7 DIY κόλπα για να καθαρίσεις κάθε επιφάνεια στο σπίτι

7 DIY κόλπα για να καθαρίσεις κάθε επιφάνεια στο σπίτι

Μικρά hacks που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινή σου ρουτίνα καθαριότητας.

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια από τις πιο κουραστικές και χρονοβόρες δουλειές που καλείται κάθε νοικοκυρά να φέρει εις πέρας. Καθημερινά ο χώρος συσσωρεύει τρίχες, σκόνη, σκουπιδάκια και φυσικά εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια. Το τακτικό ξεσκόνισμα και σφουγγάρισμα κρίνονται αναγκαία αν θες το σπίτι σου να δείχνει καθαρό και περιποιημένο.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικά απλά αλλά θαυματουργά diy hacks τα οποία θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις ακόμη και τα πιο απαιτητικά σημεία. Συνέχισε να διαβάζεις για να τα ανακαλύψεις όλα.

7 diy μυστικά καθαρισμού που αξίζει να δοκιμάσεις

1) Ελαιόλαδο για βρώμικες επιφάνειες

Το ελαιόλαδο μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σπίτι. Πώς θα το χρησιμοποιήσεις άραγε; Μα φυσικά αλείφοντάς το σε συγκεκριμένες επιφάνειες. Ιδανικό για σκεύη ανοξείδωτου χάλυβα (κατσαρόλες, τηγάνια κ.ά) Βάλε ελαιόλαδο σε ένα μαλακό πανί και τρίψε με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις τυχόν βρωμιές.

2) Λεμόνι για καθαρό νεροχύτη

Για να δώσεις ένα ευχάριστο άρωμα στο νεροχύτη χρησιμοποίησε φρέσκο λεμόνι ή λάιμ. Κόψε τα εσπεριδοειδή σε τέταρτα και όσο έχεις το νερό να τρέχει βάλε στην τρύπα τα κομμάτια του λεμονιού.

3) Βότκα για καθαρισμό χαλιών

Σκούπισε καλά τον λεκέ του χαλιού σου. Στην συνέχεια ρίξε οποιοδήποτε είδος διαυγούς αλκοόλ (οινόπνευμα εντριβής, βότκα, λευκό κρασί) πάνω στον λεκέ και τρίψε καλά με ένα πανάκι. Το χαλί σου θα δείχνει πιο καθαρό από ποτέ.

4) Κρέμα ξυρίσματος για καθαρισμό του ντους

Ποιος θα πίστευε ότι η κρέμα ξυρίσματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό; Κι όμως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρέσεις λεκέδες νερού από το τηλέφωνο του ντους. Άπλωσε την κρέμα ξυρίσματος και άφησέ την να δράσει για 15 λεπτά. Σκούπισε καλά.

5) Μαγειρική σόδα και ξύδι για λαμπερή μπανιέρα

Ανακάτεψε ένα φλιτζάνι ξύδι, μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με ζεστό νερό και ρίξε το στη μπανιέρα. Άφησέ το να δράσει για πέντε λεπτά. Ξεκίνησε να γεμίζεις τη μπανιέρα με ζεστό νερό μέχρι να γεμίσει περίπου το ένα τέταρτο και αφήσέ την έτσι για άλλα πέντε λεπτά. Ξέπλυνε καλά.

Μπορείς να καθαρίσεις όλο το σπίτι με ξύδι εκτός από 6 συγκεκριμένα αντικείμενα

6) Αιθέρια έλαια για μια αστραφτερή τουαλέτα

Ανέμειξε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού. Άφησετο μείγμα στο wc για 30 λεπτά και τρίψε καλά με μια βούρτσα πριν ξεπλύνεις.

7) Κάθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων με λάδι λεμονιού

Ρίξε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού σε μισό φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για πέντε έως 10 λεπτά. Σκούπισε καλά τον φούρνο με ένα σφουγγάρι και θα διώξεις κάθε βρωμιά ή λεκέ.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com