Πώς θα νιώθεις… χορτάτη, χάνοντας το περιττό βάρος;

Πώς θα νιώθεις… χορτάτη, χάνοντας το περιττό βάρος;

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας για απώλεια του περιττού βάρους. Αρχικά δυσκολευόμαστε να πάρουμε απόφαση να κάνουμε το μεγάλο βήμα και επιπλέον, έχουμε κουραστεί και απογοητευτεί από προηγούμενες ανεπιτυχείς εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, πέρα από το… παραπονεμένο μας στομάχι. Τα περιθώρια όμως έχουν «στενέψει» κορίτσια, διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες της άνοιξης και πριν καν το καταλάβουμε, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τα μαγιό μας από το πατάρι.

Για να μην έρθεις, λοιπόν, για μία ακόμη χρονιά αντιμέτωπη με ανόητες ανασφάλειες ή το αφόρητο αίσθημα στέρησης που σου δημιουργούν οι δίαιτες, έχουμε καταγράψει τρεις «θαυματουργές» και υγιεινές συμβουλές, για να χάσεις φέτος το περιττό βάρος… like a queen και κυρίως χορτάτη! Δεν με πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω μερικές έξυπνες διατροφικές συνήθειες, που αξίζει να υιοθετήσεις!

Βάλε νερό στη ζωή σου

Όχι φίλη μου, δεν είναι αστικός μύθος! Το νερό είναι το αναγκαίο φυσικό κατασταλτικό όρεξης, το οποίο χρειάζεσαι απαραίτητα για να δεις τα πιο άμεσα αποτελέσματα στον καθρέφτη σου. Που σημαίνει πως, το νερό μπορεί να «καλύψει» ένα άδειο στομάχι, δημιουργώντας μία αίσθηση κορεσμού που οδηγεί σε άμεση μείωση της πείνας. Για να περιορίσεις το μέγεθος το γευμάτων (και όχι τα ημερήσια γεύματα όπως κάνουν πολλοί εσφαλμένα), το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να καταναλώνεις δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως το νερό μας βοηθάει στο να «καίμε» ανεπιθύμητο λίπος, τόσο από το σώμα μας, όσο και από τις τροφές που καταναλώνουμε, αφού μέσω της λιπόλυσης, τα μόρια του νερού συναντάνε αυτά των τριγλυκεριδίων, μεταβολίζοντας το λίπος και τους υδατάνθρακες, παράγοντας γλυκερόλη και λιπαρό οξύ.

slim toast 1

Αναζήτησε φυσικούς «συμμάχους»

Γιατί να στραφείς σε χημικές «λύσεις», οι οποίες σου υπόσχονται άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, όταν την ίδια στιγμή, η φύση μας παρέχει απλόχερα φυσικούς τρόπους που έχουν αποδειχθεί κάτι παραπάνω από αποτελεσματικοί στην απώλεια βάρους; Ένας από αυτούς τους τρόπους, είναι και η γλυκομαννάνη, ένα 100% φυτικό συστατικό που περιλαμβάνεται σε τροφές και προέρχεται από το φυτό μαννάνη Konjac, το οποίο συναντάμε στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδοκίνα. Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει άρρηκτα τη γλυκομαννάνη με την απώλεια βάρους, τη δραστική μείωση της χοληστερόλης και τη βέλτιστη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ πρόκειται για ένα στοιχείο που μπορεί να ωφελήσει ακόμη και σε περιπτώσεις διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, η γλυκομαννάνη είναι μία υδατοδιαλυτή φυτική ίνα, μη πέψιμη και μη απορροφήσιμη από το λεπτό έντερο, η οποία σχηματίζει μία παχύρευστή μάζα παρόμοια με ζελέ, προκαλώντας μία αίσθηση κορεσμού που αναπόφευκτα οδηγεί στη μειωμένη πρόσληψη ενέργειας άρα και στην απώλεια βάρους. Με άλλα λόγια, θα αισθάνεσαι πιο χορτάτη, θα τρως όμως λιγότερο!

slim toast 2

In Slim Toast we trust!

Αν έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά να πεις «αντίο» σε τροφές που ξέρεις πως δεν συνάδουν στο πλαίσιο μίας δίαιτας μειωμένων θερμίδων, η οποία στοχεύει στην απώλεια βάρους, ετοιμάσου να αλλάξεις γνώμη και να σβήσεις τουλάχιστον το ψωμί από τη… μαύρη λίστα σου! Με το Slim Toast του Καραμολέγκου, θα μπορέσεις να απολαύσεις ψωμί ξανά, χωρίς στερήσεις ή ενοχές αυτή τη φορά, αφού μία φέτα του τοστ με γλυκομαννάνη σε συνδυασμό με δύο ποτήρια νερό, είναι ό,τι χρειάζεται το στομάχι σου πριν από κάθε γεύμα για να νιώθει πλήρες! Κι όμως, μία φέτα Slim Toast είναι αρκετή για να μειώσεις δραστικά την ποσότητα φαγητού που λαμβάνεις από κάθε γεύμα. Για να καταλάβεις πως λειτουργεί ακριβώς, η γλυκομαννάνη που υπάρχει στο ψωμί, έχει τη δυνατότητα να απορροφά το νερό που προηγουμένως έχεις καταναλώσει. Καθώς έρχεται σε επαφή με τα υγρά που υπάρχουν στο στομάχι, δημιουργεί μία μορφή γέλης (τζελ), καταλαμβάνοντας τόσο χώρο στο στομάχι, ώστε αυτό να αισθάνεται «γεμάτο». Με αυτόν τον τρόπο η επιθυμία μας για επιπλέον φαγητό μειώνεται άρα κατά συνέπεια και οι θερμίδες που λαμβάνουμε.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, φίλη μου, να αφήσεις στο παρελθόν τις όποιες στερήσεις ή ενοχές, κάνοντας φέτος μία νέα αρχή, βασισμένη σε νέες υγιεινές συνήθειες, οι οποίες θα σου χαρίσουν ευεξία και συγχρόνως τις αναλογίες που κάθε καλοκαίρι ονειρεύεσαι! Με άλλα λόγια: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Στα ράφια των super market θα βρεις το πιο… χορταστικό μυστικό!