στιλ που κέρδισε τις εντυπώσεις μας: Το CAMPARI RED BOOK OF STYLE.

Φουλάρια από γούνα, φουσκωτά κασκόλ και μαντήλια για τον λαιμό

Εσάρπες, κασκόλ και φουλάρια από γούνα έχουν την τιμητική τους και φέτος, αλλά οι celebrities ανά τον κόσμο επιλέγουν επίσης να κοσμούν τον λαιμό τους με μαντήλια -δεμένα σφιχτά ή χαλαρά- σε μεγάλο φιόγκο από γνωστούς οίκους μόδας όπως τους Gucci, Sonia Rykiel, Temperley London και Tory Burch.

Αν πάλι προτιμάτε τα λεπτεπίλεπτα -σε ύφανση- φουλάρια, δείτε τις συλλογές της Chloe ή του Trussardi, αν και οι οίκοι Chanel, Baleniaga, Iceberg προτείνουν φουσκωτά κασκόλ και με όγκο, δεμένα μία φορά γύρω από το λαιμό.

cc8

Τα πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ για τη μέση σας

Ένα ακόμη διαχρονικό αξεσουάρ για μια γυναίκα είναι η ζώνη. Αυτή τη σεζόν επιλέξτε να φορέσετε μια ζώνη σε μορφή κορσέ. Μια ματιά στις συλλογές των οίκων μόδας Fendi, Prada, Salvatore Ferragamο και Anna Sui είναι αρκετή για να βρείτε τις ζώνες που ταιριάζουν στο στιλ και την προσωπικότητά σας.

cc7

Μια ακόμη επιλογή είναι οι λεπτές ζώνες δεμένες σε κόμπο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε φαρδιές χρυσές μεταλλικές ζώνες. Δείτε τις ζώνες του Balmain για να εμπνευστείτε!

cc6

Τα γάντια που θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις

Σύμφωνα με το κατακόκκινο κεφάλαιο του CAMPARI RED BOOK OF STYLE, ένα ζευγάρι γάντια αποτελεί επίσης ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τον Χειμώνα, αφού μπορεί να δώσει στο στιλ σας μια ξεχωριστή «νότα».

Για τον Χειμώνα του 2017, ψάξτε για μαύρα γάντια που έχουν όμως κάτι έξτρα πάνω τους, όπως για παράδειγμα ενσωματωμένα λευκά μαργαριτάρια ή ένα εντυπωσιακό πουά σχέδιο, ενώ για περισσότερο extreme εμφανίσεις μπορείτε να επιλέξετε γάντια χωρίς δάχτυλα.

Τα μακριά πλεκτά γάντια -όπως αυτά των οίκων Chanel, Prada, Oscar de la Renta- αποτελούν μια «hot» τάση για τη χειμερινή σεζόν, αλλά αξίζει επίσης να δείτε τα μακριά γάντια όπερας με ενσωματωμένη δερμάτινη πλισέ «βεντάλια» γάντια του οίκου Fendi.

cc5

Κρατήστε τα πόδια σας ζεστά με σικ επιλογές

Για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά τον Χειμώνα και την ίδια ώρα να διατηρήσετε το στιλ και την κομψότητά σας, δείτε με προσοχή τις κάλτσες και τα καλσόν που θα φορέσετε.

Η Prada προτείνει πλεκτές κάλτσες που φτάνουν στο μέσο της γάμπας, ενώ οι οίκοι μόδας Gucci, Moschino και Alexander Wang θέλουν να μας δουν με ευφάνταστα καλσόν γεμάτα χρώματα, σχέδια και λογότυπα.

cc4

Μια τάση της μόδας που επανήλθε δριμύτερη φέτος είναι τα διχτυωτά καλσόν. Max Mara και Jeremy Scott προτείνουν, μάλιστα, δίχτυ σε διαφορετικά μεγέθη.

Κοσμήματα; Φέτος σημασία έχει το πώς θα τα φορέσετε

Faux ή αληθινά κοσμήματα; Ό,τι και αν διαλέξετε, φέτος σημασία έχει το styling, δηλαδή το πώς θα τα φορέσετε.

Οι διάσημοι μόδιστροι προτείνουν για τον Χειμώνα του 2017 τσόκερ, τεράστια και ευφάνταστα κοσμήματα καθώς και κοσμήματα ως μέρος ή προέκταση του ρούχου. Με αναφορές στην φύση και το ζωικό βασίλειο, τα βραχιόλια με τα μαύρα ρόδα του οίκου Prada «μαγνητίζουν».

cc3

Φέτος, όμως, η μόδα θέλει και δαχτυλίδια και μάλιστα πολλά δαχτυλίδια φορεμένα μαζί ή ένα που δίνει ισχυρό στίγμα! Την καρδιά μας «έκλεψαν» τα δαχτυλίδια με τα ογκώδη μαργαριτάρια των οίκων Dries Van Noten και Gucci.

cc2

Φυσικά, το πιο αντιπροσωπευτικό αξεσουάρ είναι το ποτό που επιλέγετε και ο απόλυτος απολαυστικός συνδυασμός που όχι μόνο θα δροσίσει τον ουρανίσκο σας αλλά θα δώσει και στιλ σε κάθε εμφάνισή σας με το πορφυρό του χρώμα είναι το Campari & Tonic. Απολαύστε Υπεύθυνα!

cc1