Ανοικτές φωτιές, εκθέσεις κρασιού, γαλλικά μενού και Thanksgiving δείπνα στη ατζέντα της εβδομάδας
Οι Nomade et Sauvage προσγειώνονται στο OX, το κρασί έχει την τιμητική του και πολλά ακόμη νέα έρχονται στην πόλη τις επόμενες ημέρες.
Οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν πολλά και συναρπαστικά για τη ζωή μας στην Αθήνα, αφού φαγητό, κρασί και events δίνουν το «παρών» και μας προσκαλούν να ανοίξουμε την ατζέντα μας και να σημειώσουμε τι θέλουμε να κάνουμε.
Ανοικτές φωτιές στο κέντρο της πόλης
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου το OX Athens γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του και μας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία υπαίθριας γαστρονομίας, φιλοξενώντας για ακόμα μια φορά τους Nomade et Sauvage. Αποκλειστικά για την ημέρα των γενεθλίων του, ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου θα μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό που θα θυμίσει παραδοσιακές υπαίθριες συγκεντρώσεις, με φωτιές, πάνω στις οποίες οι Nomade et Sauvage θα δημιουργήσουν αυθεντικά πιάτα με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα επιτόπου.
New arrival: ψάρια και θαλασσινά μπαίνουν στο επίκεντρο σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στο Κολωνάκι
Μια γαστρονομική εμπειρία που θα συνδυάσει την υψηλή αισθητική του OX Athens με την φιλοσοφία των Nomade et Sauvage σε μια μοναδική γιορτή προς τιμήν των δύο χρόνων λειτουργίας του εστιατορίου. Το αποκλειστικό αυτό event θα είναι all day και απαιτείται κράτηση.
Info: Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα, 210 7107070
Wagyu Pastrami, Caramel Roll Buns και ιαπωνικά Bloody Mary με την αθηναϊκή Ριβιέρα στο πιάτο μας
Γαλλία και Αμερική σε συμφωνία
Το πολυβραβευμένο La Suite Lounge Rooftop, γνωστό για την μαγευτική θέα, μας περιμένει να υποδεχτούμε τη γιορτινή περίοδο με μια σειρά από ξεχωριστές θεματικές γευστικές εμπειρίες, επιμελημένες από τον Executive Chef, Στέφανο Παπανικολάου.
Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου βιώνουμε μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού, μία από τις πιο χαρούμενες παραδόσεις της γαλλικής κουλτούρας, την άφιξη της νέας σοδειάς του Beaujolais Nouveau. Ο σεφ έχει σχεδιάσει ένα γαλλικό μενού, ειδικά για να αναδεικνύει τις φρέσκες, φρουτώδεις νότες του φημισμένου κρασιού από την περίφημη περιοχή Beaujolais. Βραδιές αφιερωμένες στο πνεύμα της γαλλικής γαστρονομίας, που μεταφέρει στην Αθήνα την ατμόσφαιρα ενός αυθεντικού παρισινού μπιστρό — με φόντο τη μαγευτική θέα της πόλης.
Επίσης, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα παραδοσιακό αμερικανικό δείπνο. Το μενού περιλαμβάνει την κλασσική κολοκυθόσουπα, ζουμερή γαλοπούλα, και απολαυστική μηλόπιτα. Μια βραδιά ιδανική για οικογένεια, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα με κομψή ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα.
Info: Κλεομένους 2, Αθήνα, 2107416000
Το κρασί στο επίκεντρο
Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο, στην Αίγλη Ζαππείου. 60 οινοποιεία από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα δίνουν ραντεβού με επαγγελματίες και οινόφιλους, προσφέροντας μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη γεύσεις, γνωριμίες και ανακαλύψεις. Από εμβληματικές ετικέτες μέχρι νέες οινοποιητικές προτάσεις, η φετινή Central Wine Fair αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση μέχρι σήμερα.
Η Central Wine Fair 2025 σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, συγκεντρώνοντας 60 παραγωγούς και εκατοντάδες ετικέτες σε μια εκδήλωση που δίνει τον παλμό της οινικής σκηνής στην καρδιά της Αθήνας. Η εκδήλωση δεν είναι απλώς μια γευσιγνωσία κρασιού, αλλά ένα ταξίδι στον πλούτο, την κληρονομιά και τους ανθρώπους των αμπελώνων της Κεντρικής Ελλάδας και αποτελεί μια εξαιρετική οινική εμπειρία τόσο για οινόφιλους όσο και για επαγγελματίες.
Μια οινική διαδρομή από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία ξεδιπλώνεται μέσα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, παραδοσιακά κρασιά και αποστάγματα, που αναδεικνύουν το terroir και τη σύγχρονη δημιουργικότητα των παραγωγών. Ένας ζωντανός χώρος γευσιγνωσίας για όσους αγαπούν να δοκιμάζουν, να μαθαίνουν και να εμπνέονται από τον κόσμο του κρασιού.
Η Central Wine Fair εμπλουτίζεται φέτος με μια σειρά θεματικών γευσιγνωσιών, αφιερωμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλαιωμένα Σαββατιανά της Αττικής, να γνωρίσουν εκφραστικά Ασύρτικα από τη Στερεά Ελλάδα και να ανακαλύψουν τη δυναμική της Λημνιώνας και τα παλαιωμένα αποστάγματα της Θεσσαλίας. Μια θεματική δράση που αναδεικνύει την πολυμορφία, την ωριμότητα και τη δημιουργικότητα του αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας.
Info: Εισιτήρια στο more.com
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
