Η γνωστή σεφ Γωγώ Δελογιάννη αναλαμβάνει να σερβίρει το ελληνικό καλοκαίρι στο πιάτο μας στην Ίο

Νέλλη Καλαμαρά
Η γνωστή σεφ Γωγώ Δελογιάννη αναλαμβάνει να σερβίρει το ελληνικό καλοκαίρι στο πιάτο μας στην Ίο

Το Doors και η Γωγώ δελογιάννη ενώνουν την αγάπη τους για το ελληνικό καλοκαίρι, τα τοπικά προϊόντα και τη χαρά της απλότητας στο λιμάνι της Ίου. 

Το Doors στο λιμάνι της Ίου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, παραμένοντας πιστό στον ρόλο του ως πρεσβευτής του αυθεντικού, ξέγνοιαστου, ελληνικού καλοκαιριού — αυτή τη φορά όμως, με μια ξεχωριστή συνεργασία: η αγαπημένη σεφ, Γωγώ Δελογιάννη, υπογράφει το νέο μενού, φέρνοντας στο τραπέζι τη δική της, σύγχρονη ματιά, στην ελληνική κουζίνα.

Ιαπωνική κουζίνα αξιώσεων με φόντο τον Λυκαβηττό και την φωτισμένη Αθήνα στα πόδια μας

619a7004ok.jpg

Η συνεργασία αυτή γεννήθηκε από την κοινή τους αγάπη για το ελληνικό καλοκαίρι, το τοπικό προϊόν και τη χαρά της απλότητας. Στο Doors η γαστρονομική εμπειρία συναντά την ανεπιτήδευτη διασκέδαση. Από το πρωινό κάτω από τα αλμυρίκια και βουτιές στη θάλασσα, μέχρι το πορτοκαλί ηλιοβασίλεμα, signature cocktails και μουσικές που μας παρασύρουν.

Ένας «μυστικός» κήπος με ιταλικό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές στο κέντρο της πόλης

619a6034ok.jpg

Το νέο μενού γιορτάζει τη δύναμη της απλότητας και τα υλικά της ελληνικής γης. Στον πρωινό και brunch κατάλογο πρωταγωνιστούν τα τηγανητά αυγά με νιώτικο τυρί, το ελληνικό πρωινό με ζυμωτό ψωμί, σπιτική μαρμελάδα και ξινό τυρί, αλλά και οι τηγανίτες με μέλι & κανέλα και οι πιο παιχνιδιάρικες εκδοχές τους, όπως με καμένα ντοματίνια και αυγό ή πραλίνα και καραμελωμένα αμύγδαλα.

619a6567ok.jpg

Η ελληνική μαγειρική συνεχίζεται στα sandwiches, όπως το μεσογειακό με πάστα ελιάς & νιώτικο τυρί, το pulled pork με γραβιέρα και πίκλες, αλλά και το ζουμερό μοσχαρίσιο burger με γραβιέρα Ίου, μαρμελάδα μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια.

619a6556ok.jpg

Αργότερα, την ώρα του beach dinner το τραπέζι γεμίζει με πιάτα για τη μέση που μας κάνουν να απολαμβάνουμε την καλοκαιρινή παρέα. Ασυναγώνιστα κλασικά κεφτεδάκια με γιαούρτι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ο αγαπημένος καλοκαιρινός συνδυασμός καρπούζι με φέτα, γίνεται η πιο δροσερή σαλάτα, η σπανακόπιτα και η κιμαδόπιτα μπαίνουν σε λαχταριστή τορτίγια, μοσχαρίσιο κεμπάπ με ντομάτα, κρεμμύδι και πιτούλα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάππαρη, πανσέτα μαριναρισμένη σε μέλι και μουστάρδα, και ένα ελληνικό hot dog με χωριάτικο λουκάνικο και κρέμα φέτας.

619a6467ok.jpg

Τα επιδόρπια βγάζουν μια γλυκιά νοσταλγία: εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό καϊμάκι και cheesecake με ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Το Doors όμως δεν είναι μόνο φαγητό. Είναι ένα καλοκαιρινό στέκι που τα έχει όλα — beach, brunch, cocktails, music και shopping.

619a7213ok.jpg


Στην άμμο, μας περιμένουν τραπεζάκια για δείπνο με θέα, ενώ στο bar κυριαρχούν οι γεύσεις του ελληνικού aperitivo, όπως Mastiha Basil Smash, Anice Sour, Mai Tai Doors, Zombie Doors, Limoncello Spritz και η all time classic Pina Colada με Batida De Coco.

619a6713ok.jpg

Την εμπειρία ολοκληρώνουν οι μουσικές επιλογές του Χρήστου Ευκρατίδη, δημιουργού του Doors και γνωστού από τα αθηναϊκά Noel και Drunk Sinatra, ενώ για καλοκαιρινά ψώνια, το Shop στη μεσαία πόρτα είναι εκεί με επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ curated από τη Dudette. Αυτό είναι το Doors. Από το πρώτο freddo μέχρι τη τελευταία μαργαρίτα της ημέρας, με τα πόδια στην άμμο.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.