Πες καληνύχτα! 7 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις πριν πέσεις για ύπνο!

Πες καληνύχτα! 7 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις πριν πέσεις για ύπνο!

Μπορεί να είναι υγιεινές, αλλά πριν ξαπλώσεις μόνο κακό κάνουν στο σώμα σου

Υπάρχει η βασική αρχή πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού τις βραδινές ώρες και αυτό πιθανόν να το γνωρίζεις. Υπάρχει, όμως, και η εξίσου σημαντική αρχή για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πως πρέπει να αποφεύγουμε συγκεκριμένες τροφές πριν τον ύπνο γιατί "ταλαιπωρούν" το σώμα μας. Ποιες είναι αυτές;

Αλκοόλ

Το οινόπνευμα χαλαρώνει τις βαλβίδες που ενώνουν το στομάχι με τον οισοφάγο. Όταν συμβαίνει αυτό το σώμα δεν μπορεί να συγκρατήσει το φαγητό εκεί που πρέπει να βρίσκεται δηλαδή στο στομάχι. Αν πιεις λοιπόν μεγάλες ποσότητες αλκόολ κινδυνεύεις να πάθεις αναρρόφηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Σόδα
Δεν υπάρχει πιο όξινη ουσία από τη σόδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ουσία με την όξινη σύσταση από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη φύση. Και αυτή η σύνθεσή του κάνει κακό στις βαλβίδες του οργανισμού. Επιπλέον αυξάνει το όξινο περιβάλλον στο στομάχι που σημαίνει ότι το πρωί μπορεί να ξυπνήσεις με στομαχόπονο.

Σοκολάτα
Περιέχει καφεΐνη και την επίσης διεγερτική ουσία θεοβρωμίνη που θα επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σου. Επίσης περιέχει πολλές θερμίδες οι οποίες θα αποθηκευτούν στο σώμα σου αμέσως μόλις πέσεις στο κρεβάτι.

Τυρί
Ακόμη μία τροφή πλούσια σε λίπος που θα πρέπει να αποφεύγεις. Ιδιαίτερα μάλιστα τη φέτα και τη μοτσαρέλα που είναι ακόμα πιο δύσκολα στη χώνεψη.

Ξηρούς Καρπούς
Όταν μιλάμε για δυσκολία στη χώνεψη το λίπος είναι λίπος είτε είναι κορεσμένο είτε όχι. Έτσι παρά το γεγονός πως οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιείς ποσότητες λιπών πρέπει να αποφεύγονται πριν τον βραδινό ύπνο. Τα καρύδια, τα φιστίκια και τα κάσιους είναι οι χειρότερες επιλογές με τα πιστάτσιος και τα αμύγδαλα να μην είναι τόσο κακές επιλογές.

Εσπερειδοειδή
Όξινες τροφές που πρέπει να αποφεύγονται απαραιτήτως. Ο χυμός μήλου ή πορτοκαλιού είναι οι χειρότερες επιλογές ενώ το μήλο ίσως είναι η καλύτερη λύση για κάτι ελαφρύ.

Καφές
Όχι μόνο θα δημιουργήσει όξινο περιβάλλον στο στομάχι σου, αλλά θα ταράξει και τη διάθεσή σου για ύπνο. Αν πρέπει να πιες προτίμησε μόνο ντικάφ.

Διαβάστε ακόμη:

Κάνεις δίαιτα; Εφοδίασε τα ράφια και την κουζίνα σου με τροφές που δεν παχαίνουν