Γιατί είναι τόσo sexy να σε φωνάζουν με το επίθετό σου;

Γιατί είναι τόσo sexy να σε φωνάζουν με το επίθετό σου;

Tρελή ήταν η «Emily Cooper» που έβρισκε hot τον τρόπο που την αποκαλούσε ο «Alfie»; Το να σε λέει ο άλλος με «το μεγάλο σου όνομα» δεν είναι ερωτικό μόνο στο «Emily in Paris». Είναι και στην πραγματική ζωή.

Δεν είναι μόνο ο «Alfie» που φώναζε «Cooper» το αντικείμενο του πόθου του. Στην pop culture είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο οι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ήρωες να προσφωνούν τα κορίτσια που τους αρέσουν με τα επίθετά του. Από τον «Dylan» την «Walsh» (aka «Brenda») στο BH90210 μέχρι το «To All the Boys I’ve Loved Before» του Netflix και τον «Peter Kavinsky» που έλεγε την πρωταγωνίστρια «Κovy» («Lara Jean» ήταν το όνομά της), το μοτίβο αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και υπάρχει εξήγηση που δεν είναι αποκλειστικά cinefil.

Το να αποκαλείς κάποιον με το επώνυμό του απαιτεί μια ορισμένη —αν και μικρή— δόση οικειότητας. Είναι δεδομένο πως πρέπει να γνωρίζεις το επώνυμο κάποιου για να τον αποκαλείς μόνο με αυτό και μάλιστα ξέρεις και πώς να το προφέρεις και πώς να το γράψεις σωστά. Γιατί τα επώνυμα των ανθρώπων δεν υπάρχουν σε dating apps και σε (πολλά) social media, ούτε οι άνθρωποι συνήθως τα ζητούν πριν αρχίσουν να πίνουν ποτό με άγνωστες σε μπαρ. Συναναστρεφόμαστε καθημερινά πολύ κόσμο που δεν γνωρίζουμε ολόκληρο το όνομά του, καμία φορά δουλεύουμε και στο ίδιο γραφείο, οπότε το αντίθετο δείχνει αν μη τι άλλο οικειότητα και αυτό είναι το πρώτο βήμα και μία ουσιαστική, ερωτική σχέση.

Tο πιο αισιόδοξο συναισθηματικό trend της φετινής άνοιξης λέγεται «blue sky dating»

Κάποιος που χρησιμοποιεί το επίθετο ενός ατόμου - και μόνο το επίθετό του - ανάβει τον ρομαντικό διακόπτη στον εγκέφαλό του, είναι σαν να παίζεις φλιπεράκι και να σκοράρεις εκεί που λέει «hot». Kαι γι’ αυτό αυτό το pattern επαναλαμβάνεται στις σειρές και στις ταινίες. Η «Gracie» αποκαλείται μόνο «Hart» από τον «Eric» στο «Miss Congeniality», πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει και με τους «Mulder» και «Scully» όπου η σεξουαλική ένταση ήταν διάχυτη, ειδικά στα τελευταία επεισόδια.

BH90210.JPG

Αυτό δεν έχει να κάνει, όμως, μόνο με την οικειότητα. Έχει να κάνει με την αντίθεση του «οικείου» με το «περιστασιακό» και την αυστηρότητα που κρύβει από πίσω του το επίθετό μας. «Παίζει» με τη δυναμική των φύλων όποιος επιλέγει αυτού του στυλ το φλερτ. Είναι σαν να προσπαθεί να είναι cool, να δείξει ότι σε γνωρίζει καλά αλλά την ίδια στιγμή να κρατάει και μία απόσταση ασφαλείας, πράγμα που τον κάνει πιο ποθητό στα μάτια σου. Η Tracy Clark-Flory, συγγραφέας του βιβλίου «Want Me», εξηγεί: «είναι ένας τρόπος να εκφράσεις αγάπη ή οικειότητα, αλλά από απόσταση». Θεωρεί ότι το παράδοξο μπορεί να είναι μέρος αυτού που το κάνει τόσο «καυτό».

Πώς να «εμποδίσεις» τον εαυτό σου να του στείλει μήνυμα

Επίσης το να σε προσφωνεί κάποιος με το επίθετό σου είναι και μία υποσυνείδητη ένδειξη «αναγνώρισης» και σεβασμού. Είναι μία συνήθεια που έχει προέλθει από ανδροκρατούμενους χώρους όπως τα σπορ και ο στρατός. Το να το χρησιμοποιεί, λοιπόν, κάποιος για μία γυναίκα που του αρέσει είναι σαν να την κάνει μέλος κάποιας «κρυφής, ανδρικής λέσχης».

relationship.JPG

Ίσως το να ακούς το επώνυμό σου είναι καυτό απλώς και μόνο επειδή είναι κάτι διαφορετικό. Μόλις μπεις σε μια σχέση αρχίζεις να λες τον άλλον «μωρό μου» και «αγάπη μου», αν δε ξεκινήσετε να ζείτε και μαζί δεν χρησιμοποιήσετε καθόλου το όνομά σας. Οπότε ό,τι σε ξαφνιάζει στο πλαίσιο του φλερτ είναι πάντα καλοδεχούμενο και sexy. Απρόβλεπτα sexy!