4 νηστίσιμες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

4 νηστίσιμες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Να τι θα τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα

Κάτι η καραντίνα και το γεγονός πως είμαστε κλεισμένοι σπίτι, κάτι η καθιστική ζωή και το διαρκές βλέμμα μας στο ψυγείο, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να κρατήσουμε το βάρος μας σταθερό αν όχι να χάσουμε κιλά.

Κι επειδή η Μεγάλη Εβδομάδα και η νηστεία είναι εδώ, θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε τέσσερις τροφές που η σωστή τους κατανάλωση μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Σούπες: Οι σούπες περιέχουν συνήθως πολύ νερό και σε χορταίνουν με λίγες θερμίδες. Έρευνα δείχνει πως, τρώγοντας μία σούπα πριν από το γεύμα, μειώνεται κατά 20% η συνολική πρόσληψη των θερμίδων που θα πάρεις στο γεύμα σου.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί μας δίνουν καλά λιπαρά τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Επιπλέον, τα λιπαρά συνδυάζονται με πρωτεΐνη και άφθονες φυτικές ίνες, κάτι που αποτελεί μια σούπερ χορταστική τριάδα. Σε μελέτες τονίζεται πως οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς καταφέρνουν να χάσουν τα κιλά που έχουν βάλει ως στόχο. Όταν λέμε ξηρούς καρπούς, δεν εννοούμε βέβαια ένα ολόκληρο σακουλάκι αλλά μια μικρή χούφτα.

Όσπρια: Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη στα όσπρια κρατά σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και δημιουργεί αίσθηση κορεσμού. Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά όσπρια χάνουν περισσότερο βάρος και έχουν πιο λεπτή μέση συγκριτικά μ’ εκείνους που δεν τα προτιμούν, σύμφωνα με έρευνα.

Αβοκάντο: Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του φρούτου σε λιπαρά του δίνει μια κρεμώδη υφή και το κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και απολαυστική τροφή. Περιέχει, επίσης, πολλές φυτικές ίνες, έτσι μένεις χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Αξίζει να θυμηθούμε πως είναι σημαντικό ακόμα και στην νηστεία, να μην κάνουμε υπερβολές σε τροφές όπως το ψωμί ή οι κονσέρβες που ναι μεν θα βοηθήσουν στη νηστεία αλλά οι υδατάνθρακες και η περίσσια αλατιού δεν θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αδυνατίσματος.