Υγιεινή σαλάτα με πλιγούρι και σολομό
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Εξαιρετικά θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι και σολομό, πλούσια σε πολύτιμα Ω-3 λιπαρά και με ελάχιστες θερμίδες. Ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. πλιγούρι
4 φιλέτα σολομού
400 γρ. μπρόκολο
1 ρόδι
2 λεμόνια (το χυμό)
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε μία κατσαρόλα βράζετε το πλιγούρι μαζί με το μπρόκολο.
2. Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και τον ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
3. Σουρώνετε το πλιγούρι με το μπρόκολο και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, μαζί με το ρόδι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
4. Μοιράζετε σε 4 πιάτα το πλιγούρι και τοποθετείτε από ένα φιλέτο σολομού στο κάθε ένα.
Related
Bloggers
01
10