Είσαι vegan; Πώς θα βάλεις την πρωτεΐνη στη διατροφή σου χωρίς να φας κρέας

Τσακιρίδου Χριστίνα
Είσαι vegan; Πώς θα βάλεις την πρωτεΐνη στη διατροφή σου χωρίς να φας κρέας

Οι τροφές που αξίζει να προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου.

Η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό των τροφίμων, το οποίο μας χαρίζει ενέργεια και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι διατροφολόγοι συνιστούν τροφές με μειωμένο υδατάνθρακα αλλά αντίθετα πλούσιες σε πρωτεΐνη, στα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και να στεγνώσουν.

Το κρέας, τα αυγά, ο τόνος και το κοτόπουλο είναι μόνο μερικές πολύ καλές ζωικές πηγές ωστόσο αν είσαι vegan σίγουρα πρέπει να στραφείς αλλού. Ναι, υπάρχουν κι αρκετές τροφές φυτικής προέλευσης οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, είναι νόστιμες και θα σε χορτάσουν. Μπορείς να τις ενσωματώσεις στις συνταγές που φτιάχνεις καθημερινά για να πάρεις όλα τα ωφέλιμα συστατικά τους.

via GIPHY

Βρίσκεσαι σε διατροφή; Αυτό είναι το καλύτερο γιαούρτι που μπορείς να επιλέξεις



4 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη που μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου

1) Φακές

Ένα φλιτζάνι βραστές φακές περιέχει περίπου 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 16 γραμμάρια φυτικών ινών. Μπορείς να τις κάνεις σούπα ή να τις απολαύσεις σκέτες με λάδι και λεμόνι.

2) Μπιφτέκι από αρακά

Τα vegan μπιφτέκια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τελευταία. Αρχικά είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη (25 γραμμάρια) και μπορούν να συνθέσουν το νοστιμότερο vegan burger.

Πώς θα φτιάξεις τα καλύτερα και πιο γευστικά smoothies (video)

3) Σκόνη φυτικής πρωτεΐνης

H σκόνη φυτικής πρωτεΐνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Αρχικά περιέχει τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, με ελάχιστους υδατάνθρακες και λίπος. Μπορεί να προστεθεί σε smoothies, σε pancakes, σε φυτικό γιαούρτι και όπου αλλού εσύ επιθυμείς.

4) Αρακάς

Ο αρακάς μαγειρεύεται πανεύκολα, είναι νόστιμος και περιέχει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης και σιδήρου. Ένα φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 γραμμάτια πρωτεΐνης και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ, μεσημεριανό γεύμα.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com