Φέρε θαλασσινή αύρα στην κρεβατοκάμαρα με αυτές τις 5 ιδέες διακόσμησης

Μαρία Ροδίτη
Φέρε θαλασσινή αύρα στην κρεβατοκάμαρα με αυτές τις 5 ιδέες διακόσμησης
Instagram: @debby_yennaco

Καλοκαιρινές υφές, αλλά και γαλάζιες & μπλε αποχρώσεις θα μετατρέψουν την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν επίγειο θαλασσινό παράδεισο.

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και αντικατοπτρίζει το στυλ του καθενός. Είναι, όμως, κι ένα «μέσον» για να μεταφερθείς έστω και νοερά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Για παράδειγμα… στην παραλία.

Για σκέψου πόσες φορές έχεις επισκεφθεί εξοχικά σπίτια φίλων σου σε κάποια παραθαλάσσια τοποθεσία ή έχεις βρεθεί σε ξενοδοχείο νησιού πλάι στο κύμα και έχεις λατρέψει τη θαλασσινή αύρα; Ε, λοιπόν, αυτή η αύρα μπορεί με μικρές πινελιές κι «επεμβάσεις» να έρθει και στο σπίτι σου. Στην κρεβατοκάμαρά σου για την ακρίβεια την οποία – άπαξ και μεταμορφώσεις- θα την αισθάνεσαι σαν μια χαλαρωτική, παραθαλάσσια όαση.

Πώς θα κάνεις τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος ακόμη κι αν μένεις σε 35 τετραγωνικά

Συνέχισε παρακάτω για να δεις 5 ιδέες διακόσμησης της κρεβατοκάμαράς σου και μετάτρεψέ τη στον απόλυτο επίγειο, θαλασσινό παράδεισο!

Πώς θα φέρεις τη θαλασσινή αύρα στην κρεβατοκάμαρά σου

Αποχρώσεις της άμμου

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να χαλαρώσεις στο τέλος μιας δύσκολης μέρας από την κρεβατοκάμαρά σου. Όταν, όμως, αυτή η κρεβατοκάμαρα είναι σε ουδέτερους τόνους εμπνευσμένους από τις αποχρώσεις της άμμου, η ξεκούρασή σου… θα επέλθει πιο γρήγορα.

https://www.instagram.com/p/CfKltZgOzXq

Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα στρώσε σεντόνια στις αποχρώσεις της άμμου, τοποθέτησε υπόλευκα διακοσμητικά στον χώρο, ξάπλωσε στο κρεβάτι και σκέψου ότι βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία.

Φέρε στο δωμάτιο τη θέα… θάλασσα

https://www.instagram.com/p/CfQ3WkwDqs1

Μια καλή ιδέα για να φέρεις θαλασσινή αύρα στο υπνοδωμάτιό σου είναι να τοποθετήσεις έναν ή και περισσότερους πίνακες (ανάλογα με το πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος) με σκηνικό από την παραλία. Πρόσθεσε και μερικά περιοδικά με προτάσεις για καλοκαιρινές διακοπές πάνω στα κομοδίνα και that’s it.

Θαλασσινή αύρα και στο παιδικό υπνοδωμάτιο

https://www.instagram.com/p/Ce3F9DvuB_X

Βάψε ορισμένες επιφάνειες στο χρώμα του ξύλου, στρώσε και μπλε σεντόνια ή σεντόνια με θαλασσινά σχέδια και μετάτρεψε το δωμάτιο των παιδιών σου σε καμπίνα σκάφους.

Ενσωμάτωσε υλικά που να θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές

https://www.instagram.com/p/CevGQRfBwrf

Το λευκό στη μεγαλύτερη επιφάνεια του δωματίου σου συνδυαστικά με υλικά, όπως η ψάθα και τα κρόσσια, που θυμίζει καλοκαίρι θα μετατρέψει την κρεβατοκάμαρά σου στον απόλυτο καλοκαιρινό παράδεισο.

Διακοσμητικά που να έχουν θαλασσινά σχέδια

https://www.instagram.com/p/CZ9w_tnue3X

Πρόσθεσε στο υπνοδωμάτιό σου διακοσμητικά μαξιλάρια με άγκυρες ή ιππόκαμπους, κοράλλια που έχεις αγοράσει από την επίσκεψή σου σε κάποιο νησί και απόλαυσε τον καλοκαιρινό παράδεισο που δημιούργησες… στο σπίτι σου.