Τα ξύλινα πάνελ επιστρέφουν για να χαρίσουν στους τοίχους τη ζεστασιά που πάντα τους έλειπε

Τα ξύλινα πάνελ επιστρέφουν για να χαρίσουν στους τοίχους τη ζεστασιά που πάντα τους έλειπε

Οι τοίχοι μας αποκτούν ζεστασιά χάρη στο νέο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού που έχει κάνει ξανά την εμφάνισή του και απογειώνει το design.

Τα ξύλινα πατώματα και οι εκλεπτισμένες ξύλινες επενδύσεις σε τοίχους, αποτελούν τη Νο1 διαχρονική αξία σε κάθε σχεδιασμό. Η ζεστασιά του υλικού καταφέρνει να χαρίσει στον χώρο ποιότητα και κομψότητα, χωρίς συνάμα να κάνει προσπάθειες για μια επιτηδευμένη αισθητική προσέγγιση.

Η ξύλινη επένδυση μπορεί να έκανε αισθητή την εμφάνισή της στη δεκαετία του 1960 και του 1970 όμως κατέστη μετέπειτα διαχρονική στο design και στη δημιουργία κάθε κατασκευής. Κι ενώ η επιλογή του ξύλου τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί μόνο στο πάτωμα και τα έπιπλα ενός σπιτιού, η ανάγκη για μια αίσθηση φιλοξενίας και ζεστασίας, έχει κάνει πολλούς διοκτήτες κατοικιών να αναζητήσουν διαφορετικές λύσεις για τους τοίχους τους, εκτός από ένα απλό χρώμα ή μια ταπετσαρία.

Τοίχοι με προσωπικότητα! Πριν βάλεις ταπετσαρία δες τα must wallpaper trends του 2022

Το wooden look επιστρέφει και πάλι χάρη σε ένα κύμα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού που βασίζονται σε ζεστά, γήινα χρώματα και υφές.

https://www.instagram.com/p/CdvSTyquY1q

H αναβίωση του στυλ της δεκαετίας του 1970 και η ταχεία άνοδος του βιοφιλικού σχεδιασμού δεν αποτελεί έκπληξη καθώς οι ξύλινες επενδύσεις επιστρέφουν με πολύ διαφορετικό αλλά τόσο υπέροχο τρόπο. Αλλά αν οι λέξεις «ξύλο», «τοίχος» και «επένδυση» σου προκαλούν εφιάλτες, μην ανησυχείς, τα σημερινά ξύλινα πάνελ είναι πιο ζεστά, φωτεινότερα και πιο επιλεκτικά τοποθετημένα από τα παλιά.

xilines_ependisis_toixon.jpg

Σύγχρονη ξύλινη επένδυση

Η επένδυση σε στιλ της δεκαετίας του 1960 αποτελούνταν από πολύ πλούσιο ξύλο, συνήθως σε φινίρισμα από ξύλο καρυδιάς ή κόκκινης βελανιδιάς, που της δίνει μια πολύ μοντέρνα αισθητική. Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι πολλοί οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές που χρησιμοποιούν τον ίδιο πλούσιο τόνο που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του 1960. Αντίθετα, οι σημερινές επιλογές βασίζονται σε πιο ανοιχτόχρωμα φινιρίσματα ξύλου (ακόμη και σε μερικά βαμμένα πάνελ) και αποτυπώνουν την ευελιξία των υλικών.

Υπάρχουν άπειρες επιλογές όσον αφορά τον τύπο ξύλου, το πλάτος των πάνελ και τον προσανατολισμό του αλλά αυτή η ρετρό ανανέωση ευνοεί τους φυσικούς τόνους και τις φυσικές γραμμές του ξύλου σε σχέση με τα ρουστίκ ξύλα και τα φωτεινά λευκά που είναι δημοφιλείς επιλογές σε μοντέρνα rustic σπίτια. Οι τοίχοι και οι πινελιές με πάνελ από πηχάκια είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή αυτή τη φορά. Στενές, χοντρές λωρίδες ξύλου τοποθετημένες κάθετα και σε απόσταση μεταξύ τους, δημιουργούν ένα γραφικό μοτίβο με πολλές διαστάσεις.

https://www.instagram.com/p/Cd84ZRuPKdA