Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που κυκλοφορεί

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που κυκλοφορεί

Τι είναι αυτή η δίαιτα και γιατί έχει προκαλέσει τόση ανησυχία;

Ανά διαστήματα, ακούμε για διάφορες δίαιτες που κάνουν την εμφάνισή τους και καλούν τον κόσμο να τις εμπιστευτεί. Προγράμματα που βασίζονται στο κρέας, στα λαχανικά, στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς… Έχουμε σιγά – σιγά μία δίαιτα για κάθε μέρα του χρόνου, ανάλογα με το τι έχουμε έμπνευση να πειραματιστούμε την εκάστοτε στιγμή. Μία από αυτές, όμως, φαίνεται να έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το κοινό με το πρόγραμμα που ορίζει για όσους την ακολουθήσουν.

Το όνομα αυτής: Snake Diet ή αλλιώς Δίαιτα του Φιδιού. Σύμφωνα με το Health, αν αποφασίσεις να την ακολουθήσεις, αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις την κατανάλωση του φαγητού σε ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα σε δύο ώρες.

Το αρχικό στάδιο περιλαμβάνει την κατανάλωση βραδινού και, στη συνέχεια, μία 48ωρη νηστεία, ενώ, παράλληλα, καταναλώνεις Snake Juice (ποτό με ηλεκτρολύτες που δεν έχει περάσει από έρευνα για το πόσο ασφαλές είναι).

mineral water

Έπειτα, έρχεται άλλη μία νηστεία 72 ωρών, κατά την οποία πρέπει να μετράς την κέτωση (μία μεταβολική κατάσταση που προκαλείται από χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων), καθώς αυτή είναι που ενεργοποιεί η εν λόγω δίαιτα. Αυτό που δε διευκρινίζεται είναι το τι ακριβώς τρως μετά από αυτήν τη νηστεία. Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι ότι τα γεύματα πρέπει να είναι απλά, όχι σε μεγάλες ποσότητες και τακτικά.

Οι ειδικοί έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία φαίνεται να προτείνει την απουσία του φαγητού και τη στήριξη της διατροφής σε ένα δικής της έμπνευσης ηλεκτρολυτικό ποτό. Όταν δεν καταναλώνεις τροφή, όμως, δε στερείσαι μόνο των θερμίδων που τις συνοδεύουν, αλλά και των θρεπτικών τους συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Το γεγονός ότι έχει τόσο άμεση σχέση με την κέτωση δημιουργεί ένα ακόμη ρίσκο για την υγεία, αφού αυξάνονται οι πιθανότητες για κετοξέωση, μία σοβαρή κατάσταση που συνδέεται με τον διαβήτη και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ζαλάδες, μυϊκές κράμπες, ακόμη και κώμα.

Με όλα τα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο να χάνεις θερμίδες και λίπος, αλλά και καθαρό βάρος και ιστό, όπως μυϊκή μάζα και οργανικά κύτταρα. Eιδικά, δε, όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια κιλών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η διαδικασία πρέπει να επιβλέπεται από κάποιον γιατρό για πιθανά αρνητικά αποτελέσματα.

Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για μία δίαιτα που δεν έχει περάσει από οποιουδήποτε είδους έλεγχο ή έρευνα για την καταλληλότητά της, βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά για το πώς μπορεί να επηρεάσει τον καθένα.

Πηγή