Πέντε συναρπαστικά γευστικά, οινικά και όχι μόνο νέα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας
Πλέον μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές μας και τα πιο συναρπαστικά ξενοδοχειακά νέα έρχονται να μας γεμίσουν προσμονή με τα υπέροχα events και τις νέες αφίξεις τους.
Νέα εστιατόρια, κορυφαία events, αλλαγές σκυτάλης σε κουζίνες, συναρπαστικά guests, οινικές αναζητήσεις και μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου καταφθάνουν σε μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας, και εμείς δεν μπορούμε πια παρά να μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές μας, που πλέον δεν αργούν!
Η δροσιά του βουνού και η ανεμελιά της θάλασσας σε μία off-the-beaten-track πρόταση διακοπών
Μουσικές βραδιές κάτω από τα αστέρια
Στην καρδιά του καλοκαιριού, το Qurio Rooftop Bar του Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli υπό την διαχείριση της Swot Hospitality μας προσκαλεί σε ένα σκηνικό χαλάρωσης και κομψότητας με θέα στον μαγευτικό Αργολικό κόλπο. Σε μια ήρεμη γωνιά της κοσμοπολίτικης Ριβιέρας, το resort έχει κερδίσει επάξια τη θέση του ως αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντική φιλοξενία και ποιοτικές εμπειρίες διακοπών.
Ιαπωνική κουζίνα αξιώσεων με φόντο τον Λυκαβηττό και την φωτισμένη Αθήνα στα πόδια μας
Φέτος το καλοκαίρι, ο τέταρτος όροφος του θέρετρου μεταμορφώνεται σε σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τις όμορφες βραδιές με καλή μουσική, signature cocktails, και γευστικά bites – όλα με φόντο ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Πελοποννήσου.
Πιο συγκεκριμένα οι μουσικές βραδιές στο Πόρτο Χέλι υπόσχονται να μείνουν αξέχαστες, με αγαπημένους guest DJs να αναλαμβάνουν τα decks του Qurio, όπως BRB στις 25/07, Naked Athens x Second Story στις 9/8, Constantin Nasiri στις 13/08 και Agent Greg στις 21/08. Premium rooftop celebrations με ήχους που κινούνται από ηλεκτρονική μουσική μέχρι και Ethnic Deep House, δημιουργούν μια φιλόξενη και ανεπιτήδευτα πολυτελή ατμόσφαιρα.
Ο Γιάννης Στανίτσας στη Χίο
Το Royal Pearl Island υποδέχεται με υπερηφάνεια τον πολυβραβευμένο Chef Γιάννη Στανίτσα ως νέο Culinary & Consulting Director του εμβληματικού εστιατορίου MASTIHI. Με ρίζες από τη Μυτιλήνη και την Κομοτηνή και με οικογενειακή παράδοση βαθιά ριζωμένη στην ελληνική τέχνη της μαγειρικής, ο Γιάννης Στανίτσας φέρνει μαζί του όχι μόνο μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της διεθνούς γαστρονομίας, αλλά και μια σπάνια ικανότητα να μετατρέπει τη μνήμη της γεύσης σε σύγχρονη δημιουργία.
Μαθητής των κορυφαίων της παγκόσμιας κουζίνας – από τον Alain Devahive Tolosa και τον Ferran Adrià έως τους Jordi Butron και Bernard Louiseau – έχει δημιουργήσει μια δική του μαγειρική «γλώσσα»: μια κουζίνα που τιμά την παράδοση και το τοπικό προϊόν, αλλά τολμά να καινοτομήσει με μοντέρνα αισθητική και τεχνική ακρίβεια.
Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του MASTIHI, με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, δεν είναι απλώς μια πρόταση υψηλής κουζίνας – είναι μια πολιτισμική εμπειρία. Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη Χίο, έναν τόπο με βαθιά γαστρονομική κληρονομιά και θησαυρούς όπως η μαστίχα, τα εσπεριδοειδή, τα τοπικά βότανα και οι καθαρές πρώτες ύλες του Αιγαίου.
Το νέο μενού του Royal Pearl Island είναι ένας ύμνος στην ελληνική αυθεντικότητα, εμπλουτισμένος με κοσμοπολίτικες αναφορές. Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία: από τα ορεκτικά που «ψιθυρίζουν» γεύσεις και αρώματα της Χίου, μέχρι τα signature κυρίως πιάτα που συνδυάζουν μεσογειακή καρδιά και σύγχρονες τεχνικές, και τα επιδόρπια που ολοκληρώνουν την εμπειρία – σαν γευστική ανάμνηση του τόπου. Με εθνικά και διεθνή βραβεία και μια πορεία που τον κατατάσσει στους κορυφαίους της γενιάς του, η παρουσία του Γιάννη Στανίτσα φέρνει μια νέα ενέργεια στην ομάδα – με όραμα, βαθιά γνώση και σεβασμό στη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου.
Λαμπερά γενέθλια με τον Σάκη Ρουβά στη Μεσσηνία
Το W Costa Navarino γιορτάζει τρία χρόνια δυνατών εμπειριών και μοναδικής ενέργειας και προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα επετειακό τριήμερο από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου. Το πρόγραμμα συνδυάζει γαστρονομία, ελληνικούς μουσική αλλά και παράδοση, μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα του W. Από τη φλόγα της γαστρονομίας μέχρι τον ρυθμό της μουσικής, κάθε εμπειρία έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώνει την ουσία του W Costa Navarino: αυθεντικότητα και ελεύθερη έκφραση.
Τετάρτη 14 Αυγούστου. Η γιορτή ξεκινά με μια βραδιά Chefs on Fire και τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη να δίνει νέα πνοή στην ελληνική παράδοση, δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσσηνία στο εστιατόριο Parelia. Στο W Πανηγύρι η αυθεντική γεύση συνδυάζεται με τη σύγχρονη αισθητική του W Costa Navarino. Το σκηνικό συμπληρώνει η Κωνσταντίνα Τούνη με μια ιδιαίτερη μουσική εμφάνιση.
Πέμπτη 15 Αυγούστου. Καθώς ο ήλιος δύει στον κόλπο του Ναβαρίνου, ο γνωστός DJ Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναλαμβάνει τα decks για ένα ανεβαστικό set στην παραλία του W Costa Navarino. Με Mediterranean house ήχους, καλοκαιρινή ενέργεια και signature cocktails, η βραδιά δημιουργεί την ιδανική αυγουστιάτικη διάθεση.
Παρασκευή 16 Αυγούστου. Στο φινάλε του τριημέρου, ο κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Μεσσηνία και παρουσιάζει μια εκρηκτική συναυλία. Κάτω από τα αστέρια, δίπλα στη θάλασσα, η ενέργεια κορυφώνεται σε μια αξέχαστη εμπειρία που δημιουργεί το W Costa Navarino.
Ασιατικές γεύσεις στη Ρόδο
Tο Hotel Grande Albergo delle Rose στην καρδιά της πόλης υποδέχεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου πιο ανανεωμένο και εντυπωσιακό από ποτέ, με ένα νέο ασιατικό εστιατόριο που κλέβει τις εντυπώσεις. Στο Grand Asia Restaurant η μαγεία της Ασιατικής κουζίνας έρχεται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο υψηλής αισθητικής, με ατμοσφαιρική αύρα πω Ανατολής και φόντο τον καταπράσινο κήπο και τη θάλασσα του Αιγαίου.
Ο σεφ και η ομάδα του μας προσκαλούν να απολαύσουμε εξωτικές γεύσεις και αρώματα από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Κορέα που θα μας ταξιδέψουν. Αέρινα gyoza, βελούδινα ceviches, πεντανόστιμα kushiyaki και πολλές ακόμα μοναδικές συνθέσεις θα δημιουργήσουν μία ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία που θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού. Ανοιχτό καθημερινά από τις 7 μμ.
Κρασί και τέχνη στη Μύκονο
Το Kivotos Mykonos, μέλος του δικτύου των κορυφαίων ανεξάρτητων καταλυμάτων Preferred Hotels & Resorts, σε συνέχεια των περυσινών επιτυχημένων Art Projects και Wine Pairing Events, επανέρχεται φέτος τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών και γευσιγνωστικών ενεργειών που ενώνουν την Τέχνη με τη Γαστρονομία.
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμρβιο, στο à la carte εστιατόριο Namah θα φιλοξενηθούν τα καθιερωμένα Wine Pairing Events - τρεις βραδιές υψηλής γαστρονομίας με συμμετοχή των κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων Κτήμα ΑΛΦΑ στις 2 Αυγούστου και La Tour Melas στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ μία γαστρονομική βραδιά θα αφιερωθεί στις εκλεκτές ιταλικές ετικέτες Domaines Otts στις 23 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια των Wine Pairing Nights, η τέχνη της οινογνωσίας συναντά τη γαστρονομική δημιουργία, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία αισθήσεων, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα degustation menus.
Η Τέχνη είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του ξενοδοχείου. Μεταμορφώνοντας το λευκό των Κυκλάδων σε έναν ζωντανό καμβά, το Kivotos Mykonos φιλοξενεί αυθεντικά έργα τέχνης, σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα, αντίκες και έπιπλα, με ιδιαίτερες δημιουργίες, όπως το σκίτσο του Αλέκου Φασιανού εμπνευσμένο από το όνομα του ξενοδοχείου και το άγαλμα της «Κόρης της Θάλασσας» του γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα. Μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στα εικαστικά δρώμενα της Ελλάδας, το ξενοδοχείο συνεχίζει να προάγει την τέχνη μέσω των Kivotos Art Projects.
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
