Ξέχνα τον καφέ! 5 ζεστά ροφήματα που θα σου κρατούν συντροφιά όλο τον χειμώνα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ξέχνα τον καφέ! 5 ζεστά ροφήματα που θα σου κρατούν συντροφιά όλο τον χειμώνα

Απολαυστικά τσάι και πολλές ακόμη επιλογές για να μην βαρεθείς ποτέ.

Κακά τα ψέματα κορίτσια, μια κούπα με ένα καυτό ρόφημα, μια χουχουλιάρικη κουβέρτα για να τυλιχτούμε και οι αγαπημένες μας ζεστές κάλτσες, είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ αυτής της περιόδου. Όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, αντικαθιστούμε τον αγαπημένο μας freddo με ζεστό καφέ και διάφορα άλλα απολαυστικά ροφήματα.

Την ώρα που η κουβέρτα και οι παντόφλες μας προσφέρουν ζεστασιά, τα ροφήματα έχουν ουσιαστικά διπλή δράση, αφού εκτός από το να μας ζεστάνουν, έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Το πράσινο τσάι, το ζεστό νερό με λεμόνι και ginger είναι μόνο μερικές από τις υγιεινές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις εδώ και τώρα στο σπίτι.

via GIPHY

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που μπορούν να απογειώσουν το yin και το yang σου



7 υγιεινά ροφήματα που θα απολαμβάνεις στο σπίτι όλο τον χειμώνα

https://www.instagram.com/p/CVPqqaxNjIj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Νερό με λεμόνι

Στύψε ελάχιστο φρέσκο χυμό λεμονιού σε μια κούπα, πρόσθεσε μια επιπλέον φέτα λεμονιού και συμπλήρωσε με βραστό νερό. Το ζεστό νερό με το λεμόνι είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να πεις αντίο στα αναψυκτικά. Το ζεστό νερό με λεμόνι πρέπει να πίνεται το πρωί και να περιμένεις να περάσουν 15 έως 30 λεπτά για να φας πρωινό. Αν θες μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο ginger για έξτρα αποτοξίνωση.

2) Πράσινο τσάι

Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλαπλά και παρόλο που περιέχει καφεΐνη, είναι εξαιρετικά υγιεινό. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ενώ περιέχει L-theanine, που βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου.

3) Ζεστή σοκολάτα

Μια κούπα ζεστή σοκολάτα είναι όχι μόνο η πιο γευστική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και εξαιρετικό φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό σου. Η καφεΐνη που περιέχει προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό και δρα κατά τις κατάθλιψης και της κόπωσης.

4) Καφές φίλτρου (για εσένα που δεν ζεις χωρίς καφέ)

Αρκετά οικονομικός και εύκολος στην παρασκευή του. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές φίλτρου αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, περιέχει συστατικά που προκαλούν κορεσμό και κατ’ επέκταση μπορεί να μειώσει σημαντικά το αίσθημα της πείνας.

5) Αφέψημα μέντας

Θα βρεις φακελάκια με μέντα στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η μέντα μπορεί να ανακουφίσει τα πεπτικά συμπτώματα, όπως τα αέρια, το φούσκωμα και τη δυσπεψία.



Τι θα φας για βραδινό; 3 συνταγές για εσένα που δεν έχεις χρόνο

Πηγή κεντρικής: unsplash.com