Το πιο κοσμοπολίτικο κυριακάτικο brunch επέστρεψε στην αθηναϊκή Ριβιέρα και έχει αύρα από Μονακό

Νέλλη Καλαμαρά
Το πιο κοσμοπολίτικο κυριακάτικο brunch επέστρεψε στην αθηναϊκή Ριβιέρα και έχει αύρα από Μονακό

To κυριακάτικο Monaco style Beefy brunch βρίσκεται και πάλι στο Beefbar Athens και είναι γεμάτο λαχταριστά πιάτα, απίθανα cocktails και την ωραιότερη θέα στα νότια προάστια.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες μόδες και αν παρέλθουν, το κυριακάτικο brunch θα συνεχίσει να αποτελεί την πιο λαχταριστή σταθερά για τα σαββατοκύριακά μας, αφού ως συνήθεια απευθύνεται σε όλους, οικογένειες, singles, παρέες, ζευγάρια, και συνδυάζει όλα όσα αγαπάμε, φαγητό, cocktails, μουσική και θετική διάθεση. Μερικά όμως brunch experiences κατέχουν μία ακόμη πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά των foodies της πόλης, αφού προσφέρουν μία συνολική εμπειρία απόλαυσης για όλες τις αισθήσεις.

Fine comfort ιταλική κουζίνα αξιώσεων στο Κολωνάκι από τον Luca Piscazzi

beefbar_athens.jpg

Το διάσημο Monaco style Beefy brunch στο Beefbar Athens συγκαταλέγεται σίγουρα στη συγκεκριμένη κατηγορία των “top brunch experiences” της πόλης, αφού μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις συναρπαστικές γεύσεις του παγκοσμίως δημοφιλούς restaurant brand στην πιο χαλαρή και easy-going εκδοχή τους παρέα με πεντανόστιμα cocktails, πολύχρωμα smoothies, και φυσικά μέσα στο καταπράσινο και άκρως κοσμοπολίτικο περιβάλλον του Four Seasons Astir Palace, όπου το Beefbar κατέχει -κατά την ταπεινή μου γνώμη- ένα από τα πιο προνομιακά spots. Πήγα λοιπόν την προηγούμενη Κυριακή και έχω πολλά και άκρως νόστιμα να μοιραστώ μαζί σου!

Η ξενοδοχειακή άφιξη που ορίζει εκ νέου την έννοια του "destination hotel" στη χώρα μας

beefbar_brunch2.jpg

Καταρχάς, δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από το viral Sweet Platter, ένα κομψό trolley table που περιφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι, ώστε να μπορεί ο καθένας να επιλέξει ελεύθερα αυτά που του αρέσουν από τις κολασμένες του επιλογές, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω πόσα δοκιμάσαμε, γιατί ερυθριώ. Συννεφένια κρουασάν βουτύρου και κρουασάν σοκολάτας κονταροχτυπιούνται στα ίσια με Cruffins βανίλιας και καραμέλας, αλλά και ζεστές γαλλικές μπαγκέτες του ονείρου, αυθεντικές ιταλικές focaccias και χειροποίητα ψωμάκια που πάνε χέρι χέρι με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, αρωματικό μέλι και σπιτικές μαρμελάδες.

beefbar_brunch_3.jpg

Αφού λοιπόν περάσεις αυτό το πρώτο σοκ διλημμάτων, περνάμε στα ακόμη πιο σοβαρά challenges, καθώς τα φινετσάτα lobster rolls μέσα σε θεϊκά βουτυράτα μπριοσάκια έρχονται για να σου κλέψουν την καρδιά, όπως και το baguette entrecote -με τις γαλλικές μπαγκέτες που είπαμε πιο πάνω- να έχουν ανοιχτεί στη μέση για να αγκαλιάσουν μοσχαρίσιο onglet, ribeye ham και μία βελούδινη σως beefbar που τα δένει όλα μαζί.

beefbar2_brunch.jpg

Ακόμη κι αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος fan του αυγού, εδώ θα τα αγαπήσεις βαθιά, αφού το egg section έχει επιλογές για κάθε γούστο. Προσωπικό μου αγαπημένο, το Steak and Eggs, όπου πάνω σε ένα τραγανό χειροποίητο ψωμάκι έχουν πάει και έχουν κάτσει χοντροκομμένα σαρκώδη μανιτάρια ψητά, μοσχαρίσιο φιλέτο ψημένο στην εντέλεια, ένα τηγανητό αυγό και μαγιονέζα τρούφας μαζί με τριμμένη winter truffle στην κορυφή, παρέα έρχονται οι θεϊκές τηγανητές πατάτες του Beefbar, που όταν τις φας δεν θες να φας ξανά ποτέ από αλλού.

brunch_beefbar.jpg

Επίσης στο section των αυγών, τα φινετσάτα lobster Florentine, μία εκδοχή της γνωστής παρασκευής που εδώ δημιουργείται με αστακό. Έτσι πάνω στο ελαφρώς ψημένο αγγλικό muffin κάθεται το σπανάκι, το τέλειο αυγό ποσέ, ο αστακός φυσικά και μία κομψή sabayon με σαμπάνια. Εύκολα μπορείς να οδηγήσεις μέχρι εδώ, μόνο και μόνο για να απολαύσεις αυτό το πιάτο.

beefbar.jpg

Αλλά μαζί θυμήσου να επιλέξεις και κάποιο από τα τρία Bloody Marys που προτείνονται φέτος. Ας πούμε εγώ δοκίμασα το εικονιζόμενο Bloody Michelada με Siete Misterio Mezcal, D’ Athene lager μπύρα και φυσικά Mala Pruviana τοματοχυμό και έχω να σου πω πως πάρα πολύ το απήλαυσα μαζί με τα πιάτα μου, ενώ η ελαφρά σπιρτάδα που είχε ήταν ακριβώς αυτή που χρειαζόταν για να απογειώσει τη γευστική εμπειρία.

keto_bowl_beefbar.jpg

Πριν περάσω στα γλυκά -ναι έχει και γλυκά, ξεχωριστά από τα γλυκά viennoiseries που αναφέραμε στην αρχή!- θέλω να σου πω πως μπορεί εγώ να επικεντρώνομαι πάντα στα πιο κολασμένα πιάτα, αλλά εδώ έχεις και πολλές healthy επιλογές. Προσωπικά ξεχώρισα το ολόφρεσκο σε όψη και γεύση Keto Bowl με κοτόπουλο, τομάτα, αβοκάντο, άσπρο λάχανο, φασολάκια και καλαμπόκι μεταξύ άλλων, που όπως είδα στο μενού μπορεί να γίνει και με σολομό, εάν δεν σου αρέσει το κοτόπουλο.

soft_cookie_beefbar.jpg

Στα γλυκά τώρα, πραγματικά κράτα λίγο όρεξη γιατί είναι πάρα πολύ κρίμα να χάσεις τη νέα εκδοχή του Soft Cookie που έρχεται μέσα στο τηγανάκι του απευθείας από το φούρνο και από πάνω έχει πασπαλιστεί με καραμελωμένα φουντούκια και έχει συνοδευτεί με παγωτό espresso.

sweet+platter_beefbar.jpg

Φυσικά αν είσαι γερός λύτης, μπορείς πάντα να επιλέξεις και το Sweet Platter for 2 (για 4 θα έλεγα εγώ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να διαφωνώ με όποιον φτιάχνει το μενού!) που έχει πάνω μία πλούσια συλλογή από μίνι κρουασάν, ντόνατς, pancakes σε σχήμα καρδιάς κλπ και συνοδεύεται από homemade pralines, όπως σοκολάτα γάλακτος, αλατισμένη καραμέλα, bueno, ruby choco και όποια άλλη έμπνευση ημέρας υπάρχει στην κουζίνα.

cocktails_beefbar.jpg

Πριν κλείσουμε να σου πω πως επί του παρόντος το Brunch του Beefbar σερβίρεται μόνο Κυριακή 12-6, αλλά από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά θα είναι διαθέσιμο και Σάββατο, γιατί πολύ απλά μία μέρα δεν είναι ποτέ αρκετή!

Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, +30 210 96 70 700

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.