5 τροφές που πρέπει ν' αποφεύγεις όταν νιώθεις αγχωμένη

5 τροφές που πρέπει ν' αποφεύγεις όταν νιώθεις αγχωμένη

Αυτές οι τροφές αποτελούν τον «σύμμαχο» του άγχους.

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι θέλουμε ν΄ανοίξουμε το ψυγείο και να τα φάμε όλα. Ή καλύτερα, θέλουμε να καταβρωχθήσουμε και τα πράγματα που υπάρχουν στο ψυγείο αλλά και στην τροφοθήκη. Κατά γενική ομολογία όταν ένας άνθρωπος νιώθει στρες, οδηγείται στην κατανάλωση φαγητού, χωρίς στην ουσία να πινάει.

Οι ψυχολόγοι μιλούν για άμεση σύνθεση των ψυχολογικών προβλημάτων με τις διατροφικές διαταραχές. Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δυσκολιών και χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν συναισθήματα και σκέψεις που πονούν.

Έτσι όταν νιώθουμε άγχος, καταφεύγουμε σε αλόγιστη κατανάλωση τροφών που τις περισσότερες φορές δεν είναι και καθόλου υγειινές.Τα σνακς για παράδειγμα, δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα, όταν είσαι αγχωμένη.

Σ' ένα ιδανικό κόσμο το σώμα μας θα ζητούσε μόνο υγιεινές τροφές όμως κατά έναν περίεργο λόγο, τα μόνα που έχουμε ανάγκη όταν δεν είμαστε καλά συναισθηματικά είναι τα παχυντικά τρόφιμα. Πόσες φορές δεν άνοιξες το ψυγείο για να φας το πιο παχυντικό πράγμα που υπήρχε μέσα ή έτρεξες στο πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο για να αγοράσεις την πιο λαχταριστή τούρτα που είδες στη βιτρίνα;

Επειδή λοιπόν ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι όταν αναζητάς απεγνωσμένα κάτι για να «κατευνάσει» την ενέργειά σου για να αντιμετωπίσει την ένταση στον οργανισμό σου, στη gallery που ακολουθεί έχουμε 5 τροφές που πρέπει ν' αποφεύγεις οπωσδήποτε καθώς μπορούν να χειροτερεύσουν την κατάστασή σου.