Διάσημοι σεφ, μοναδικά κρασιά και μουσική πρωταγωνιστούν στα καλύτερα event των επόμενων ημερών

Νέλλη Καλαμαρά
Διάσημοι σεφ, μοναδικά κρασιά και μουσική πρωταγωνιστούν στα καλύτερα event των επόμενων ημερών

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες επιφυλάσσουν άκρως συναρπαστικά events για τους λάτρεις του κρασιού, του φαγητού, της μουσικής και όχι μόνο.

 

Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν, τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά και το Σεπτέμβριο. Παρακάτω μερικά από τα πιο συναρπαστικά events των επόμενων ημερών για να τα συμπεριλάβουμε στην ατζέντα μας.

Αέρας ανανέωσης και διάσημες υπογραφές στη βάση μίας κορυφαίας εμπειρίας φιλοξενίας στην Κρήτη

photo2.jpg

Walk in Athens

Το αγαπημένο walk in joint των Εξαρχείων, όπως λέει και το όνομά του, δημιούργημα της διάσημης ομάδας του Line Athens (#6 World’s 50 Best Bars), έχει πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστεί μαζί μας αυτές τις ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, για ολόκληρο το Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει μία σειρά από events που θα συνδυάζουν δημιουργίες διάσημων σεφ με επιλεγμένα κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε στυλ μίας γιορτής με ελληνικά δημιουργικά tapas & wine.

Πώς είναι να μοιράζεσαι ένα ceviche πάνω στην άμμο με έναν θρύλο της παγκόσμιας γαστρονομίας;

54201223813259678723191778998728399077823540n.jpg

Στην ουσία για συγκεκριμένες ημέρες ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα Kiosko Mercado Tapas, εμπνευσμένο από τη χαλαρή διάθεση των ισπανικών tapas bars, και πρωταγωνιστές θα είναι καταξιωμένοι Έλληνες σεφ και ιδιαίτερες ετικέτες κρασιών. Κάθε εβδομάδα λοιπόν και ένας διαφορετικός guest chef θα καταλαμβάνει την κουζίνα και θα συνδυάζει τα πιάτα του με τις επιλογές εξαιρετικών οινοπαραγωγών. Η αρχή έγινε με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και το Κτήμα Λίγας από την Πέλλα στις 3 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται για όλες τις εβδομάδες του μήνα.

photo22.jpg

Στις 9 Σεπτεμβρίου στην κουζίνα θα συναντούμε τον Βασίλη Γεωγλερή (Papillon Bistro) να συνδυάζει τα πιάτα του με τα κρασιά του γαλλικού Domaine des Marnes Blanches, στις 16 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει ο Νίκος Ντιναπόγιας και το Estate Ορφανός στην Αχαΐα, στις 23 Σεπτεμβρίου σειρά έχει η Ελένη Σαράντη από το Osteria Mamma μαζί με το Papadopoulos Viticulture από τη Ραψάνη και τα event κλείνει ο Adam Κοντοβάς με το Κτήμα Αμπελοστράτες από τη Ζάκυνθο.

vibo-bistrot.jpg

Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται τον Σεπτέμβριο με μια σειρά από εκδηλώσεις που συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία, τα εκλεκτά κρασιά και τη ζωντανή μουσική.

1756906225898-227563410-vibo-bistrot.jpg

Ροζέ Βραδιές: Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Vibo Bistrot Γλυφάδας & Πειραιά. Τα Vibo γιορτάζουν τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο με δύο βραδιές αφιερωμένες στα ροζέ κρασιά. Τρεις εξαιρετικές ετικέτες θα συνοδεύσουν τα signature πιάτα των bistrot, προσφέροντας στους οινόφιλους μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Η επιλογή περιλαμβάνει το Campagnola Pinot Grigio Blush από το ιστορικό οινοποιείο της Βερόνα, που έχει παράδοση πέντε γενεών στον οίνο, με την οικογένεια Campagnola να δραστηριοποιείται στο εμπόριο κρασιού από τις αρχές του 20ού αιώνα.

vibo-wine.jpg

Από την Ελλάδα, το «Esthita» του Κτήματος Μητραβέλα, ένα σαγηνευτικό ροζέ που συνδυάζει το πολύπλευρο Αγιωργίτικο με το κοσμοπολίτικο Syrah από την ορεινή Κορινθία, ενώ η τρίτη ετικέτα προέρχεται από την Πάρο με το Seiradi Ροζέ, ένα μοντέρνο, ανοικτόχρωμο blend από 70% Μονεμβασιά και 30% Μανδηλαριά του Paros Farming Community, το οποίο επαναπροσδιορίζει το δυναμικό των γηγενών ποικιλιών του νησιού.

«Two Gents» Live: Πέμπτη 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου, 21:00, Vibo Bistrot Γλυφάδας. Το δίδυμο των ερμηνευτών, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους θαμώνες του Vibo αυτό το καλοκαίρι, επιστρέφει για τρεις συνεχόμενες Πέμπτες. Οι Two Gents, με το μαγευτικό συνδυασμό των Arionas (φωνή) και Γιάννη Καρανάσιου (σαξόφωνο), θα σας μεταφέρουν σε ένα μουσικό ταξίδι «παρέα» με τους «ύμνους» του Frank Sinatra, latin ρυθμούς, αλλά και jazz διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών.

zachariasphotos-70000525.jpg

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας

Το Οινοποιείο Zacharias μας προσκαλεί σε μια μεγάλη οινική γιορτή, στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. 2 Masterclasses, Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Κρασί από τα χείλη σου» και Vine Grooves - 80’s & 90’s Mixtape με τη Βασιλική Κώτση και τον Δημήτρη Παραρά.

zacharias-nemeamg2797photographedbygiorgosvitsaropoulos.jpg

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Σπυριδάκος (the Winevert) θα μας μυήσει στην «Άλλη όψη της Νεμέας» σε ένα ξεχωριστό masterclass με επιλεγμένα λευκά και ροζέ κρασιά (17:00-18:00). Στη συνέχεια ο Κώστας Κρομμύδας θα μας παρασύρει στον αμπελώνα της «Σκλάβας» για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Κρασί από τα χείλη σου» με ταυτόχρονη γευσιγνωσία της ιδιαίτερης και μοναδικής αυτής ποικιλίας (19:00-20:00). H βραδιά θα κλείσει με δυνατά grooves – Party 80’s & 90’s από τους ξεσηκωτικούς Βασιλική Κώτση και Δημήτρη Παραρά (21:00-00:00).

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο masterclass «In Magnum Veritas – H απόλυτη έκφραση του κρασιού» αφιερωμένο στις μεγάλες φιάλες, με εισηγητή τον Κώστα Προβατά – DipWSET, θα εξερευνήσουμε γιατί το κρασί εξελίσσεται διαφορετικά, και θα δοκιμάσουμε ετικέτες που αποκαλύπτουν το βάθος του οίνου (12:00-13:00). Και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.