Ηχηρά guests, wine pairings και πάρτι διάθεση για τα γενέθλια τριών αγαπημένων εστιατορίων της πόλης
Διάσημοι σεφ σε 8-hand μενού, βραβευμένοι bartenders, οινικές εμπειρίες και πολλά ακόμη για τα γενέθλια τριών εστιατορίων στο κέντρο της Αθήνας.
Τα γενέθλια είναι σοβαρή υπόθεση και το πολυβραβευμένο Simul του Νίκου Θωμά κλείνει τα 10 του χρόνια και το γιορτάζει όπως του αξίζει, δηλαδή με αγαπημένους guest chefs, διάσημους bartenders, αλλά και ένα μοναδικό burger party. Παράλληλα το Mayan του Σταμάτη Τσίλια γιορτάζει τα τρία του χρόνια και έχει πολλά και συναρπαστικά να μοιραστεί μαζί μας, ενώ ο Cinapos του Πάνου Ιωαννίδη σβήνει το πρώτο του κεράκι και οι εορτασμοί δεν λείπουν ούτε από εκεί.
Ο Ντίνος Φωτεινάκης φτιάχνει το πιο επικό hot dog σε ένα brunch experience με φόντο τη θάλασσα
10 Χρόνια Simul
Το τέλος του 2025 βρίσκει το Simul να γιορτάζει μια σημαντική επέτειο: δέκα χρόνια γεμάτα γεύσεις, δημιουργία και αληθινές σχέσεις. Και αν μία λέξη μπορεί να συνοψίσει όλη αυτή την πορεία, αυτή είναι το ίδιο το όνομά του: Simul, που σημαίνει «μαζί». Γιατί, μαζί με την ομάδα, τους φίλους, τους συνεργάτες και όλους όσους τους εμπιστεύτηκαν, δημιουργήσαν έναν χώρο, όπου η κουζίνα, το κρασί και η ατμόσφαιρα συναντιούνται με αυθεντικότητα και χαμόγελο. Σε αυτό το πλαίσιο, η πορεία του σεφ Νίκου Θωμά σφραγίζει την κουζίνα του Simul, αναδεικνύοντας το πάθος και την αφοσίωσή του και καθιστώντας κάθε πιάτο μοναδικό.
Ένα pizza bar φέρνει τη Νάπολη στα νότια προάστια μέσα από αυθεντική pizza fritta και όχι μόνο
Έτσι για τα 10 του χρόνια το Simul οργανώνει δύο διαφορετικές, αλλά εξίσου συναρπαστικές βραδιές. Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, ο σεφ Νίκος Θωμάς συναντά στην κουζίνα του Simul τους φίλους και συνεργάτες του Γρηγόρη Κίκη (Herve), Μιχάλη Χάσικο (Hasika) και Νίκο Πολιτάκο (Kinjo) για ένα «Eight Hands Menu a la Carte», που θα φέρει στο τραπέζι δημιουργίες με κοινή έμπνευση και φαντασία. Την εμπειρία αυτή συμπληρώνουν τα κρασιά της εταιρείας «Αίολος».
Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου η γιορτή συνεχίζεται με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους, με τη «Δυναμική» να υπογράφει τα ποτά της βραδιάς και το «Hanky Panky» να προσφέρει λαχταριστά burgers. Από τις 19.00 και μετά συναντιόμαστε στο Simul για να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε στιγμές με χορό και χαμόγελο.
Φυσικά και δεν λείπουν τα ηχηρά ονόματα, αφού ο Βασίλης Κυρίτσης (Line Athens), ο Βασίλης Μπάκος (Tribeca, Θεσσαλονίκη) και ο Νίκος Γινάργυρος (Porto Vecchio, Παξοί) γίνονται ομάδα και δημιουργούν cocktails, που ξεχωρίζουν, ενώ την μουσική αναλαμβάνει ο Μύρωνας Στρατής, δίνοντας τον ρυθμικό παλμό και κρατώντας το κέφι στα ύψη. Δέκα χρόνια μετά το Simul παραμένει πιστό στο πνεύμα του «μαζί»: ό,τι πέτυχε, το πέτυχε μαζί με την ομάδα του, μαζί με τους φίλους και τους συνεργάτες του, μαζί με τους καλεσμένους του.
Info: Υψηλάντου 63, Αθήνα, 2107224737
O Cinapos σβήνει το πρώτο του κεράκι
Ο Cinapos, το σύγχρονο μεζεδοπωλείο του Πάνου Ιωαννίδη, εδώ και έναν χρόνο επανεφευρίσκει το παραδοσιακό ελληνικό μεζεδοπωλείο και τώρα το γιορτάζει με μια μοναδική εκδήλωση. Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, από τις 18.30 και μετά, ο Cinapos διοργανώνει μια γιορτή που θα τα έχει όλα: μουσική, φίλους, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.
Τον τόνο της βραδιάς θα δώσουν οι χορευτικοί Gadjo Dilo σε μια live μουσική εμφάνιση, ενώ τα ποτά θα αναλάβει η ομάδα του κορυφαίου The Bar in Front of the Bar, οι οποίοι θα ετοιμάσουν πρωτότυπα cocktails με βάση το premium τσίπουρό τους, Rocks n’ Grapes. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο του εστιατορίου, η ομάδα του Cinapos θα φροντίσει να δοκιμάσουν όλοι οι καλεσμένοι κάτι από την κουζίνα του, προσφέροντας κεράσματα μαγειρεμένα σε μαντεμένιες γάστρες, βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
Το αγαπημένο εστιατόριο μας καλεί σε μια γιορτή που συνδυάζει μουσική, ποτό, μεζέδες και το γνωστό στο κοινό του μενού, υπό την επιμέλεια του σεφ Πάνου Ιωαννίδη. Η παράδοση και η σύγχρονη προσέγγιση θα συναντηθούν εδώ για μια μοναδική γιορτή!
Info: Ηρακλειδών 10, Αθήνα, 21 0710 3030
Το Mayan γίνεται 3
Το Mayan γιορτάζει φέτος τα τρίτα του γενέθλια, στις 5 Δεκεμβρίου. Ένας χώρος φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από τον ιδιοκτήτη και σεφ του, Σταμάτη Τσίλια, με επιμονή, φαντασία και βαθιά αγάπη για τη γαστρονομία. Πέρυσι η επέτειος πέρασε σιωπηλά, όχι όμως επειδή δεν άξιζε. Αλλά γιατί το όραμα συνέχιζε να χτίζεται στο παρασκήνιο.
Φέτος, το Mayan ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να τιμήσει την πορεία του όπως πρέπει. Τη βραδιά θα τιμήσει ο Άρης Χατζηαντωνίου, με κοκτέιλ που αποτελούν σημείο αναφοράς στη σύγχρονη bartending σκηνή και που στηρίζουν διαρκώς το Mayan στην αναζήτηση του απρόβλεπτου και του δημιουργικού.
Μαζί τους θα βρίσκεται και το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, προσφέροντας στους καλεσμένους μια πλήρη γευσιγνωσία των εμβληματικών ετικετών του. Κάθε επισκέπτης που θα αποκτήσει οποιαδήποτε φιάλη κρασιού του Κτήματος Λαζαρίδη κατά τη διάρκεια του event, θα λάβει ως δώρο μια δωρεάν ξενάγηση στο Κτήμα, μαζί με πλήρη γευσιγνωσία στις οινοποιητικές εγκαταστάσεις του. Μια εμπειρία που προσφέρεται αποκλειστικά για τα 3 χρόνια του Mayan.
Info: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, 2103314349
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
