Θέλεις να είσαι παραγωγική στην δουλειά σου; Ξεκίνα να τρως αυτά τα 5 τρόφιμα

Θέλεις να είσαι παραγωγική στην δουλειά σου; Ξεκίνα να τρως αυτά τα 5 τρόφιμα

Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνεις σύμφωνα με τους διατροφολόγους για να απογειώσεις την παραγωγικότητά σου.

Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το πιο δυναμωτικό γεύμα της ημέρας, πόσοι από εμάς, αλήθεια, τηρούν αυτές τις συμβουλές; Ακόμα κι αν τρως καθημερινά σε ένα υγιές μπολ με δημητριακά κάθε πρωί μαζί με γιαούρτι, ο οργανισμός σου χρειάζεται ακόμα αρκετό ανεφοδιασμό μέχρι το μεσημέρι. Εάν προτιμάς περισσότερο έναν καφέ για πρωινό, τότε σίγουρα θα πηγαίνεις στο γραφείο με άδειο στομάχι μέχρι το μεσημέρι.

Για να είσαι παραγωγική στη δουλειά σου, οι ειδικοί συστήνουν να τρως υγιεινά γεύματα που θα σου δίνουν ενέργεια. Ο Dr. Brooke Scheller, ο οποίος είναι ο Διευθυντής Διατροφής στο Freshly, επισημαίνει ότι «το μεσημεριανό γεύμα αποτελεί περίπου το ένα τρίτο της πρόσληψης τροφής όλης της ημέρας μας».

Προσαρμογόνα βότανα: Αυτό είναι το μαγικό συστατικό της μακροζωίας

Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό το γεύμα, που πέφτει ακριβώς στη μέση της εργάσιμης ημέρας μας, έχει το μέγιστο όφελος, πρέπει να προσέξουμε να φάμε τα σωστά πράγματα. Όπως συμβουλεύει ο Scheller, «Το καλύτερο γεύμα αποτελείται από μερικά διαφορετικά συστατικά: πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φυτικές ίνες και λαχανικά».


https://www.instagram.com/p/CWBETVBLh5g/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποιες είναι οι υγιεινές επιλογές για ένα μεσημεριανό γεύμα που θα αυξάνει την παραγωγικότητά σου

Κάθε υγιεινό γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, ψάρι, αυγά ή ξηρούς καρπούς. Όπως λέει ο Shcheller, «Η πρωτεΐνη σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και διατηρεί την ενέργεια ακόμη και για όλο το απόγευμα. Η πρωτεΐνη παρέχει επίσης βασικά αμινοξέα που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και βοηθούν στην υγεία των μυών και των οστών». Ένα καλό γεύμα χρειάζεται επίσης μερικά υγιή λίπη, καθώς αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως «πηγή ενέργειας που επιβραδύνει το μεταβολισμό των τροφών μας», καθώς επίσης «είναι σημαντικά για την απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και την παραγωγή ορμονών (συμπεριλαμβανομένης της ορμόνες στρες)».



Αναφέρει επίσης ότι τα λιπαρά Ωμέγα 3 είναι «ιδιαίτερα σημαντικά καθώς παρέχουν βασικά δομικά στοιχεία για τον εγκέφαλο». Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως αμύγδαλα, φασόλια και μπανάνες είναι επίσης απαραίτητα για να «μας κρατήσουμε γεμάτους και ικανοποιημένους για περισσότερη ώρα», ενώ τα λαχανικά «παρέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που απαιτούνται για την υποστήριξη της παραγωγής ενέργειας και της λειτουργίας του εγκεφάλου».

Οι προτάσεις του Scheller για ένα μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνουν «ψητά λαχανικά με στήθος κοτόπουλου και αβοκάντο, μια μεγάλη σαλάτα με φυλλώδη χόρτα, σολομό και ελαιόλαδο ή ένα μπολ με πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά, λαχανικά και κοτόπουλο», καθώς καθένα από αυτά περιέχει και τα τέσσερα στοιχεία ενός υγιεινού γεύματος. Με ένα γεύμα σαν αυτό, θα μπορείς να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τα πάντα που θ' ανακύψουν στο γραφείο ...με ενέργεια!