5 νέοι τρόποι για να τρως τις φακές σου τώρα αλλά και μετά τη νηστεία

5 νέοι τρόποι για να τρως τις φακές σου τώρα αλλά και μετά τη νηστεία

Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τα όσπρια.

Οι φακές είναι αποδεδειγμένα ένα από τα παλαιότερα τρόφιμα αφού μελέτες έχουν δείξει ότι καταναλώνονταν από ανθρώπους στη Νεολιθική εποχή. Είναι αρκετά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ενώ ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές περιέχει: 17,9 γραμμάρια πρωτεΐνης, 6,6 mg σιδήρου, 365 mg φωσφόρου, 731 mg καλίου.

Με λίγα λόγια θεωρούνται ένα από τα καλύτερα όσπρια με πολλά οφέλη για την υγεία. Αρχικά μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ενισχύουν την πεπτική λειτουργία και συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Είναι πολύ πλούσιες σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.

Βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους καθώς είναι αρκετά χορταστικές και παράλληλα χαμηλές σε θερμίδες και λίπος. Τα τελευταία χρόνια συναντάμε τις φακές ολοένα και πιο συχνά σε διάφορες συνταγές και σαλάτες. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι και νόστιμοι τρόποι να τις προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου και σήμερα θα τους ανακαλύψουμε όλους.

1) Βραστές φακές

Ο απλούστερος τρόπος για να μαγειρέψεις τις φακές είναι να τις βράσεις και να τις φας νερόβραστες με λίγο τυρί ή παξιμάδια.

2) Φακές σαν σαλάτα

Χρησιμοποιώντας τις φακές σε μια σαλάτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις πρωτεΐνη σε ένα κρύο πιάτο.

3) Σαν σούπα

Εύκολο, γρήγορο και φυσικά πολύ νόστιμο.

4) Ως γέμιση σε φαγητά

Ναι, καλά διάβασες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις φακές για να φτιάξεις γεμιστά (ιδανικό για χορτοφάγους) ή να γεμίσεις κάποιο κρέας με φακές και διάφορα μυρωδικά. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

5) Σαν βοηθητικό υλικό σε συνταγές

Θέλεις να πήξει το φαγητό σου και δεν ξέρεις πώς; Πρόσθεσε φακές στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα σου και ετοιμάσου να δοκιμάσεις το ωραιότερο πιάτο.

Δες επίσης: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να ρίξετε τα τριγλυκερίδια (εικόνες)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com