Ένας μπουφές αρκεί για να αλλάξεις το σαλόνι και αυτές οι 3 προτάσεις θα σε πείσουν

Ένας μπουφές αρκεί για να αλλάξεις το σαλόνι και αυτές οι 3 προτάσεις θα σε πείσουν

Το must-have έπιπλο του σπιτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Ο μπουφές είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο απαραίτητα έπιπλα σε κάθε σπίτι και βρίσκεται συνήθως στην κεντρική είσοδο του σπιτιού ή στο σαλόνι. Εκτός από την χρηστικότητά του παίζει σημαντικό ρόλο και στη διακόσμηση του χώρου αφού όταν χρησιμοποιείται έξυπνα μπορεί να απογειώσει το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια που διαθέτει στο πάνω μέρος του μας επιτρέπει να τον διακοσμούμε με διάφορα αντικείμενα, αναδεικνύοντας το προσωπικό μας στυλ. Για να έχεις ένα όμορφο-αρμονικό σύνολο πρέπει να ακολουθήσεις μερικά tips έτσι ώστε να μην τον γεμίσεις με άσκοπα αντικείμενα.

Μην ξεχνάς πως η minimal διακόσμηση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ γι' αυτό ένας υπερβολικός όγκος αντικειμένων στο χώρο δημιουργεί μια χαοτική εικόνα. Ένας εντυπωσιακός μπουφές είναι πάντα μια καλή κίνηση για να ομορφύνεις το σπίτι και να του δώσεις χαρακτήρα.

Πώς να αξιοποιήσεις τον μπουφέ στο σαλόνι σου- 3 έξυπνες προτάσεις

1) Τοποθέτησέ το στην κεντρική είσοδο

Το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσεις έναν μπουφέ είναι η κεντρική είσοδος. Όσον αφορά τα διακοσμητικά, οι πιο διαχρονικές λύσεις είναι τα βάζα, τα κηροπήγια και οι πιατέλες. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις μερικούς καθρέπτες για να φτιάξεις μια ιδιαίτερη σύνθεση στον τοίχο. Μια ακόμη εντυπωσιακή πρόταση είναι η προσθήκη ενός μικρού ψεύτικου φυτού. Τα συρτάρια μπορούν να αποθηκεύσουν χρήσιμα αντικείμενα όπως μπαταρίες, κεριά κ.ο.κ.

https://www.instagram.com/p/CiNFlVEus11

2) Χρησιμοποίησέ το ως βοηθητικό έπιπλο για την τηλεόραση

Αν δεν έχεις βρει ακόμη την ιδανική βάση για την τηλεόραση, ο μπουφές αποτελεί μια εύκολη και έξυπνη επιλογή.

https://www.instagram.com/p/CL1wAuZhCep

4 ιδέες που θα φέρουν το φθινόπωρο στη διακόσμηση του σπιτιού

3) Δημιούργησε ένα μικρό bar

Το μόνο που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το ωραιότερο diy bar είναι ένα πλεκτό καλάθι ή ένας luxury δίσκος. Τοποθέτησε το καλάθι πάνω στον μπουφέ και γέμισέ το με τα αγαπημένα σου ποτά.

https://www.instagram.com/p/B9mWPiXhNNh

Στο video που ακολουθεί θα δεις μερικές ακόμη προτάσεις για να αντλήσεις έμπνευση.

Πηγή κεντρικής: sarahlyon9