Ξέχνα το λευκό χρώμα- 10 αποχρώσεις που θα αγαπήσουν το 2022 οι τοίχοι σου

Ξέχνα το λευκό χρώμα- 10 αποχρώσεις που θα αγαπήσουν το 2022 οι τοίχοι σου

Oι ωραιότερες επιλογές για να αναβαθμίσεις την αισθητική του σπιτιού.

Οι τοίχοι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζουμε καθημερινά στον χώρο μας. Τα ανοιχτά χρώματα είναι συνήθως η πιο δημοφιλής και αγαπημένη επιλογή όταν επιλέγουμε να βάψουμε ένα δωμάτιο ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει ριζικά.

Τα έντονα χρώματα έρχονται για να μείνουν...

Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τα deco trends ανανεώνονται αισθητά με αποτέλεσμα να έρχονται στο προσκήνιο νέες τάσεις και colour trends. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετές από εμάς πλέον προτιμούν να βάφουν τους τοίχους με πιο ζωηρά χρώματα θέλοντας έτσι να δώσουν μια πιο μοντέρνα αίσθηση στο σπίτι.

Μπορεί οι nude παλέτες να είναι εξαιρετικά δημοφιλείς αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν πρέπει να φοβάσαι να προσθέσεις λίγο χρώμα στο χώρο σου. Ένας τοίχος με έντονο χρώμα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να φέρεις αέρα ανανέωσης χωρίς ιδιαίτερο κόπο και budget.

Η θεωρία των χρωμάτων αναφέρει ότι κάθε χρώμα μας δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα. Ως γνωστόν τα σκούρα χρώματα τείνουν να μην αντανακλούν το φως πολύ καλά ενώ τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν το φως να εισέρχεται στο χώρο και να δείχνει πιο φωτεινός. Το 2022 αποτελεί ευκαιρία για μια μεγάλη αλλαγή που θα προσθέσει χρώμα και θετική αύρα στα δωμάτιά σου.

7 ξεπερασμένοι κανόνες που μπορείς να αγνοήσεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους

10 χρώματα που αξίζει να βάψεις τον τοίχο σου φέτος

https://www.instagram.com/p/Cbo5j5cqWPF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ας δούμε όμως μερικές από τις πιο δημοφιλείς χρωματικές επιλογές στις οποίες μπορείς να επενδύσεις φέτος για τους τοίχους σου.

1) Μαύρο σε διάφορες διακυμάνσεις

https://www.instagram.com/p/CVRzbltsFgn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μαύρο χρώμα είναι με διαφορά το πιο σκούρο στην παλέτα. Εάν το επιλέξεις μπορείς να «παίξεις» με τις αποχρώσεις του ώστε να δημιουργήσεις ένα πολύ μυστηριώδες και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

2) Sage green

Είναι ένα χαλαρωτικό, γαλήνιο χρώμα, ιδανικό για να καλωσορίσεις τους επισκέπτες στην κατοικία σου. Ταιριάζει σε διάφορους χώρους και αποτελεί την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για να νιώθεις ευχάριστα.

https://www.instagram.com/p/CGAxXVygb0Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Τοίχοι σε χρώματα της ερήμου

Αποχρώσεις του καφέ, του μπορντό, του πορτοκαλί και του κίτρινου θα συνθέσουν μια όμορφη έκρηξη χρωμάτων που αξίζει να βάλεις στο χώρο σου.

https://www.instagram.com/p/Caz-dEcrbdG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4) Μπλε

Επίλεξε έναν ήρεμο τόνο του μπλε για την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σου. Μπορείς να προσθέσεις αντικείμενα που θα συνθέσουν μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα (κοχύλια, αστερίες κ.ά) για να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη μέση του ωκεανού.

https://www.instagram.com/p/CZUZi5-sVcT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

5) Κίτρινο

Ένα ζεστό κίτρινο δίνει ενέργεια σε ένα δωμάτιο χωρίς να είναι πολύ φωτεινό. Μια απαλή κίτρινη απόχρωση είναι ιδανική επιλογή σε τμήματα του σπιτιού που έχουν πολύ φυσικό φως.

https://www.instagram.com/p/Cbaz486sGBB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

6) Πράσινο της ελιάς

Επίλεξε μια πράσινη απόχρωση που συνδυάζεται όμορφα με τα ουδέτερα items του χώρου σου. Το πράσινο της ελιάς αποτελεί μια πολύ δημοφιλή επιλογή για το 2022.

https://www.instagram.com/p/CG1voK_HPk8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

7) Ανοιχτό μπλε

Ένα ανοιχτό μπλε χρώμα θα δώσει στον τοίχο σου μια pop διάθεση. Χρησιμοποίησε items σε ουδέτερα χρώματα όπως γκρι ή λευκό για να τονίσεις τον υπόλοιπο χώρο.

https://www.instagram.com/p/CbpEXpioFvP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

8) Ροζ

Ένα έντονο ροζ χρώμα είναι μια χαρούμενη απόχρωση που θα δώσει αυτομάτως έμφαση στον τοίχο σου. Girly και αισιόδοξο, αποτελεί την no1 επιλογή για ένα γυναικείο δωμάτιο.

https://www.instagram.com/p/CZe5ZbOsrcT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

9) Σκούρο πράσινο

Αυτή η σμαραγδένια πράσινη απόχρωση εκπέμπει έντονο δυναμισμό και δείχνει classy σε οποιονδήποτε χώρο.

https://www.instagram.com/p/CZukR6kL764/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

10) Μωβ

https://www.instagram.com/p/CbmQP5rsu_3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα έντονο μωβ χρώμα στον τοίχο δείχνει εκλεπτυσμένο και πολύ ιδιαίτερο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: