Τι πρέπει να τρως για να μην πάρεις κιλά στο lockdown μέχρι τις γιορτές;

Τι πρέπει να τρως για να μην πάρεις κιλά στο lockdown μέχρι τις γιορτές;

Ti πρέπει να προσέξεις!

Μάθε τι πρέπει να τρως τώρα που είσαι στο σπίτι ώστε να μην βάλεις κιλά για τις γιορτές που ελπίζουμε να βγούμε και πάλι έξω.

Δώσε προτεραιότητα στις τροφές ολικής άλεσης.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να δίνεις προτεραιότητα στις τροφές που είναι έτοιμες αλλά και πιο παχυντικές. Αλλά με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι δεν προσφέρεις στο σώμα σου θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν τον μεταβολισμό και την γραμμή σου.

Μία μικρή έρευνα του 2019 μελέτησε 20 ενήλικες που τρέφονταν είτε με πολύ επεξεργασμένες τροφές ή καθόλου επεξεργασμένες τροφές για 14 ημέρες κάθε φορά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κατανάλωναν επεξεργασμένες τροφές, οι άνθρωποι έπαιρναν 500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα και έβαζαν βάρος. Με άλλα λόγια, μπορεί να σου είναι πιο εύκολο να σταματήσεις να τρως μετά από ένα μήλο και μία χούφτα αμύγδαλα αλλά πιο δύσκολο να μην κατασπαράξεις όλη τη σακούλα με τα πατατάκια.



Για αυτό το λόγο, την επόμενη φορά που θα στείλεις το μήνυμα για τα ψώνια, μαζί με τα καλούδια σου πρόσθεσε στη λίστα μερικά κατεψυγμένα λαχανικά, φακές, φασόλια, ψάρι και καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί. Μην ξεχάσεις να πάρεις και φρέσκα φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης που θα σε κρατούν χορτάτο για περισσότερη ώρα και αμυλώδη λαχανικά, όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι.