Πράσινος καφές: Ποιες είναι οι ιδιότητες του και ποιοι πρέπει να τον αποφεύγουν

Ερμιόνη Σαρρή
Πράσινος καφές: Ποιες είναι οι ιδιότητες του και ποιοι πρέπει να τον αποφεύγουν

Η κατανάλωση του δε συνιστάται σε όλους

Τα τελευταία χρόνια ο πράσινος καφές έχει γίνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους. Επίσης, κάποιοι έχουν κάνει λόγο και για την αντικαρκινική του δράση. Πόσο ωφέλιμος είναι όμως αυτός ο καφές;


Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, όποιος καταναλώνει καθημερινά αυτού του είδους τον καφέ έχει μεγάλες πιθανότητες να χάσει 3-5 κιλά περισσότερα από κάποιον που δεν πίνει. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του σακχάρου του αίματος και της υψηλής πίεσης. Η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη είναι αρκετά χαμηλή, αντίθετα με αυτή του χλωρογενικού οξέος. Το οξύ αυτό είναι αντιοξειδωτικό αλλά μπορούμε κάλλιστα να το βρούμε και στον κανονικό καφέ.

Πρέπει να σας ενημερώσουμε βέβαια πως η διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος δε σημαίνει αυτόματα ότι το σώμα δεν απορροφά τις θερμίδες που προέρχονται από την κατανάλωση υδατανθράκων. Αυτό το αναφέρουμε, για να μην πέσετε «θύματα» των διαφημίσεων.

Υπάρχουν όμως και οι αντίθετες απόψεις, που θεωρούν ότι τα αποτελέσματα του πράσινου καφέ δεν είναι τόσο εντυπωσιακά και γι΄ αυτό μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε τις γνωστές κλασσικές οδούς για την απώλεια των περιττών κιλών.

Ποιοι πρέπει να φανούν ιδιαίτερα προσεκτικοί;

-Όσοι παρουσιάζουν ευαισθησία στο έντερο: Η καφεΐνη, όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει διάρροια και να επιδεινώσει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

-Τα άτομα με διαβήτη: Μερικές έρευνες έχουν δείξει πως η καφεΐνη που περιέχεται στον πράσινο καφέ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ο οργανισμός επεξεργάζεται τα σάκχαρα.

-Οργανισμοί με αιματολογικές διαταραχές: Υπάρχουν κάποιες υποψίες, πως η καφείνη που περιέχεται στο συγκεκριμένο είδος καφέ, μπορεί να επιδεινώσουν κάποιο αιματολογικό πρόβλημα.

-Γυναίκες που κυοφορούν: Επειδή δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι ασφαλής ή όχι η κατανάλωση του πράσινου καφέ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καλό είναι να αποφεύγεται.

Διαβάστε ακόμα:

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Πείτε ναι... ακολουθώντας τα σωστά βήματα