Κουζίνα με ιστορία και open air γαστρονομικές εμπειρίες σε μία πανέμορφη αυλή στην Αντίπαρο

Νέλλη Καλαμαρά
Κουζίνα με ιστορία και open air γαστρονομικές εμπειρίες σε μία πανέμορφη αυλή στην Αντίπαρο

Στο καλοκαιρινό «σπίτι» του Βασίλαινα στην Αντίπαρο, το Vassilenas Blue, απολαμβάνουμε τα ιστορικά πιάτα του δημοφιλούς εστιατορίου κάτω από τα αστέρια των Κυκλάδων.

Εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια ο Βασίλαινας τιμά την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τη βραβευμένη κουζίνα του στην Αθήνα. Τα τελευταία όμως τρία χρόνια έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε την εμβληματική του ταραμοσαλάτα και τα υπόλοιπα εμπνευσμένα πιάτα του και στις διακοπές μας, στο μαγικό Vassilenas Blue, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα κατάλευκα σοκάκια της μικροσκοπικής χώρας της Αντιπάρου.

Μινιμαλισμός, ιδιαίτερες γεύσεις και δυνατά party vibes σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στη Μύκονο

vassilenas2.jpg

Η ατμόσφαιρα εδώ είναι απίστευτα χαλαρωτική, ο απέραντος ουρανός, οι λάμπες που χορεύουν στο ρυθμό των αέρηδων, η ελιά στη μέση της αυλής, τα αστέρια που λάμπουν στον ουρανό. Εκεί, στα μαρμάρινα τραπέζια αφηνόμαστε σε ένα κοσμοπολίτικο γευστικό ταξίδι με πρωταγωνιστές ξεχωριστές συνταγές, ιστορικές και νέες, να μαγειρεύονται με μαεστρία κι αγάπη βασισμένες στην καλύτερη εποχική πρώτη ύλη των Κυκλάδων, έχοντας πάντα στο νου την αειφορία, τη συνολική αξιοποίησή τους σε ένα zero waste concept.

Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπάει στο ομορφότερο beachbar restaurant της Πάρου!

vassilenas6.jpg

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για τη φαντασία και την ουσία της γαστρονομίας, την οποία άλλωστε υπηρετεί έξοχα για περισσότερα από 100 χρόνια τώρα. Μέσα στο άκρως καλοκαιρινό κυκλαδίτικο σκηνικό, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μανώλη Γαρνέλη και του chef de cuisine Βασίλη Παπαδόπουλου πρωταγωνιστεί χωρίς περιστροφές.

Tonos_hounkiar.jpg

Η αρχή γίνεται με ψαρόσουπα από πετρόψαρα και σφυρίδα με σελινόριζα και κρόκο Κοζάνης για να συνεχίσουμε με Ελληνική σαλάτα με ντομάτες, αγγουράκια Κνωσού, χαρουποπαξίμαδα, κρίταμο, γαλομυζήθρα κι ελιές και πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, αγκινάρα, σταφύλια, φινόκιο και κατσικίσιο τυρί σαγανάκι. Το ταρτάρ τόνου, το carpaccio λαυράκι και το μαγιάτικο σεβίτσε αναδεικνύουν φίνα την ασύγκριτη πρώτη ύλη με τα ψάρια να καταφθάνουν καθημερινά με τις τράτες, ενώ η θρυλική ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας», το παναρισμένο αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα, απάκι Κρήτης και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς, σουτζούκι Δράμας θεωρούνται από τα κλασσικά πιάτα που βρίσκουν τη δική τους θέση στο Vassilenas Blue Antiparos.

vassilenas34.jpg

Τα κυρίως πιάτα, όπως το γιουβετσάκι γαρίδας, ο μπακαλιάρος σε κρούστα με αλιάδα, το μαγιάτικο τσιγαρέλι με μαυρομάτικα, σέσκουλα, σταφίδα και chorizo, ο τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, τα φρέσκα λιγκουίνι με σφυρίδα, το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα, harissa και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι, τα μάγουλα μόσχου γιουβετσάκι με βολάκι Τήνου αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα, ενώ το ψάρι ημέρας με χόρτα αλλά και το κόντρα φιλέτο αποδεικνύουν τη δεινότητα της μαγειρικής ομάδας και στη σχάρα.

vassilenas240.jpg

Στα επιδόρπια δεν αμελούμε να δοκιμάσουμε το παρφέ βανίλια semifreddo και την τάρτα κόκκινων φρούτων, ενώ cocktails και digestifs συμπληρώνουν το γευστικό παζλ. Η ανανεωμένη λίστα κρασιών περιλαμβάνει περισσότερες από 170 ετικέτες, ενώ ο sommelier προτείνει κάθε φορά το ιδανικό pairing.

Info: Χώρα, Αντίπαρος, 2284063250

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.