Υγιεινό πρωινό: 5 εξαιρετικές επιλογές που θα σε γεμίσουν με ενέργεια όλη μέρα!

Υγιεινό πρωινό: 5 εξαιρετικές επιλογές που θα σε γεμίσουν με ενέργεια όλη μέρα!

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον πιο θρεπτικό τρόπο!

Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας, μας γεμίζει ενέργεια και μας ενισχύει σωματικά, αλλά και πνευματικά. Τα οφέλη του πρωινού γεύματος είναι πολλά και φυσικά δεν περιορίζονται σε αυτά που προαναφέραμε, γι' αυτό αποτελεί και τον «βασιλιά» των γευμάτων. Ένα καλό και θρεπτικό πρωινό μπορεί να αλλάξει όλη σου την πρωινή διάθεση, όλη σου τη μέρα, όλη σου τη ζωή.


Μάθε λοιπόν, να ξεκινάς τη μέρα σου με τον σωστότερο τρόπο, προκειμένου να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, χωρίς να αισθάνεσαι κουρασμένη και εξαντλημένη. Εμείς, σου έχουμε παρακάτω 5 επιλογές πρωινού που θα γεμίσουν τις ενεργειακές σου μπαταρίες για όλο το υπόλοιπο της ημέρας.

1.Τηγανίτες με σταφίδες, κολοκύθα, μέλι και γιαούρτι
Πλούσιες σε πρωτεΐνη, οι τηγανίτες αυτές αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια και να χαρίσεις στον oργανισμό σου πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η κολοκύθα περιέχει καροτενοϊδή, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, αφού μετατρέπονται στη συνέχεια σε βιταμίνη Α. Οι σταφίδες περιέχουν άφθονο κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ η κανέλα έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.


Απλά ανακάτεψε 1⁄2 κούπα πουρέ κολοκύθας (κονσέρβα), 2 αυγά, 1⁄4 κούπας σταφίδες, 1κ.σ.βούτυρο σόγιας, 1⁄4 κ.γλ. κανέλα και με το μίγμα αυτό φτιάξε τις τηγανίτες σου. Συνόδευσέ τες με λίγο γιαούρτι με μέλι για έξτρα ενέργεια!


2.Αραβική πίτα με αυγά και μανιτάρια
Τα αυγά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό γεύμα, καθώς είναι φτωχά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνες και κατάλληλη επιλογή για τις περιόδους που θέλεις να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα δίαιτας, αφού προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Δύο ασπράδια και ένα ολόκληρο αυγό αποτελούν την ιδανικότερη δοσολογία για ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο ενέργεια. Από την άλλη, τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνες Β, πολύτιμες για την υγεία μας, αλλά και σελήνιο, που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.


Φτιάξε μια γρήγορη ομελέτα με 2 ασπράδια και ένα αυγό και μαζί με αυτά ανακάτεψε ½ κούπα μανιτάρια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο ανθότυρο και γέμισε με αυτά μια αραβική πίτα.


3.Παρφέ βρώμης με μούρα και αμύγδαλα
Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί σίγουρα μια «βόμβα» ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, αφού το ασβέστιο και η πρωτεΐνη που περιέχονται στο γιαούρτι ενώνονται με τις φυτικές ίνες της βρώμης και τα καλά λιπαρά των αμυγδάλων, αλλά και τη βιταμίνη C και το μαγγάνιο (που βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου) που περιέχονται στα μούρα.


Ανακάτεψε ένα γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών με ½ κούπα βρώμη, 1 κούπα μούρα και 2 κουταλιές αμύγδαλα και ένα από τα ιδανικότερα πρωινά είναι έτοιμο!


4.Smoothies με βρώμη
Πολύτιμο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά το smoothie αυτό αποτελεί μια από τις ιδανικότερες επιλογές για να ξεκινήσεις υγιεινά και με απόλυτη ενέργεια τη μέρα σου. Η διαδικασία είναι απλή, εύκολη και γρήγορα, ενώ στα συστατικά διαλεγμένα για να σου δώσουν μια μεγάλη ενεργειακή ώθηση στο ξεκίνημα της μέρας σου.


Μέσα σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε 1 ποτήρι γάλα, 1 μπανάνα/1 φλιτζάνι φράουλες, 2 κουταλιές αποξηραμένα φρούτα, 2 κουταλιές βρώμη, 1 κουταλιά μέλι και λίγη κανέλα.


5.Pancakes από κουάκερ
Η βρώμη αλλά και τα φρέσκα φρούτα αποτελούν δύο κορυφαίες πηγές φυτικών ινών, που είναι άκρως απαραίτητες για το ξεκίνημα μιας σωστής διατροφικά ημέρας. Ακόμα, τα αυγά θα σου χαρίσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι για να νιώθεις χορτάτη και γεμάτη ενέργεια για αρκετές ώρες.


Ανακάτεψε 100γρ αλεσμένης βρώμης, 4 ασπράδια αυγού και 1 ολόκληρο αυγό, 3 κουταλιές αποξηραμένα φρούτα και λίγη κανέλα. Φτιάξε τα pancakes και συνόδευσέ τα με φρέσκα φρούτα της επιλογής σου.

Διαβάστε ακόμη:

3 τροφές για να... συρρικνώσετε τη μέση σας!

Bραδινή λαιμαργία: Που οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσεις;