Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να απογειώσουν το yin και το yang σου

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να απογειώσουν το yin και το yang σου

Όλα όσα θα σου προσφέρουν ευεξία και αξίζει να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου.

Εάν έχεις ασχοληθεί ποτέ με την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική θα γνωρίζεις καλά την εξάρτησή της από το ζεστό και το κρύο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πώς ρέει η ενέργεια στο σώμα σου, ενώ τα τρόφιμα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα yin και τα yang.

Το yin και το yang στη διατροφή σου

https://www.instagram.com/p/BzN3Sftnyah/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα τρόφιμα αυτά, γνωστά και ως τρόφιμα θέρμανσης και ψύξης αντίστοιχα θεωρείται ότι επηρεάζουν διάφορα όργανα και τον τρόπο που το σώμα σου φτάνει στη βέλτιστη κατάσταση. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής είναι να επιτύχει ισορροπία στο σώμα. Η εξισορρόπηση ζεστού και κρύου είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές και για να διατηρήσεις σωστά αυτήν την ισορροπία, η διατροφή σου θα πρέπει να έχει ίση ποσότητα τόσο yin όσο και yang τροφών.

Πώς θα καταφέρεις να κάνεις την καθημερινή αποτοξίνωση μέρος της ζωής σου



Οι καλύτερες τροφές για το yin σου

Τα yin τρόφιμα βοηθούν να πέσει η θερμοκρασία του σώματος και παρέχουν καταπραϋντική δράση. Τα μήλα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, το αγγούρι, το σέλινο, το λάχανο, τα μανιτάρια, το σπανάκι και το καρπούζι είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά τρόφιμα αυτής της κατηγορίας.

Οι καλύτερες τροφές για το yang σου

Το βοδινό κρέας, η κανέλα, η καφεΐνη, τα αυγά, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα κρεμμύδια, τα φιστίκια και η γλυκοπατάτα θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές. Εάν μάλιστα είσαι επιρρεπής στο κρύο, η προσθήκη αυτών των τροφών στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις περισσότερη συγκέντρωση και ισορροπία.



8 τροφές που δεν είναι τελικά τόσο υγιεινές όσο νόμιζες

Πηγή κεντρικής: pexels.com