Easter Alert: Βρήκαμε τα ωραιότερα πασχαλινά αυγά, κουνελάκια, καλαθάκια και όχι μόνο!

Νέλλη Καλαμαρά
Easter Alert: Βρήκαμε τα ωραιότερα πασχαλινά αυγά, κουνελάκια, καλαθάκια και όχι μόνο!

Αυτό το Πάσχα θα είσαι η πιο cool νονά και η πιο hot καλεσμένη στα οικογενειακά τραπέζια και τις γιορτές, αφού σου βρήκαμε τα ωραιότερα και πιο λαχταριστά πασχαλινά δώρα.

Η εποχή που «αναρχία το Πάσχα» θεωρείτο το να πάρεις κοκοράκι αντί για αυγό στο βαφτιστήρι έχει σίγουρα περάσει ανεπιστρεπτί, αφού τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης βάζουν κάθε χρόνο σκοπό να μας εντυπωσιάζουν όλο και περισσότερο με τα πιο ιδιαίτερα, πρωτότυπα και λαχταριστά καλάθια και σοκολατένιες λιχουδιές. Αυγά - έργα τέχνης, τσουρέκια-ποιήματα, picnic baskets, ανοιξιάτικες τάρτες μέχρι και vegan προτάσεις είναι όλα εδώ για να σε ανακηρύξουν την πιο cool νονά ή την πιο ευπρόσδεκτη καλεσμένη στα εορταστικά τραπέζια!

konstantinidis.jpg

Χρώμα και φαντασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αυγό πασχαλίτσα, σούπερμαν ή παπάκι; Εμείς σίγουρα θέλουμε το αυγό πιγκουινάκι από τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, ενώ έχουμε ερωτευτεί το εικονιζόμενο για τη φινέτσα και τα ζωηρά του χρώματα. Όμως η απόλαυση δεν σταματά στο εξωτερικό, αφού η φετινή έκπληξη είναι τα σοκολατένια αυγά γεμάτα με λαχταριστές μπουκιές σοκολάτας για να μην τα χορταίνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι! Εννοείται πως δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε και τα παραδοσιακά σμυρνέικα κουλουράκια, καθώς και τα διάσημα τσουρέκια του αγαπημένου μας ζαχαροπλαστείου και έτοιμοι για Πάσχα. (www.konstandinidis.com)

Η Πάρος αποκτά το δικό της Matsuhisa μέσα στο νέο ξενοδοχείο Avant Mar

GB-Corner-Easter-Eggs.jpg

Κομψοτεχνήματα σοκολάτας

Ο νέος και πολύ ταλαντούχος pastry chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο Πάσχα με τα αυγά του να ξεπερνούν ακόμη και την πιο κομψή φαντασία. Κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας, τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά του GB Corner περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Φυσικά έρχονται μέσα στην αντίστοιχα κομψή συσκευασία, το πολυτελές Easter egg box του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. (Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330750)

https://www.instagram.com/p/CqNnB0QoXiM

Αυγό μέσα σε αυγό

Ένα αυγό που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό πασχαλινό τραπέζι έρχεται από τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη στο γνωστό Ourse της Γλυφάδας, με πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Το χειροποίητο αυτό μικρό «έργο τέχνης» είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας 65% σε σχήμα ενός μεγαλύτερου αυγού που το περιβάλλει εξωτερικά. Φυσικά εδώ θα βρούμε και τσουρέκι σε μία πιο δημιουργική εκδοχή, με πλούσια πραλίνα με καραμελωμένο φουντούκι, σοκολάτα gianduja και ανθό αλατιού, με την πραλίνα να το συνοδεύει σε βαζάκι, για να την απολαμβάνουμε στην ποσότητα που μας αρέσει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, θα παρουσιαστεί και η νέα συλλογή ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών γλυκών που θα κοσμούν τις βιτρίνες του Ourse το επόμενο διάστημα, με ορισμένα είδη – έκπληξη. (Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019)

Συνταγές Νέας Ορλεάνης, burgers με κοπές ξηρής ωρίμανσης και το καλύτερο mac n cheese της πόλης!

picnic-basket-kora-2023.jpg

Picnic Basket για μικρούς και μεγάλους

Το πλούσιο και λαχταριστό picnic basket επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά και ενθουσιάζει στο αγαπημένο Kora Bakery, αφού είναι γεμάτο φαντασία, αγάπη και ιδιαίτερα προϊόντα. Έτσι φέτος μέσα βρίσκουμε προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς μαζί φυσικά με το διάσημο Kora τσουρέκι, το προζυμένιο ψωμί, τα πασχαλινά καλούδια, αλλά και νέες λιχουδιές, όπως τα αυγά από λευκή σοκολάτα με καραμελωμένα κομμάτια κρουασάν ή τη σπιτική λεμονάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε πως τα ειδικά kid’s picnic baskets γίνονται το καλύτερο «αυγό» της νονάς, αφού μέσα βρίσκουμε παιδικό τσουρέκι, λαμπάδα από κηρήθρα, σοκολατένιο κουνελάκι, μπισκότα, brownies και πολλά ακόμη! (Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 2103627855)

https://www.instagram.com/p/CqxL1D2Iteg

Το επίπεδο αυγό «φάντασμα»

Το πρώτο και πιο διάσημο “ghost” ζαχαροπλαστείο της πόλης, η κομψότατη Madame Fraise, ετοίμασε ένα αυγό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, και φυσικά τίποτα λιγότερο δεν περιμέναμε από τον Ευγένιο Βαρδακαστάνη και τον Γιάννη Κίκιρα. Το υπέροχο αυγό τους είναι φτιαγμένο από πλούσια σοκολάτα γάλακτος, ένα λαχταριστό χρώμα από χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και από πάνω έχει καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. (Υμηττού 225, 2114186086)

selekos.jpg

Πολύχρωμα έργα τέχνης

Στο Antonis Selekos Conceptual Desserts ο «μάγος» του panettone Αντώνης Σελέκος μας έχει κακομάθει με τα ωραιότερα panettone της πόλης που -προς μεγάλη μας ευτυχία- απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Ειδικά όμως για το Πάσχα, πέρα από το αέρινο signature panettone, που εννοείται πως θα προμηθευτούμε, βρίσκουμε εδώ και απίθανα αυγά, από εκείνα που οποία λυπάσαι να σπάσεις για να μη χαλάσουν. Premium λευκή και μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο κακάο, χρυσές λεπτομέρειες και ιδιαίτερα σχέδια και χρώματα κλέβουν τις εντυπώσεις και στολίζουν το πασχαλινό τραπέζι. (Εριφύλης 2, Παγκράτι, 2107248888)

-MandS-Easter-2023-(6).png

Λιχουδιές με eco-friendly διάθεση

Κουνελάκια, λαγουδάκια, γουρουνάκια, παπάκια, και φυσικά αυγά, κλασσικά και μη μας περιμένουν στα Marks & Spencer και μας βάζουν σε πειρασμό με μια νέα συλλογή από πασχαλινές σοκολάτες, για μικρούς και μεγάλους, που έρχονται σε βιώσιμες συσκευασίες για να μπορούμε να νιώθουμε ήσυχοι πως και κάνουμε ένα δώρο που θα ενθουσιάσει και δεν προδίδουμε τις eco-friendly αρχές μας (www.marksandspencerfood.gr)

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.