Ο Θάνος Φέσκος ρίχνει άγκυρα στις Κυκλάδες και μοιράζεται την κουζίνα του με διάσημα guests   

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Θάνος Φέσκος ρίχνει άγκυρα στις Κυκλάδες και μοιράζεται την κουζίνα του με διάσημα guests   

Ο Όμιλος Empiria επενδύει δυναμικά στη γαστρονομία επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τον Θάνο Φέσκο, αλλά και μία νέα γευστική πρωτοβουλία, το Symphony of Flavors.

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star κατά την θητεία του στο εστιατόριο Delta, Θάνος Φέσκος, ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες chef της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής, αναλαμβάνει τη γαστρονομική επιμέλεια των εστιατορίων Lure του Mystique, a Luxury Collection Hotel στη Σαντορίνη και Parōn του Parīlio, μέλος της Design Hotels στην Πάρο.

Lure_Dolma.jpg

Ο πιο εξωτικός κήπος της πόλης μας συστήνει σε ένα ατμοσφαιρικό fun dining με ασιατικές γεύσεις

Με διαδρομή που περιλαμβάνει σπουδαία εστιατόρια του κόσμου, στην Κοπεγχάγη και την Αθήνα, αλλά και με βαθιά σύνδεση με τον ελληνικό τόπο, ο Θάνος Φέσκος φέρνει μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει τοπικά υλικά, καθαρές γεύσεις και μια φιλοσοφία zero waste — όλα μέσα από μια fine προσέγγιση της comfort ελληνικής κουζίνας που συνδέεται βαθιά με τον τόπο και τη φυσική του ενέργεια.

Paron_salatouri.jpg

Πώς ένα ξενοδοχείο φέρνει σε επαφή το παγκόσμιο κοινό του με μία αρχαία ελληνική τέχνη

Lure_Zabuton-Wagyu-Steak.jpg

Μαζί με τον Head Chef Χρήστο Νικολοκόπουλο στο Lure και τον Head Chef Θάνο Μπάμπουρα στο Parōn επανερμηνεύουν την κυκλαδίτικη κουζίνα με γνώση, δημιουργικότητα και απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα.

Lure_Refreshing-Saganaki.jpg

Η κουζίνα τους δεν είναι αναπαράσταση, αλλά ανανέωση: μια σύγχρονη ανάγνωση της γαστρονομικής μνήμης των Κυκλάδων — από τις λευκές μελιτζάνες και το κατσούνι της Σαντορίνης, έως τα θαλασσινά της Πάρου και τα βότανα των νησιών.

Mystique_lure-restaurant-(1).jpg

Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, ο όμιλος Empiria παρουσιάζει φέτος το “Symphony of Flavors” – μια νέα πρωτοβουλία αφιερωμένη στη δύναμη της συνεργασίας, της τεχνικής και της γευστικής μνήμης. Μέσα από μια σειρά επιμελημένων δείπνων, οι Executive Chefs των εστιατορίων του ομίλου συναντούν μερικούς από τους πιο εμπνευσμένους chef της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε μια «συμφωνία» που υμνεί τη γαστρονομική τέχνη.

Parilio_paronrestaurant-(1).jpg

Το “Symphony of Flavors” αποτελεί τη νέα γαστρονομική εμπειρία του ομίλου αναδεικνύοντας τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών γεύσεων, πολιτισμών και δημιουργικών φιλοσοφιών. Η εμπειρία ξεκινά με σταθμούς στο Parōn της Πάρου και το Lure της Σαντορίνης ενώ θα υπάρξουν και ενδιάμεσοι σταθμοί στα υπόλοιπα εστιατόρια του ομίλου.

Paron_Watermelon-Salad.jpg

Το Symphony of Flavors ξεκίνησε με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Γρηγόρη Κίκη στις 24 Ιουνίου και συνεχίζεται με τους πολυβραβευμένους Mario Mandaric, Luca Piscazzi και Σταυριανή Ζερβακάκου, οι οποίοι δημιουργούν με τον Θάνο Φέσκο εμπνευσμένες συνεργασίες, όπου η γαστρονομία γίνεται γλώσσα ενσυναίσθησης, σεβασμού και εξέλιξης.

Symphony of Flavors x Thanos Feskos

Ιούλιος 30/07

Thanos Feskos x Mario Mandaric | Lure, Σαντορίνη

Αύγουστος 25/08

Thanos Feskos x Luca Piscazzi | Lure, Σαντορίνη

Σεπτέμβριος 09/09

Thanos Feskos x Stavriani Zervakakou | Parōn, Πάρος

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.