Μία γρήγορη «ξενάγηση» στο πρώτο Mandarin Oriental της χώρας μας για να μπούμε σε καλοκαιρινό κλίμα!

Νέλλη Καλαμαρά
Μία γρήγορη «ξενάγηση» στο πρώτο Mandarin Oriental της χώρας μας για να μπούμε σε καλοκαιρινό κλίμα!

Το πρώτο «τέκνο» του πιο διάσημου παγκοσμίως ασιατικού hotel brand φέρνει την απαράμιλλη ultra-premium hospitality φιλοσοφία του στην χώρα μας και αναμένεται να ανοίξει μέσα στο καλοκαίρι. 

Είναι γεγονός πως το ξενοδοχειακό τοπίο της χώρας μας δεν έχει σταματήσει να μας επιφυλάσσει υπέροχες εκπλήξεις, ακόμη και σχεδόν μέσα στην πανδημία, με το ένα πολυτελές διεθνές hotel brand να διαδέχεται το άλλο σε έναν «αγώνα δρόμου» που μόνο θετικός μπορεί να αποδειχθεί για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Να θυμίσουμε πως πέρσι υποδεχτήκαμε το πρώτο W στην Costa Navarino, μεταξύ άλλων εξαιρετικά σημαντικών openings, ενώ φέτος οι νέες ανακοινώσεις δεν σταματούν (είδαμε τις πρώτες πριν λίγες ημέρες, και θα τις βλέπουμε μαζί συνεχώς, ενώ σταδιακά θα αρχίσουμε να έχουμε και θέματα, υλικό και φωτογραφίες από επί τόπου ρεπορτάζ, οπότε μείνε συντονισμένη!). Σήμερα λοιπόν το νέο μας είναι η έλευση του πιο διάσημου παγκοσμίως ultra-premium ασιατικού ξενοδοχειακού ομίλου στην Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα το opening του Mandarin Oriental, Costa Navarino, που αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Να σημειώσουμε πως πρόκειται μόλις για το δεύτερο Mandarin Oriental resort στην Ευρώπη, ενώ στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον λέγεται πως θα δούμε και δεύτερο project του συγκεκριμένου ομίλου στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino_Lobby.jpg

Να πούμε λίγο, για να καταλάβουμε το exclusivity του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού ονόματος, πως το Mandarin Oriental Hotel Group είναι ένα παγκόσμιο brand το οποίο διαθέτει μόλις 36 ξενοδοχεία και 8 residences σε 24 χώρες, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει πάντα μόνο το κορυφαίο σε κάθε επίπεδο για τους επισκέπτες του. Κάθε μέλος της Mandarin έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει την ανατολίτικη κληρονομιά του ομίλου, την τοπική κουλτούρα του προορισμού στον οποίο βρίσκεται και ένα απολύτως μοναδικό design για κάθε ξενοδοχείο ή resort. Σε μία συνάντηση με τον Executive Chef του νέου project, τον πολυβραβευμένο Bertrand Valegeas, γαστρονομικό δημιουργό με μεγάλη θητεία στα πιο διάσημα hotel brands της χώρας μας (βλ. Μεγάλη Βρεταννία, Πεντελικόν, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, απλώς για να αναφέρουμε μερικά), όταν τον ρώτησα να μάθω περισσότερα για τα γαστρονομικά concept που θα συναντήσουμε εκεί, το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν πως «Μόνο το excellence έχει θέση στο Mandarin Oriental, οπότε εάν κάτι δεν είναι κορυφαίο, απλώς δεν θα το κάνουμε!». Και αυτό λέει πολλά για ένα brand name που φέρνει μαζί του ένα διεθνές ultra-premium κοινό, το οποίο τώρα πλέον θα βάλει και τη χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων προορισμών του.

Breaking News: Ο Κουκούμαβλος επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της Σαντορίνης!

Navarino-Bay_Bay-Pool-Villa_View-02.jpg

Αλλά για να μη σε κουράζω άλλο, και καλά να είμαστε θα τα πούμε όλα πολύ πιο αναλυτικά το καλοκαίρι, σου έχω μία ψηφιακή «ξενάγηση» στο πρώτο Mandarin Oriental της Ελλάδας. Το Mandarin Oriental, Costa Navarino λοιπόν είναι εμποτισμένο με τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά που συντροφεύουν αυτή τη μοναδική περιοχή της χώρας. Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και πάνω σε μια όμορφη παραλία με θέα σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Μεσογείου, το resort χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία επιστροφής στη φύση προσφέροντας στον επισκέπτη μαγευτικές εικόνες από τη μεσσηνιακή γη και τα καταγάλανα νερά, αλλά και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Σπονδή: Μία επίσκεψη στο εμβληματικό εστιατόριο και μία κουβέντα με τον Απόστολο Τραστέλη

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino-View-Suite-terrace.jpg

Αρχιτεκτονική & βιωσιμότητα

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino διαθέτει 99 κομψές, φωτεινές σουίτες και υπόσκαφες βίλες με ιδιωτικές πισίνες και ευρύχωρες βεράντες. Συνδυάζοντας την απόλυτη ηρεμία με το παραδοσιακό μεσσηνιακό στιλ, το resort αποτελεί ιδανικό σκηνικό για επισκέπτες που θέλουν να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις με την οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το resort αγκαλιάζει τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας με νότες από ενδημικά μεσογειακά φυτά, γήινες αποχρώσεις και κομψές πινελιές χρωμάτων. Η διακόσμηση υμνεί την αρχιτεκτονική και του 19ου αιώνα αντικατοπτρίζοντας τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, που δίνουν την έμπνευση για μοτίβα και ξυλόγλυπτα. Οι φυσικές αποχρώσεις της τερακότας δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον με custom-made έπιπλα, παράθυρα που φτάνουν μέχρι την οροφή και state-of-the-art τεχνολογία ψυχαγωγίας. Τα χαλιά σε σουίτες και βίλες είναι επίσης εμπνευσμένα από την ύφανση των παραδοσιακών ελληνικών ενδυμασιών. 2.700 μεταφυτευμένα ελαιόδεντρα και πάνω από 500.000 ενδημικοί θάμνοι πλαισιώνουν την έκταση του resort, ενώ το συνολικό έργο έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino και το ήθος εταιρικής ευθύνης της Mandarin Oriental. Όπως σε όλα τα Mandarin Oriental ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, και εδώ θα απαγορεύονται τα πλαστικά μίας χρήσης.

MOCNA-Pool-Bar.jpg

Γαστρονομική πρωτοπορία

Τα δημιουργικά πιάτα και οι νόστιμες γεύσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του Mandarin Oriental, Costa Navarino. Τα πέντε εστιατόρια και μπαρ επαναπροσδιορίζουν τις αυθεντικές ελληνικές παραδόσεις, τιμώντας την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων γεύσεων από διεθνείς κουζίνες. Με επικεφαλής τον σεφ Bertrand Valegeas, οι σεφ του resort μένουν πιστοί στις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Μεσσηνίας, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Τα concept που μου περιέγραψαν είναι πραγματικά top-class, με ένα εστιατόριο σε περίοπτη θέση αφιερωμένο φυσικά στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, με πιο δημιουργική παρουσίαση και τεχνικές αλλά σε καμία περίπτωση με fine dining διάθεση, ένα εστιατόριο αποκλειστικά για artisanal pizza experience σε στυλ omakase, μία κουκλίστικη γαλλική brasserie μέσα στα καταπράσινα γήπεδα του γκολφ και πολλά ακόμη και εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino-BeachClub.jpg

Wellness και σπορ

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί φυσικά στο κομμάτι του Spa, που από ότι δείχνουν τα πράγματα θα είναι μια όαση αναζωογόνησης με θεραπείες ευεξίας και ομορφιάς εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά rituals του Ομίλου από την Άπω Ανατολή και την πλούσια χλωρίδα της Ελλάδας. Εκτός από τις ιδιωτικές καμπίνες θεραπείας καθώς και ένα εύρος από θερμές και υδάτινες εμπειρίες, το Spa διαθέτει επίσης μια πισίνα 25 μέτρων που ρέει από τους εσωτερικούς προς τους εξωτερικούς χώρους με θέα στον εκπληκτικό κόλπο και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές είναι έτοιμοι να προσφέρουν εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης, μαθήματα yoga, διατροφικές συμβουλές, προπονήσεις τένις καθώς και προγράμματα “intelligent movement”. Μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, από paddle boards μέχρι σκι, προσφέρεται στο beach club, το οποίο επίσης διαθέτει μια μεγάλη πισίνα με sun decks, λίγα μόλις βήματα από την παραλία. Οι λάτρεις του γκολφ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το signature γήπεδο 18 οπών στο Navarino Bay, καθώς και τρία ακόμη signature γήπεδα γκολφ στην Costa Navarino, με πρόσβαση σε κομψά golf clubs που διαθέτουν ξεχωριστή θέα στην ακτογραμμή. Οι επισκέπτες του Mandarin Oriental θα έχουν επίσης πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην Costa Navarino, όπως τένις, ποδηλασία, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, θαλάσσια σπορ, αλλά και αρκετές επιλογές στον τομέα της εστίασης. Η σύγχρονη υπαίθρια αγορά, Navarino Agora, θα εμπλουτίσει περαιτέρω την εμπειρία με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και street food, έναν υπαίθριο κινηματογράφο και ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προβάλλουν και αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.