Αυτός είναι ο λόγος που γουργουρίζει η κοιλιά σου κάθε πρωί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτός είναι ο λόγος που γουργουρίζει η κοιλιά σου κάθε πρωί

Δεν πάει ο νους σου

Βγήκες εχθές το βράδυ, ήπιες λίγο παραπάνω και το πρωί νιώθεις απίστευτα πεινασμένη; Μην ανησυχείς, έχει συμβεί σε όλες μας και είναι και πολύ φυσιολογικό, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.

Πονοκέφαλος, ναυτία και ένα γενικό αίσθημα πως είσαι άρρωστη είναι τα πιο κοινά και συχνά αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής κραιπάλης. Μερικές φορές όμως, απλά ξυπνάς και νιώθεις πραγματικά απίστευτα πεινασμένη. Και δεν είναι καθόλου της φαντασίας σου. Η πρωινή πείνα μετά από ένα βράδυ, στο οποίο ήπιες πολύ είναι πραγματική και η επιστήμη έχει βρει το λόγο για τον οποίο συμβαίνει και είναι πολύ απλός.

shutterstock 335550278 opener africa studio

«Όταν έχεις πιει αρκετά λοιπόν, το αλκοόλ αλλάζει το μεταβολισμό σου και την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα σου, μειώνοντας τις αποθήκες γλυκογόνου και υδατανθράκων», αναφέρει η γαστρεντερολόγος Nitin Kumar.

Πιο συγκεκριμένα, το γλυκογόνο είναι η πηγή ενέργειας του σώματός σου. Οπότε όταν έχεις χρησιμοποιήσει στο έπακρον τη διαθέσιμη ποσότητα γλυκογόνου για να μεταβολίσεις όλο αυτό το αλκοόλ πρέπει το επόμενο πρωί να γεμίσεις ξανά τις «αποθήκες» σου.