Τα πιο συχνά συμπτώματα στη διαδικασία της υγιεινής αποτοξίνωσης

Τα πιο συχνά συμπτώματα στη διαδικασία της υγιεινής αποτοξίνωσης

Υγιεινή αποτοξίνωση και συμπτώματα

Αν βρίσκεσαι στη διαδικασία του healthy detox ή υγιεινής αποτοξίνωσης, το σώμα σου μπαίνει στη διαδικασία την απομάκρυνσης των τοξινών που μπορεί να έχουν φωλιάσει στον οργανισμό σου εδώ και χρόνια.

Όταν κάνεις αποτοξίνωση είναι σαφές πως η ξαφνική απομάκρυνση των τοξινών μπορεί να προκαλέσει και κάποια δυσάρεστα συμπτώματα.

Αυτό συμβαίνει γιατί παρότι το σώμα είναι σε διαρκή κατάσταση αποτοξίνωσης, ορισμένες συνήθειες όπως το κάπνισμα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα αλλά και τα χημικά μπορούν να επιβραδύνουν και να μπλοκάρουν την φυσική αποτοξίνωση του σώματος.
Ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει με κάθε κακιά συνήθεια που παρατάμε, το να κόψεις τόσο άμεσα το κάπνισμα ή τη ζάχαρη ή το καφέ, μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα από τον εθισμό σε αυτά.

Αέρια φούσκωμα:

Η ξαφνική προσθήκη πολλών φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σου, μπορεί να προκαλέσει αέρια. Το σύμπτωμα αυτό θα εξαφανιστεί άμεσα και θα νιώσεις πιο ανάλαφρη από ποτέ. Αν το φούσκωμα επιμείνει, μείωσε τα πράσινα smoothies και λαχανικά.




via GIPHY


Δυσκοιλιότητα ή διάρροια:

Η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και πράσινων λαχανικών, μπορεί να αλλάξει τις συνήθειες των κενώσεων του εντέρου. Μόλις το σώμα ρυθμίσει και πάλι τις λειτουργίες του με βάση τα νέα δεδομένα, το έντερο θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Ειδικά η δυσκοιλιότητα, μπορεί να οφείλεται στην απότομη αύξηση των φυτικών ινών που καταναλώνεις μέσα από τα φρούτα και λαχανικά.

Η θολούρα στο κεφάλι

Η απομάκρυνση από τροφές που έχουν καφεΐνη ή ζάχαρη αλλά και η κατανάλωση λίγων θερμίδων, μπορεί να προκαλέσει τη θολούρα στο κεφάλι που μετά τη μέρα θα υποχωρήσει.

Δες τι τρώει μέσα σε μια μέρα η Halle Berry ακολουθώντας την κετογονική διατροφή (pics)

Κούραση και χαμηλή ενέργεια:

Η κούραση και η μειωμένη ενέργεια είναι σύμπτωμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην αρχής της αποτοξίνωσης. Η μικρότερη κατανάλωση θερμίδων, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις εξάντληση. Βεβαιώσου ότι καταναλώνεις όλες τις απαραίτητες θερμίδες και όλα τα γεύματα που επιτάσσει το detox, είτε μιλάμε για χυμούς, είτε για φρούτα και λαχανικά.

Πονοκέφαλος και πόνος στο σώμα:

Οι πρώτες μέρες αποβολής πολλών τοξινών από το σώμα, μπορεί να είναι φαινόμενο ψυχολογικό, μιας και αλλάζεις την καθημερινότητά σου και ασχολείσαι πολύ με το σώμα και το φαγητό, είτε να αφορούν τις ίδιες τις τοξίνες που φεύγουν. Ο πόνος σε άλλο σημείο του σώματος, έχει να κάνει και με την μεταβολή των συνηθειών του εντέρου.

Υπερβολικές λιγούρες:

Οι υπερβολικές λιγούρες μπορούν να έχουν πολλά αίτια. Η αρχική αιτία τους είναι η αποχή από εθιστικές τροφές ή συνήθειες ή αποτελούν σημάδι έλλειψης θερμίδων ή θρεπτικών στοιχείων.