Το συστατικό που λείπει από το smoothie σου και πρέπει να το προσθέσεις

Πατούλια Κατερίνα
Το συστατικό που λείπει από το smoothie σου και πρέπει να το προσθέσεις

Smoothie ονειρεμένο

Τα smoothies έχουν γίνει η πεμπτουσία κάθε υγιεινής διατροφής και παίρνοντας την σκυτάλη από τους celebs και τους trainers που τα προτιμούν, τα smoothies έχουν μπει και στην δική μας καθημερινή διατροφή.

Το smoothie μπορεί εύκολα να γίνει το πρωινό σου, το σνακ ακόμα και το κυρίως γεύμα σου.

Αυτό το υλικό όμως που πολλές φορές ξεχνάμε να προσθέσουμε στο smoothie είναι το γιαούρτι. Ναι ναι, όπως το διαβάζεις ένα γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά, όχι μόνο θα αυξήσει την γεύση του γιαουρτιού αλλά θα φροντίσει και το έντερό σου.

Μια αντίστοιχη εναλλακτική είναι και το κεφίρ αλλά και μια σκόνη προβιοτικών μέσα στο πρωινό σου smoothie.

Αν πάλι η σκόνη προβιοτικού δεν είναι του γούστου σου, δοκίμασε ένα υγρό προβιοτικό. Αν μάλιστα βάλεις τα προβιοτικά στο πρωινό, πρώτο γεύμα της ημέρα, θα ρυθμίσεις από νωρίς το έντερό σου αλλά ταυτόχρονα θα ρυθμίσεις και τις ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που ελέγχουν την διάθεσή σου όλη μέρα.

Ανάλογα πάλι με τα συστατικά του smoothie σου, τα προβιοτικά μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και στα μαλλιά, την ακμή, τις φλεγμονές, το έκζεμα, ακόμα και στην πνευματική σου υγεία.



Γιατί όμως να βάλεις τα προβιοτικά στο πρωινό smoothie;

Οι ειδικοί τονίζουν πως το πρωί, που το στομάχι σου είναι άδειο, βοηθούν το έντερο να απορροφήσει τα καλά βακτήρια των προβιοτικών πιο εύκολα. Αυτή είναι η στιγμή που το στομάχι έχει τα λιγότερα δυνατά υγρά και το περιβάλλον δεν είναι πολύ όξινο, οπότε τα προβιοτικά θα στείλουν τα καλά βακτήρια πιο γρήγορα στο στομάχι.