Τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφουν για 11η χρονιά με σπουδαίες ετικέτες και σπάνιες προσθήκες
Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου Έλληνες οινοποιοί και εισαγωγείς παρουσιάζουν σπουδαία κόκκινα κρασιά από τη κορυφή της οινικής πυραμίδας και συναρπάζουν τους οινόφιλους.
Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το όνομα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος, 12:00-19:00.
Yesterday’s: Ένα ολοκαίνουριο μπαρ φέρνει τα πιο αβίαστα cool ‘90s vibes στην Ηλιούπολη
Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, για έμπειρους οινόφιλους και για συλλέκτες οίνων, αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν κρασιά στα οποία λίγοι έχουν πρόσβαση, είτε λόγω σπανιότητας, είτε λόγω ψηλής τιμής. Στα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να σχηματίσει άποψη για το τι πραγματικά σημαίνει η έκφραση «μεγάλο κρασί».
Ένα brunch experience με ξεκάθαρη ελληνική ψυχή και θέα όλη την Αθήνα στο κέντρο της πόλης
Ταυτόχρονα η εκδήλωση αναδεικνύει την αξιέπαινη πρόοδο που έχουν κάνει τα ελληνικά οινοποιεία που στοχεύουν ψηλά με κρασιά που προσδοκούν να ανταγωνιστούν τις premium οινικές κατηγορίες ανταγωνιστών τους του παγκόσμιου αμπελώνα. Πρόκειται για κρασιά που, εκτός των άλλων, διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης στη φιάλη προσδίδοντάς τους σημαντική υπεραξία.
Έτσι, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση παρουσιάζουν στο κοινό πρόσφατες εσοδείες δίπλα σε πολύ παλαιότερες του ιδίου κρασιού, ώστε να υπάρχει σύγκριση και να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά που αποκτά ένα κρασί με την παλαίωσή του στη φιάλη. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους αγοράζουν κρασιά με στόχο την παλαίωσή τους σε προσωπικές κάβες. Ενδεικτικά, το παλαιότερο ελληνικό κρασί της φετινής έκθεσης είναι εσοδείας 1997, ενώ πολλές ελληνικές ετικέτες έχουν ηλικία 20 έως 25 ετών.
Όσον αφορά τις ξένες συμμετοχές στα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», αυτές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, με φιάλες γνωστές και περιζήτητες απ’ όλες τις κλασικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, τα δύο πιο ακριβά κρασιά της έκθεσης είναι από την Ιταλία και την Αργεντινή με τιμές λιανικής πώλησης που ξεπερνούν τα 1.000€ τη φιάλη.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 23 ελληνικά και 29 ξένα οινοποιεία, με περίπου 150 κρασιά: τα περισσότερα είναι δυσεύρετα, αρκετά από αυτά είναι εκτός αγοράς, κάποια είναι πρωτοεμφανιζόμενα, αλλά όλα είναι εξαιρετικής ποιότητας με διεθνείς βραβεύσεις και υψηλές βαθμολογίες από τους κορυφαίους οινοκριτικούς του κόσμου.
Περισσότερες πληροφορίες και ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων στο fineredwines.gr
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
