Σίφνος ή Σύρος; Νέα ξενοδοχεία μας βάζουν ιδέες για διακοπές στις Κυκλάδες

Νέλλη Καλαμαρά
Σίφνος ή Σύρος; Νέα ξενοδοχεία μας βάζουν ιδέες για διακοπές στις Κυκλάδες

Δύο ολοκαίνουρια ξενοδοχεία στα πιο αρχοντικά κυκλαδονήσια μας παρασύρουν με την πολυτέλεια και το ιδιαίτερο στυλ τους.

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον και επίσημα μία ανάσα μακριά, οι νέες αφίξεις κορυφώνονται και είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Ένα ιστορικό κτήριο του προπερασμένου αιώνα μετατρέπεται σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Σύρο και ένα ολοκαίνουριο complex πολυτελών κατοικιών υπόσχεται ονειρεμένες διακοπές στη Σίφνο.

Επιχείρηση Νονά: εντοπίσαμε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της πόλης

drz_argini-syros_10774.jpg

Argini Hotel στη Σύρο

Οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, το κτήριο του Argini Hotel εξυμνεί το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινισμένο με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στη διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την οικογένεια Πολυκρέτη. Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα, πλήρως συντηρημένες από την Κλεοπάτρα Τσουράκη.

Το ελληνικό κρασί ταξιδεύει στη βρετανική πρωτεύουσα

drz_argini-syros_10861.jpg

Οι ιστορικές μνήμες εναρμονίζονται πλήρως με σύγχρονες αναφορές design από διεθνείς οίκους όπως Gessi, Flos, Artemide, Panzeri, TOOY, ΑSTRO, Poltrona Frau, Buster + Punch συντελώντας σε ένα σύνθετο δημιούργημα αρχοντικής φιλοξενίας. Αισθητική και λειτουργικότητα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια bespoke προσέγγιση interior design που τοποθετεί το μάρμαρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάρμαρα όπως Covelano Macchia Vecchia, Azul Cielo, λευκά μάρμαρα Διονύσου και Grigio Carnico μεταξύ πολλών άλλων, συμπληρώνουν αρμονικά, ως φυσική συνέχεια, την διακόσμηση των δωματίων.

argini-syros_10828.jpg

Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής. H ασύγκριτη ομορφιά του Argini Hotel κορυφώνεται στο rooftop που προσφέρει ακαταμάχητη θέα τόσο προς τα αρχοντικά Βαπόρια όσο και τα γειτονικά νησιά. Στο rooftop bar μπορεί κανείς να απολαύσει ευφάνταστα cocktail με ελληνική χροιά και άρτια εκτελεσμένα classics και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool.

drz_argini-syros_11046.jpg

Στο Elexis Restaurant ο Απόστολος Τραστέλης γίνεται κοινωνός στο όραμα του Γιάννη Πολυκρέτη με τον όμιλό του να συνυπογράφει ένα μητροπολιτικό μενού με πινελιές εντοπιότητας και εγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους. Συνδυάζοντας κοσμοπολίτικο γαστριμαργικό ταμπεραμέντο με βέρα ελληνική διάθεση, ο σεφ του Elexis Restaurant Νίκος Σταμάτης ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες. Έτσι, εδώ απολαμβάνουμε κοπανιστή Σύρου, φάβα με μαρμελάδα από Συριανή κάππαρη, ceviche με yuzu και γάλα καρύδας, αγκινάρες με Hollandaise dressing, καλαμάρι με μαρμελάδα τσίλι και ginger και πολλά ακόμη. Η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλά και διεθνή αμπελώνα.

ext_pool_4.jpg

Sigma Residences στη Σίφνο

Οι ολοκαίνουργιες κατοικίες Sigma Residences, βρίσκονται απόλυτα ενσωματωμένες, σε μία ανέγγιχτη τοποθεσία 25 στρεμμάτων που προσφέρει γαλήνη, απομόνωση και εκπληκτική θέα προς το εμβληματικό Κάστρο της Σίφνου και το Αιγαίο Πέλαγος, στην περιοχή Εξάμπελα, κοντά στην Απολλωνία. Με την υπογραφή του καταξιωμένου μηχανικού Γρηγόρη Σκαλιστήρα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από εννέα αυτόνομες κατοικίες, φωλιασμένες στο τραχύ όμορφο κυκλαδίτικο περιβάλλον. Όλα τα κτίρια έχουν τις δικές τους ιδιωτικές βεράντες ενώ άλλα έχουν ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι. Όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με αυθεντικά έργα γνωστών ή ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, αγγειοπλαστών, γλυπτών, όλα από την ιδιωτική συλλογή του ιδιοκτήτη.

-ext_agnanti.jpg

Ο περιβάλλοντας χώρος και οι λόφοι που περιτριγυρίζουν την περιποιημένη έκταση του Sigma Residences δημιουργούν πολλές γωνιές χαλάρωσης, αλλά και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ’ ένα παραδοσιακό χωριό της Σίφνου αλλά με σύγχρονο στυλ και πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι κατοικίες καθώς και οι κήποι ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με ασβεστωμένους όγκους και επιφάνειες και φυσική πέτρα η οποία έχει εξορυχθεί από το συγκεκριμένο σημείο. Από το συγκρότημα η πρόσβαση στο Κάστρο και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, γίνεται μέσω του επίσημου περιπατητικού μονοπατιού που ξεκινάει από το κατάλυμα, προσφέροντας μια όμορφη απόδραση.

ext_pool_2(1).jpg

Το στολίδι του Sigma Residences είναι η μεγάλη πισίνα υπερχείλισης με θέα στο γραφικό τοπίο και το Κάστρο. Ένα μεγάλο υπαίθριο γυμναστήριο, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό προσφέρει έναν μοναδικό χώρο ευεξίας και άσκησης στην πιο μαγευτική ατμόσφαιρα, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Ένας ειδικός χώρος κάτω από πέργκολα, προσφέρεται για ένα αναζωογονητικό μασάζ από τα χέρια έμπειρων θεραπευτών.

Aloni_int_3.jpg

Το εξυπηρετικό προσωπικό καθημερινά παραδίδει το καλάθι πρωινού γεμάτο με ντόπιες λιχουδιές. Τα ψυγεία είναι εφοδιασμένα με ελληνικά προϊόντα όπως κρασιά, τυριά Σιφνιωτών παραγωγών, λαχανικά από τοπικές φάρμες κ.λπ. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιωτική βόλτα με το σκάφος του θέρετρου RIB-tender (μήκους 10 μέτρων με κινητήρες Suzuki 2*300 ίππων) με καπετάνιο όχι μόνο γύρω από το νησί της Σίφνου αλλά και τα κοντινά νησιά Κίμωλος, Μήλος και Πολύαιγος.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.