Μία μοναδική βραδιά στο Alexander’s Cigar Lounge με πρωταγωνίστρια τη Grappa Nonino

Νέλλη Καλαμαρά
Μία μοναδική βραδιά στο Alexander’s Cigar Lounge με πρωταγωνίστρια τη Grappa Nonino

Η Elisabetta Nonino βρέθηκε για μία και μοναδική βραδιά στο Alexander’s Cigar Lounge του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία για να μας μυήσει στο μαγικό «ελιξίριο» της οικογένειάς της με ένα συναρπαστικό grappa tasting & pairing.

Το όνομα της οικογένειας Nonino είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της premium grappa στην Ιταλία, αφού, όπως αρέσκεται συχνά να λέει η ίδια η Elisabetta Nonino, «η ιστορία της grappa στην Ιταλία είναι χωρισμένη σε δύο περιόδους: την εποχή πριν και την εποχή μετά την Grappa Nonino». Η γιαγιά της ήταν η πρώτη γυναίκα master distiller στην Ιταλία και για τους Nonino, η grappa είναι ξεκάθαρα οικογενειακή υπόθεση. Αυτά και άλλα πολλά είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε σε ένα συναρπαστικό tasting & pairing event, που διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό στο επιβλητικό Alexander’s Cigar Lounge του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

1.-Eyaggelos-PSwfidhs-Elisabetta-Nonino-Marco-Fabris-Asterios-Koystoydhs.jpg

O Ευάγγελος Ψωφίδης, η Elisabetta Nonino, ο Marco Fabris και ο Αστέριος Κουστούδης

PANOS BAMPALOUKAS

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, η γλυκύτατη Elisabetta Nonino, κόρη της ομώνυμης οικογένειας-“θρύλου”, που έχει ταυτίσει το όνομά της με την επανασύσταση της grappa, βρέθηκε στη χώρα μας και μας έδωσε την ευκαιρία να μυηθούμε στο μαγικό κόσμο του ιταλικού αποστάγματος, στα μυστικά της παραδοσιακής-artisanal και συνάμα πρωτοποριακής τέχνης που ακολουθεί η οικογένεια για την απόσταξη εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια και που προσφέρουν στη συγκεκριμένη grappa τα χαρακτηριστικά που της χάρισαν επάξια το βραβείο του “Καλύτερου Αποστακτηρίου στον κόσμο το 2019 - Wine Enthusiast”.

Διάσημες γαστρονομικές υπογραφές και συναρπαστικά νέα για τα ξενοδοχεία της MarBella Collection

alexaders.jpg

Στο επιβλητικό σκηνικό του Alexander’s Cigar Lounge του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία η επίτιμη καλεσμένη ξεδίπλωσε την ιστορία, την παράδοση, αλλά και την καινοτομία των προϊόντων Nonino, που θεωρούνται, καθόλου τυχαία, “πρεσβευτές” της grappa, παγκόσμια. Παράλληλα, ο Head Sommelier, Ευάγγελος Ψωφίδης και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης “ενορχήστρωσαν” μία εξαιρετική βραδιά, σχεδιάζοντας ένα ειδικό μενού και ένα μοναδικό food pairing, αναδεικνύοντας τις γευστικές δυνατότητες της υπέροχης αυτής grappa, καθώς και την απόλυτη σύνδεση της γκάμας Nonino με τη γαστρονομία.

Wine News: ένα θρυλικό οινοποιείο κάνει pop up στην Αθήνα και τα 50 GGW επιστρέφουν για 3η χρονιά

nonino.jpg

Έτσι μέσα από την καθοδήγηση της Elisabetta Nonino και του Ευάγγελου Ψωφίδη ξεκινήσαμε με ένα L’ Aperitivo Nonino Botanical, που έδεσε εξαιρετικά με την πρόταση του Αστέριου Κουστούδη, μία τραγανή focaccia και μία φινετσάτη γαριδοσαλάτα με σος gremolata.

nonimo.jpg

Ενώ αμέσως μετά περάσαμε σε ένα sushi roll με καβούρι και μαριναρισμένο λαβράκι με ρύζι αρωματισμένο με Lo Chardonnay Bianco Nonino και φυσικά συνοδευόταν από το ίδιο απόσταγμα.

gb.jpg

H περιορισμένης παραγωγής, όμορφα αρωματική Ribolla Cru συνοδεύτηκε από ένα εξαιρετικό ραβιόλι θαλασσινών με lemongrass και ginger, ενώ η Picolit Cru The Legendary Grappa ήρθε παρέα με ένα ριζότο μανιταριών με parma ham.

psofidis.jpg

Τέλος η Riserva 8 Years έδεσε με τον πιο γλυκό τρόπο με τον σοκολατένιο «μπαμπά» με παρφέ βανίλια και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Τα προϊόντα Nonino, διατίθενται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας, από τον Απρίλιο του 2017, συμπληρώνοντας το portfolio των premium spirits που εκπροσωπεί και προωθεί η εταιρεία .

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.