Πέντε λόγοι που αξίζει να εντάξεις τα βιολογικά προϊόντα στη διατροφή σου

Πέντε λόγοι που αξίζει να εντάξεις τα βιολογικά προϊόντα στη διατροφή σου

Ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί με αυτόν και εμείς.

Βιολογικά δημητριακά, οικολογικά καλαμάκια, βιοδιασπώμενα ποτήρια, plant based καλλυντικά, σπίτια γεμάτα «πράσινο», wellness εμπειρίες, οδοντόβουρτσες από μπαμπού και φαγητό σε γυάλινα βαζάκια.

Ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί με αυτόν και εμείς. Η Gen Z φαίνεται πως δεν έχει μόνο περιβαλλοντική συνείδηση αλλά δίνει τεράστια βάση και στα τρόφιμα που καταναλώνει. Ακόμη, λοιπόν, και αν για εμάς τους Millennials (aka τους 30 και κάτι) οι eco-friendly και bio προτιμήσεις της νέας γενιάς -η οποία παρεμπιπτόντως «κινεί» πλέον την αγορά και καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις- φαντάζουν ολίγον τι εξεζητημένες, αξίζουν την προσοχή μας.

Διότι όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται απλώς για trends που ήρθαν για να φύγουν, αλλά αποτελούν τα απαραίτητα βήματα για έναν πιο συνειδητό τρόπο ζωής και μία πιο ποιοτική καθημερινότητα.

Αν θέλεις να αποκτήσεις και εσύ, λοιπόν, μία πιο wellness και πιο natural καθημερινότητα, ξεκίνα εντάσσοντας στη διατροφή σου τα βιολογικά προϊόντα. Οι παρακάτω πέντε λόγοι είναι σίγουρα αρκετοί για να σε πείσουν να γίνεις bio!

biooo
  1. Θα φροντίσεις για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά κάνοντας βιολογικές επιλογές σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, δεν φροντίζεις μόνο για εσένα αλλά και για το περιβάλλον! Πώς και γιατί; Διότι τα προϊόντα και γενικότερα τα συστατικά που έρχονται μέσα από τη βιολογική γεωργία, σέβονται το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Βλέπεις, μεταξύ άλλων, η βιολογική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ακόμη και ορμονών. Σε ό,τι αφορά στα βιολογικά τρόφιμα, λοιπόν, η κατάσταση είναι… win-win.

  1. Θα αναβαθμίσεις τα πρωινά σου

Το πρωινό αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να κάνεις ορισμένες αλλαγές για να το αναβαθμίσεις. Ακόμη και αν δεν συνηθίζεις να «ανεβάζεις» στα social media φωτογραφίες με τα εντυπωσιακά breakfast bowls σου, σίγουρα αξίζει να κάνεις στο εξής πιο βιολογικές επιλογές για να ξεκινάς την ημέρα σου. Δοκίμασε, για παράδειγμα, να κάνεις μία bio αρχή επιλέγοντας προϊόντα όπως βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης. Ευτυχώς, εν έτει 2019, μπορείς να βρεις ό,τι ψάχνεις στο σουπερμάρκετ της περιοχής σου. Για εμάς, τα νέα, λαχταριστά FITNESS® BIO της Nestlé είναι «must». Θα τα βρεις σε δύο μοναδικούς συνδυασμούς -FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βέλγικης σοκολάτας- και το σίγουρο είναι πως θα αποτελέσουν μια πιο φυσική και ισορροπημένη επιλογή για το πρωινό σου.

prwino
  1. Θα φροντίσεις καλύτερα τον οργανισμό σου

Τα καλά νέα συνεχίζονται. Διότι το 2019 και το κοντινό 2020, η κορυφαία τάση στη διατροφή θέλει να κάνεις πιο προσεκτικές επιλογές, να προτιμάς τα βιολογικά προϊόντα και κυρίως, να μην στερείς από τον εαυτό σου τις αγαπημένες σου γεύσεις. Οι δίαιτες-εξπρές και οι ακραίες διατροφικές επιλογές αποτελούν πλέον παρελθόν. Στο εξής, θα κάνεις πιο συνειδητές επιλογές όσον αφορά στο φαγητό σου και σε ό,τι βάζεις στο πιάτο -και συνεπώς στο σώμα σου. Όλα αυτά πάντα στο πλαίσιο μιας πιο φυσικής και ισορροπημένης διατροφής.

  1. Θα κάνεις κάτι καλό για εσένα και θα δώσεις το σωστό παράδειγμα

Βέβαια, ο πιο σημαντικός λόγος για να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή τα βιολογικά προϊόντα είναι ενδεχομένως το ότι θα κάνεις κάτι καλό για εσένα και μεταξύ άλλων, θα δώσεις το καλό παράδειγμα στις φίλες, τη μητέρα, την αδερφή και τις συναδέλφους σου. Διότι όταν τους μιλήσεις για τα breakfast bowls με τα βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης που απολαμβάνεις κάθε πρωί και τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ΔΕΝ περιέχουν φοινικέλαιο και συντηρητικά, σίγουρα θα κερδίσεις την προσοχή τους και θα τις κάνεις να γίνουν και εκείνες bio-friendly -έστω και αν δεν είναι ακόμη έτοιμες να πουν «ναι» στις eco-friendly οδοντόβουρτσες.

odontovourtses
  1. Θα είσαι και εσύ «μπροστά»

Τέλος, μπορεί να μην ανήκεις στη Gen Z, ωστόσο, το αύριο σε ό,τι αφορά στον τρόπο ζωής που θα μας καθορίσει τα επόμενα χρόνια μας είναι ήδη εδώ και μία «ματιά» στα social media -και δη το Instagram- είναι αρκετή για να οδηγηθείς και εσύ σε αυτή τη διαπίστωση. Όλοι πλέον έχουν γίνει bio -και δεν αναφερόμαστε απλώς στις influencers που «ακολουθείς». Η φίλη σου η Ελένη από την Πάτρα δεν σταματά να «ποστάρει» τις βιολογικές, foodie επιλογές της, όσο για τον συμφοιτητή σου τον Μάριο που ζει πλέον στο Λονδίνο, οτιδήποτε non organic απλώς δεν έχει θέση στα stories και το timeline του. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς πιστά κάθε wellness τάση όμως, όταν ένα trend αφορά στη βελτίωση της διατροφής σου, τότε σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, όχι μόνο είναι απίστευτα εύκολο να αρχίσεις να ακολουθείς μία περισσότερο ισορροπημένη διατροφή και να βρίσκεις εύκολα τα αγαπημένα σου βιολογικά δημητριακά, αλλά ταυτόχρονα το να πεις «ναι» σε bio επιλογές στο φαγητό σου, θα κάνει καλό σε εσένα και το περιβάλλον. Ακόμη το σκέφτεσαι;