Όλοι οι λόγοι για να τρως πεπόνι αυτό το καλοκαίρι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Όλοι οι λόγοι για να τρως πεπόνι αυτό το καλοκαίρι

Τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό είναι πολύ περισσότερα απ'όσα νομίζεις.

Το πεπόνι είναι αναμφίβολα ένα από φρούτα με τα οποία έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι μας. Γλυκό, νόστιμο και δροσιστικό αποτελεί ιδανικό σνακ για την παραλία, για δεκατιανό, απογευματινό ή όποτε εσύ επιθυμείς. Περιέχει μόλις 33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και είναι εξαιρετική επιλογή για όσες προσέχουν τη διατροφή τους.

Όλα τα οφέλη του πεπονιού για τον οργανισμό

Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης A ενώ αποτελούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι καλό για το δέρμα και τις βλεννώδεις μεμβράνες. Τα πεπόνια περιέχουν επίσης πολλά φλαβονοειδή που προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, βοηθώντας να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας, στο στήθος και στο παχύ έντερο.



Βελτιώνουν επίσης την όραση και καταπολεμούν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία εμφανίζεται με το πέρασμα των χρόνων. Συμβάλλουν στη ρύθμιση του παλμού της καρδιάς και της πίεσης του αίματος επειδή περιέχουν κάλιο, το οποίο επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση των καρδιακών ασθενειών. Τέλος, βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ασθένειες που προκαλούνται από λοιμώξεις, ιούς και βακτήρια χάρη στη βιταμίνη C και το μαγγάνιο που περιέχουν.

Τα πεπόνια μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να απομακρύνεις τις συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα. Είναι ιδανικά για αποτοξίνωση και λειτουργούν ως φυσικά διουρητικά. Πρόσθεσέ τα σε χυμούς, smoothies ή κατανάλωσέ τα μόνα τους.

Πεπόνι για όμορφα μαλλιά

Οι ισχυρές βιταμίνες A και C που περιέχει, είναι απαραίτητες για γερά, λαμπερά και υγιή μαλλιά και μόνο μία μερίδα περιέχει το 100% των συνιστώμενων ημερήσιων τιμών και των δύο στοιχείων. Η βιταμίνη Α (γνωστή και ως ρετινόλη), είναι απαραίτητη για την παραγωγή σμήγματος, που κρατά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή, ενώ η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την κατασκευή και συντήρηση του κολλαγόνου, που παρέχει δομή στο δέρμα και στα μαλλιά μας.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com