Πέντε νέα από την πόλη και τον κόσμο για να βάλουμε στην ατζέντα μας τις ερχόμενες ημέρες

Νέλλη Καλαμαρά
Πέντε νέα από την πόλη και τον κόσμο για να βάλουμε στην ατζέντα μας τις ερχόμενες ημέρες

Από Michelin-starred δείπνα σε Αθήνα και Λονδίνο μέχρι εκθέσεις κρασιού, spirits διαγωνισμούς και ένα νέο μπαρ στη Σαντορίνη, όλα θα τα βρεις εδώ.

Οι επόμενες εβδομάδες φέρνουν πολλά και άκρως συναρπαστικά και μας ταξιδεύουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Λονδίνο και τη Σαντορίνη. Διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, διαγωνισμοί με premium spirits στέλνουν τους πιο ταλαντούχους bartender στο Hong Kong και την Ιαπωνία, μία νέα έκθεση κρασιού ενώνει Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα συναρπαστικό νέο bar project προσγειώθηκε πρόσφατα στη Σαντορίνη και γίνεται talk of the (Cycladic) town!

Ο Παναγιώτης Γιακαλής μεταμορφώνει την ελληνική πρώτη ύλη σε εμπειρία για όλες τις αισθήσεις

ctc210456v1.jpg

4-Hands δείπνο με αύρα Michelin

Το CTC Athens παρουσιάζει ένα ξεχωριστό 4-Hands Dinner, αφιερωμένο στη δημιουργικότητα, τη δεξιοτεχνία και την γαστρονομική συνεργασία. Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Άλεξ Τσιοτίνης υποδέχεται τον σεφ Πάνο Δήμου για ένα βράδυ γεμάτο έμπνευση, γεύση και αυθεντικές μαγειρικές ιστορίες.

Νέα άφιξη: Burgers & cocktails μας περιμένουν σε ένα ολοκαίνουριο street food στέκι στη Νέα Πεντέλη

image004.jpg

Ο Πάνος Δήμου, γεννημένος στη Θήβα, έχει χτίσει μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου – από το Dinner by Heston Blumenthal**, το Lasai** και το Relae*, έως το θρυλικό El Celler de Can Roca***, όπου σήμερα ηγείται της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης. Η μαγειρική του χαρακτηρίζεται από βαθιά τεχνική γνώση, περιέργεια και πάθος για τη δημιουργία ιστοριών μέσα από τις γεύσεις.

ctc211232a.jpg

Μαζί με τον Άλεξ Τσιοτίνη θα συνδημιουργήσουν ένα μενού γευσιγνωσίας, που ενώνει την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα με τη σύγχρονη διεθνή κουζίνα - έναν δημιουργικό διάλογο μνήμης, καινοτομίας και συναισθήματος. Μία μοναδική βραδιά, όπου δύο ταλαντούχοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο CTC Athens.

charliemckay-jlw9806.jpg

Tacos πολλών αστέρων στο Λονδίνο

Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο KOL στο Λονδίνο γιορτάζει τα 5α του γενέθλια με ένα άκρως εντυπωσιακό roster πολυβραβευμένων και υπερδιάσημων σεφ. Στις 26 Οκτωβρίου και για μία βραδιά και μόνο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας θα δημιουργήσουν ο καθένας τη δική του προσωπική εκδοχή του πιο χαρακτηριστικού μεξικανικού πιάτου, του τάκο!

santiago-c-rebecca-dickson-136.jpg

Μαζί με τον Santiago Lastra, τον σεφ και ιδιοκτήτη του KOL, του μοναδικού μεξικανικού εστιατορίου του Λονδίνου με αστέρι Michelin, που κατέχει και τη θέση 49 στα World’s 50 Best Restaurants, οι τέσσερις guest chefs θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο μενού που θα παντρεύει την προσωπική τους μαγειρική φιλοσοφία με τις γεύσεις, τα αρώματα και τη ζωντάνια της μεξικανικής κουζίνας.

https://www.instagram.com/p/DPT0Cd1jDz-

Οι Thomas Frebel (Partner and Creative Director at Noma Projects, Copenhagen), Rodolfo Guzmán (Chef-Owner, Boragó, Santiago, No.23 on The World’s 50 Best Restaurants), Nicolai Nørregaard (Chef-Owner, Kadeau, Copenhagen, No. 41 on The World’s 50 Best Restaurants, 2 Michelin Stars, Michelin Green Star) και Ana Roš (Chef-Owner, Hiša Franko, Slovenia, voted World’s Best Female Chef by World’s 50 Best Restaurants; No.69 on The World’s 50 Best Restaurants, 3 Michelin Stars, Michelin Green Star) θα πάρουν ο καθένας θέση στο δικό του ειδικά διαμορφωμένο station στην κυρίως σάλα του εστιατορίου, που θα έχει μεταμορφωθεί ειδικά για το πάρτι.

kol-summer-mackerel-taco-anton-rodriqguez-14.jpg

Η βραδιά θα συνεχίσει στη Mezcaleria, το αγαπημένο και εξαιρετικά δημοφιλές mezcal bar του εστιατορίου με το ιδιαίτερο στυλ. Εδώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα signature cocktails του εστιατορίου και μία επιλεγμένη συλλογή από τεκίλα και mezcal μαζί με μεξικανικά street food snacks.

postexpoath.jpg

Καλωσορίζουμε το Wine Explorers

Η νέα έκθεση κρασιού Wine Explorers έρχεται φέτος να αλλάξει τα δεδομένα στη γευσιγνωσία κρασιού. Με προορισμούς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μορφή walk around, self-pouring, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν 300+ δείγματα κρασιών. Η αρχή γίνεται στη Θεσσαλονίκη στις 7-9 Νοεμβρίου στο Electra Palace και συνεχίζεται στην Αθήνα 28-30 Νοεμβρίου στο Baggeion.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες εκθέσεις, το Wine Explorers δίνει έμφαση στην άνεση και την ποιότητα της εμπειρίας. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση θα διαρκεί τρεις ημέρες σε κάθε πόλη, ενώ η κάθε ημέρα θα χωρίζεται σε δύο slots με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γευσιγνωσίας, χωρίς πολυκοσμία και ζέστη. Επίσης όλες οι ετικέτες θα διατίθενται προς πώληση στο ειδικά διαμορφωμένο pop up store MyCava σε ειδικές τιμές και έκπτωση -20% αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης.

postexposkg.jpg

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα εστιατόρια και τα wine bars των δύο πόλεων θα συμμετέχουν στο πλαίσιο της δράσης, προσφέροντας κρασιά σε τιμές κάβας και ειδικά διαμορφωμένα μενού και πιάτα. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες χρειάζεται απλώς να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους στο χώρο που επιθυμούν. Το Wine Explorers δεν εστιάζει στον αριθμό των επισκεπτών, αλλά στη ποιοτική προσέγγιση και στην ουσιαστική γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

image00005.jpg

Marilyn effect στη Σαντορίνη

Πολύ πρόσφατα άνοιξε στα Φηρά της Σαντορίνης ένα νέο μπαρ, που έρχεται να βάλει την all-day διάθεση και τα κορυφαία cocktail στο επίκεντρο της εμπειρίας των επισκεπτών του νησιού. Πίσω από το πανέμορφο Marilyn Bar βρίσκεται ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος, γνωστός από πολλά και διαφορετικά εξαιρετικά επιτυχημένα bar concepts σε Ελλάδα και εξωτερικό.

image00006.jpg

Το νέο μπαρ βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο Fabrica και είναι ένα all day bar, με φιλοσοφία που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα σε υλικά, σέρβις και εμπειρία με τη χαλαρή διάθεση και τα laid back vibes από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Η μέρα ξεκινά με Το εκλεκτό καφέ και γλυκά, spritz με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, δροσερά, ελαφριά και ιδανικά για τη ζέστη του νησιού το καλοκαίρι. Το βράδυ η ατμόσφαιρα αλλάζει με δυναμική μουσική, signature cocktails και ωραία διάθεση για χορό και διασκέδαση.

image00001.jpg

«Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο που να έχει προσωπικό χαρακτήρα, όχι απλώς ένα ακόμη μπαρ, αλλά ένα σημείο όπου μπορείς να περάσεις όλη τη μέρα, να νιώσεις άνετα και να απολαύσεις κάθε στιγμή», μας είπε ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος. Το νέο μπαρ θα είναι ανοικτό μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί τη νέα σεζόν στα μέσα Μαρτίου.

dsc01879.jpg

Nikka Perfect Serve 2025

O πιο εναλλακτικός spirits διαγωνισμός επιστρέφει και δίνει το πολύτιμο pass για Ιαπωνία και Hong Kong. Το Nikka Perfect serve υπηρετεί τη φιλοσοφία «Ichi- Go, Ichi- E», που σημαίνει «υπάρχει μόνο μια στιγμή, μόνο μια συνάντηση και σε αυτή πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας». Σε αυτή την ρεαλιστική και εμψυχωτική αρχή στηρίζεται και στήνεται ολόκληρο το concept αξιολόγησης των φιναλίστ του εμβληματικού Ιαπωνικού brand.

Φέτος οι δέκα bartenders που έχουν περάσει στον διεθνή τελικό θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, στις 20 Οκτωβρίου, στον ανανεωμένο χώρο του παλιού Sinatra, μπροστά στους κριτές, τρεις από τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες, από τον χώρο της εστίασης, της εκπαίδευσης και του bartending.

viberimage2025-09-0212-17-07-834.jpg

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης ο δημιουργός του Michelin-starred εστιατορίου CTC και κάτοχος ενός μαχαιριού στα Best Chefs Awards, ο Στέφανος Παρασκευούδης, ιδιοκτήτης του The Bar institute και πιστοποιημένος trainer από το Wset και το ΙΒΑ, και ο Νίκος Ψαριανός, Lab Manager του Baba Au Rum, ενός από τα καλύτερα bar στον κόσμο, θα αναλάβουν τον ιδιόμορφο ρόλο του πελάτη και κάθε φορά, ξετυλίγοντας μια διαφορετική ιστορία, θα εκμαιεύσουν από τον οικοδεσπότη bartender δυο διαφορετικά cocktails από το συναρπαστικό πορτοφόλιο του δημοφιλούς Nikka, καθώς και μια πρόταση perfect serve.

Είναι ο μοναδικός διαγωνισμός στον οποίο βλέπουμε οι κριτές να υποδύονται διαφορετικούς χαρακτήρες, να ακολουθούν ένα πρωτότυπο σενάριο, να επιζητούν διαφορετικά tailor made cocktails και να αναπτύσσουν μια διαδραστική σχέση με τον συμμετέχοντα. Και ομοίως από την πλευρά των διαγωνιζομένων είναι ξεχωριστή η εμπειρία του omakase, της πρόκλησης δηλαδή να φτιάξουν οι ίδιοι τα cocktails όπως θέλουν με αρχή τις επιθυμίες των πελατών- κριτών. Μιλάμε για έναν διαγωνισμό που λειτουργεί σαν αυτόνομη ταινία μικρού μήκους και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και επιβραβεύει τη φιλοξενία, την ευγένεια και την ετοιμότητα.

dsc01871.jpg

Ο νικητής κερδίζει δύο εισιτήρια ζωής, ένα για τον παγκόσμιο τελικό στο Hong Kong και ένα για ένα ταξίδι στο Τόκιο, στην πόλη με την ανυπέρβλητη bartending κουλτούρα αλλά και την καταγωγή του σπουδαίου Nikka Whisky. Φέτος στον ελληνικό τελικό θα δώσει το «παρών» ο global hospitality ambassador του Nikka, Stanislav Vadrna, μια κορυφαία προσωπικότητα στον χώρο του ποτού.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.